Waldku - a tak mnie korciło aby przyciąć Jolcia, Ty nawet nie marudź bo masz tak cudownie, że marzę sobie tylko o takim wielkim dziele w moim małym ogródku Małgorzata, jedyne co mogę pokazać Kasiu, Jazzy już policzyła niecałe 4 metry Ewelinko, uwielbiam te graby a do „tataraku” się przyzwyczajam. Zakupiłam różowe tulipany i tam będę grzebać Ewcia, a dziękuje. Wysiłek wspólny, Kasia znalazła, Sebek sadził a ja spijam śmietankę Nawigatorka, graby to miłość od pierwszego wejrzenia Asisko, tfu tfu … oby rosły Efffa, taaa… uwielbiam je Jazzy, przyznaj się liczyłaś kostkę betonową Waldek, My wszyscy wiemy, że ten mój tatarak to lipa ale pan sprzedawca WWW nadal twierdzi, że to tatarak. Bić się nie będę. Trzeba polubić to co się ma Malkul, Gosiu. Moje hortensje są czasne jak diabeł, uschły …
Czy jaki pieron … muszę je zaorać bo innego pomysłu ani napadu twórczego szaleństwa nie mam. Zaorać, zasiać trawę i luzzz Marzenko, Już przecież się cieszyłyśmy, że evergold ten mój tatarak bo lepiej będzie wyglądać jak już podrośnie Ewcia z Piaskownicy, dziękuje za miłe słowa jakoś tak wyszło
Oj Dziewczyny... Faktycznie, szkoła się zaczęła i czasu mi brakuje... Lila poszła jako 6-latek do szkoły i ostatni tydzień był zakręcony. Mateusz to już 3 klasa i okazało się, że mają klasy naprzeciwko A ja z Julką zostałam i próbuję się rozdwoić.
Niestety już po ogórkach, upały dały im się we znaki i plonowanie się skończyło, choć krzaki ok. Teraz mam dojrzewające pomidory - zjadamy i zrobiłam sos pomidorowy na pizzę oraz kapustę - jakiś kapuśniaczek czas zacząć
Derbowianko wymyślaj na przyszły sezon, warzywa z własnej działki mają niepowtarzalny smak Jesteś w fazie urządzania ogrodu, więc pomyśl nad słonecznym miejscem
Malkul, witaj U Ciebie idealnie się wpisał warzywnik skrzyniowy, masz piękny nowoczesny ogród
U mnie w ogrodzie ostatnio przerwa przez pogodę, mam do przerobienia wspominane 3 rabaty, ale ciągle czekam na deszcz Ostatnio robiłam sadzonki hortensji za przykładem Agnieszki, zobaczymy co z tego wyniknie...
A wczoraj wieczorem wróciłam z Wawy, gdzie m.in. byłam na wystawie Zieleń to Życie Kupiłam kilka roślin do przechowalni (czyli na przyszłe rabaty), wzięłam autograf Danusi (pojechałam z Jej nową książką), wysłuchałam ciekawych wykładów, pooglądałam, trochę się zainspirowałam, porozmawiałam z ciekawymi ludźmi i czas przystąpić do działania Stwierdziłam, że czas zacząć projekt metamorfozy rabat i zacząć kompletowanie roślin.
Dziękuję Wam, że jesteście i dajecie mi siłę i chęci, pozdrawiam
trochę się zgadzam z moją koleżanką, ale ogólnie jest ładnie i szczerze to przeciętna osoba która się nie zna na ogrodnictwie i ogólnie na wnętrzach itp, nie zauważy i nie zwróci uwagi na mieszankę stylów bo nie jest to też jakoś bardzo rażące
Gosia rozumiem to i szanuję twoje zdanie, po to jest to forum, absolutnie nie mam żalu do Ciebie.
Wiem, że jest połączenie stylu, zrobiłem to celowo i tak jak pisałem wcześniej nie każdemu to leży, mnie tak
Michał- ja wiem że to twoje i robisz jak ci się podoba i szanuję to ale jednak jeśli mogłabym wyrazić swoje skromne zdanie to dla mnei jest tu ewidentne pomiesznie stylów które moim okiem zupełnie do siebie nie pasują, aboslutnie nei gra mi nic. pergola nowoczesną ma konstrukcję, donice białe za którymi widać ten domek gryzą się bardzo.
mnie sie nie podoba to jako całokształt , jednak sama pergola świtna ma bryłę i donice też pasują do płyt w trawie.
mam nadzieję , że nie urziłam Cię tymi słowami ale jakoś nei potrafiłam utrzymac języka na wodzy skoro pare razy się tu udzielałam.