Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:38, 30 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Irenko,
ogród wygląda niesamowicie U mnie hosty dopiero rozwijają liście. Za zimno i za mało słonka.
Wspaniałe masz hobby Dawno nic takiego nie robiłam, ale pamiętam, że sprawiało mi to wielką frajdę Może coś wykonam? Hmmm )) Zainspirowałaś mnie
Czytam, że zamierzasz ciąć rodki?? Teraz? Mam stosunkowo małego rodka ale bym chciała go nieco skorygować i nawet czytałam, że tniemy późną zimą.. No to teraz już nie wiem ) Można czy nie można teraz??
Ściskam ciepło

Kasia dzięki
U mnie w donicy chce kwitnąć.
Zadowolona jestem z robótek, fajnie wyszło.
Kasia, tnę rodki przy ścieżce, w dowolnym momencie, ale głównie po kwitnieniu.
Małego zostaw, niech rośnie.
Buziaki

tu tnę

tu też bo trawy zarosną i jeżówki
Ogrodowo zakręcona. 08:35, 30 maj 2020

Do góry
I jeszcze buczek, listeczki chyba liznął mróz, ale na razie jest ok:

Przywrotnik alpejski ładnie rośnie:

No i tu zachwytu brak, vis a vis rabaty z różami i szałwią Hortensje jeszcze maleństwa, tulipany i narcyzy się skończyły, carex variegata słabiutko odbija po ścięciu (trochę mnie rozczarowała, dużo bardziej spektakularne są seslerie). Nie wiem, czy z turzycami tak jest, czy im u mnie nie za dobrze? Chcę tutaj dosadzić jeżówki, albo pysznogłówki zanim hortensje będą duże, ale przez sytuację wirusową obawiałam się co mi przyślą i kiedy i tak tkwię w zawieszeniu Ścieżka do wysypania kamieniem

Ogrodowo zakręcona. 08:29, 30 maj 2020

Do góry
Reszta wygląda mniej więcej tak:

i misiaczki:

Mój tel robi fatalne zdjęcia Chyba czas pomyśleć o lepszym aparacie, bo takie fotki, to rzeźnia
Przerwa na kawę... 08:28, 30 maj 2020

Do góry
Pretticoats Peach czeka na wsadzenie

I moja sadzonka Bohema Pink. Jak patrzę na nią z dala to bardziej w morelowy pomarańcz wpada

Ja kukliki na razie u siebie obserwuję. One wydają się fajnym rozwiązaniem na obwódki lub jako druga linia. przynajmniej niektóre z nich. Są stosunkowo niskie a po przekwitnięciu liście tworzą zwartą kępkę
Ogrodowo zakręcona. 08:27, 30 maj 2020

Do góry
Ach...., że tak powiem sieje je, sieje je...

Może to głupio zabrzmi, ale... przesiewam ziemię i kompost pod tą trawę

To znaczy na warstwę będącą nad siatką na krety. Póki co stan wygląda tak:

Tak kompost przesiany:

A to, to co po odsianiu:

No nie mam aż tak dużo tego trawnika i po prostu nie chcę kamyków, patyków itp., ale nie pomyślałam wcześniej, że to aż tyle taczek tej mieszaniny wejdzie na tą powierzchnię Nasiać i namieszać się trzeba, ale to prawie finisz
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:23, 30 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
A skad te problemy ze snem? Bo tez mialam u mnie stres byl powodem.A rano do pracy?

U mnie bóle stawów, dłoni, stóp i kolan, przemieszczające.
Umówiona do lekarza i na badania. Zobaczymy, co to. Objawy podobne, jak do toczenia.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:17, 30 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja też zostawiam zachwyt nad szyszkowymi dekoracjami, bardzo oryginalne ozdoby.

Bardzo dziękuję

ta już kwitnie

r. Madame Plantier

Przerwa na kawę... 08:15, 30 maj 2020

Do góry
TAR napisał(a)

ja wpadlam jak sliwka w kukliki przez Gosie, ona pokazala te obledne morelkowe i pooooszlooo. ale niedlugo przyjda i moje zamowione to sie tez pochwale.
dziewczyny a moze spodoba Wam sie pełnik New Moon. Kupilam i jestem zachwycona.
widziałam listę kuklikową, imponująca.
Na na razie mam 3 odmiany. Nonna - ładna, pełna. Ściągnięte zestawienie z brązową trawką od Kwartecika, a jak u mnie dalej od siebie i już inny efekt ;(

Drugi to prawdopodobnie Fiery Tempest choć mam wątpliwości bo bardziej we wściekły pomarańcz wpada a nie czerwień jak w opisach. Choć na zdjęciu czerwonawy.

Mai Tai u mnie słabiutko, na razie nie kwitnie więc nie pokażę. Mocno go zmroziło.

Zamówiłam Pretticoats Peach i Pretticoats Pink. Brzoskwiniowy kupiłam teraz i za mało. Pink idealnie uzupełni obwódkę na tyłach.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:08, 30 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Ślicznie ten wianek wyszedł.. to faktycznie strasznie pracochłonne, mój nawet w połowie nie jest tak zaawansowany, samo przycinanie szyszek to męczarnia.. podziwiam, że skończyłaś.

Oj bardzo. Jeszcze wyrobię te szyszki, co mam i koniec z tym.
Dziękuję Agnieszko.

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:03, 30 maj 2020

Do góry
Waclaw napisał(a)

Pięknie

Dzięki
z okna salonu
Kompost, kompostowanie i kompostowniki 07:57, 30 maj 2020

Do góry
Witam serdecznie, jestem początkującą ogrodniczką, proszę o poradę.
Nie mam za bardzo miejsca w ogrodzie na zorganizowanie kompostownika, ale mam przestrzeń między szpalerem tui a ogrodzeniem. Odległość między pniami a ogrodzeniem to 90-100 cm.

Czy można w takim miejscu założyć kompost, np. w formie podłużnej pryzmy? Albo wstawić termokompostownik?
Przede wszystkim nie chciałabym zaszkodzić tujom (są duże i piękne, ogród kupiłam "dorosły").

Z góry dziękuję za radę i pozdrawiam!
Marzena

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:51, 30 maj 2020

Do góry
popcorn napisał(a)

koniecznie!!! Niesamowite jak czas szybko leci...

Jutro będą dziewczyny, to je pofocę

w tej donicy po prawej, 3 lata bez okrywania zimuje żurawka

hortki szaleją

pnąca

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:44, 30 maj 2020

Do góry
karo napisał(a)
Witaj Irenko . Pięknie u Ciebie. Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Hej Karola dzięki serdeczne
Dziś pracowity dzień mnie czeka, ciekawe ile uda się zrobić

róża Oh Wow

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:41, 30 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Smakuję Twój ogród i delektuję się zakątkami i dekoracjami Dzieła rąk Twoich duże pieniądze by kosztowały gdyby je sprzedawać, tyle pracy, że na samą myśl łapki bolą. Ach te wspomnienia.....

Dzięki Sylwia.
No trudno byłoby wycenić taki wianek, pracy dużo przy nim.

tegoroczne patykowo z Grandiflory

dodana hakonka odżyła

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:36, 30 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Myślałam ,że to wianki jadalne na torcie Swietne

Dziękuję
Jeszcze nic nie powieszone, czeka

piękna Yellow, piwonia drzewiasta, kwitnie obficie, ale kwiaty gdzieś ukrywa wśród liści
mocno pachnie

rodki tnę z tej strony, inaczej nie miałabym tu przejścia, było większe ale one zarosły

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:29, 30 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Maj najcudowniejszy miesiąc, soczysty, kwiecisty. Rodki już w pełnym rozkwicie, alejka cisowa pięknie się prezentuje. Irenko masz strasznie dużo cięcia, nie dałabym rady tak jak Ty
Moje hortensje też mają pąki, te szczytowe głównie zmarznięte ale te niższe będą miały kwiat, nie wiem tylko jak dużo
Ślimaki i u mnie szaleją, sypię granulki bo już zjadły mi i ostróżkę i pędy anabelki.

Oj mam tego cięcia, robię na raty.
Dużo u nas lało, mało co można było zrobić, już zaległości do ogarnięcia.
U mnie też pewnie część tylko zakwitnie, zobaczymy, ale odrastają nowe gałęzie, to może za rok będzie lepiej z ogrodowymi.

Rodki późno w tym roku i tak nie równo, jedne przekwitają, inne się szykują.
Z ślimakami mam to samo, po deszczach granulki się rozmyły, na nowo mus posypać. Strasznie jeżówki wsuwają.

azalia Homebusch

Schneegold
drugą muszę przesadzić

już CW trzeba skubać, na samą myśl mi słabo

Kłopoty - problemy z trawnikiem 07:27, 30 maj 2020

Do góry
arth1109 napisał(a)
Witam,
U mnie trawa jest posiana na mieszance piachu i gliny najprościej ujmując i problem widzę że mam bardzo podobny trawa kiedy wzeszła była ładna zielona pod koniec sezonu zaczęły się pojawiać plamy na wiosnę było lepiej niestety ostatnimi dniami pojawiło się tego dużo więcej, każdego kogo pytam nie miał takiego problemu, i nigdy się nie spotkał z zmianom koloru trawy na czerwony.

A mi to wyglada na odmiane trawy a nie chorobe
Palusznik krwawy
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:24, 30 maj 2020

Do góry
Mogę sobie dopisać do CV buahaha
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:20, 30 maj 2020

Do góry
Mirka
ona nie ma dna, oliwnik pójdzie w ziemię; wymiary chyba 40x40 i wysokość 20, mam 2 sztuki, jedna na drugiej.
Z irysami nic nie robię, część tylko przesadzę, bo w cisowy żywopłot włażą i kwitną bez problemu.
Zachwyca mnie kolkwicja, ma tam straszne warunki, a tak sobie radzi.
Tnę jej wszystko, co mi na przejście wyłazi.

róże dają czadu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies