Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 08:57, 15 maj 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Bardzo udany balkonik. Irysy pachną?

To narcyze
Niedługo zakwitną

Jak temperatura rano?

U mnie było o 5 rano około +5 stopni . Uff. Pomidorowe przedszkole ma się bardzo dobrze

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:48, 15 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Anitko, kwiaty domowe cudowne. Te ukorzeniane o wydłużonych liściach jak się ukorzenia? Ja próbowałam taki liść położyć na ziemi, albo wsadziłam trochę do ziemi, nie ukorzenił się, wysechł, pomarszczył się. Takiego na ostatnim zdjęciu też nie udało mi się.
Dziękuję za info o bukach, bardzo lubię buki ale to wielkie drzewa, a u Ciebie są trzymane w ryzach

Ja różnie ukorzeniam - do ziemi z piaskiem lub najpierw w wodzie. Nie zawsze z pozytywnym skutkiem. Tego o wydłużanych liściach dopiero ukorzeniam w ziemi z piaskiem, nie wiem co będzie. Najlepiej jest jak można pobrać kawałek choć z malutkim korzonkiem, ale nie zawsze się da, jak roślina z ziemi wyrasta tylko jednym pędem i dopiero potem się rozkrzewia.

Tym na ostatnim zdjęciu mogę się już z tobą podzielić, bo rozrósł się i będę go dzielić dla Basi. Będzie już z korzonkami, wiec się przyjmie. Trzeba tylko uważać by go nie przelać . U mnie dostaje tylko 100 ml wody co 10-14 dni.
Mam jeszcze takiego z fioletową obwódką na liściach, ładnie przyrasta, ale ten się rozkrzewia od jednego pędu głównego. Spróbuję go ukorzenić z pędu. Chyba muszę więcej sadzonek robić

Ogród bez reguł 08:43, 15 maj 2020

Do góry
Poppy napisał(a)
Asia, glaski po stracie kota. jak zwykle dziura w sercu
Swoja droga byl niesamowity, skad to podobienstwo do dzikiego zwierza? Z kotow znam sie tylko na dachowcach.

Dojrzalam kolor na murze. Git. A ten rozbiorkowy, to sie pogubilam gdzie byl, ale miejsca na nowe przyjemnosci zazdroszcze!
Co do He-manow, to moj wyladowal z gwozdziem. W stopie. Zardzewialym. Efekt prac ogrodowo-drzewnych. No ale to pewnie wina tego, ze tych pompek i innych nie trzaska.

Magara, to moze daj mi zdjecie swojego dentysty, moze na odleglosc jak kaszpirowszki mojemu chlopu poprzestawia to i owo. Jemu sie podoba duzo rzeczy takich jak mi, wiec cholera, mialabym efekt, o jaki mi chodzi
Poppy, dziękuję. No dziura jest, wyrwa nawet. Trzeba to oswoić i z tym żyć. Był niesamowity, był cudny i cudowny.
Wiesz, z kotami jak z ludźmi - mater semper certa est , kim był ojciec... Może przyszedł z dziczy...

Dla przypomnienia wstawiam plan - aktualne pole działań jest oznaczone 15 i 16.

Ja się za bardzo nie znam, ale pompki chyba na gwoździa niewiele pomogą...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:26, 15 maj 2020

Do góry
Szalonaona77 napisał(a)
Witam
Proszę o odp czy 3x platan klonolistny Alephen’s Globe szczepiony na pniu korona kulista będzie dobrym pomysłem na tej rabacie. Czy odległość miedzy drzewami 2 metry będzie wystaczającą ? Ew jakie inne 3 drzewa na pniu można by było tu posadzić ? Na dole rosną już lawendy i rozplenice hamlen, za nimi przy płocie krzewy tawuły.

Posadziłabym co 3 metry.
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:17, 15 maj 2020

Do góry

Super te seledynowe przyrosty, jak miotełki.
Ogród do odnowy 08:16, 15 maj 2020

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Dla Kwartecika czosnek Miami

Piekny jest. Szczegolnie na tym drugim zdjeciu.
Sałatka pokrzywowa 08:13, 15 maj 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)

Najlepsze truskawki są na placu różanym, że tak polecę parafrazą wśród tulipanów, piwonii i wszelkiego dobra, które się tam łaskawie sieje

Pomidorki posadzone i daję słowo, w ciągu doby po posadzeniu już urosły, a była to wyjątkowo miła pogodowo doba

A tak się bawiłam u Mamy na działce

Plotki mistrzostwo
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:12, 15 maj 2020

Do góry
Pierwsze czosnki

Niektore dalie juz takie

Monardy

Bardzo ciekawa jestem tego sadzca. Baby joy- ma byc niski Posadzilam go we wrzesniu.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:10, 15 maj 2020

Do góry
Ostróżka zjadła mi roze... cóż...

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:08, 15 maj 2020

Do góry

Tegoroczne zakupy piwoniowe w klaczach

Przerabianie ogródka pod swój gust 08:07, 15 maj 2020

Do góry
Biale astrantie sa juz spore.

Dla porownania Moulin rouge

Po ostatnich smierdzacych kapielach w blotku, wykapalam Eddiego. Myslalam, ze bedzie gorzej, woda nawet czysta byla. Za to teraz wyglada jak owca.Ale chcialam uzyc szamponu odstraszajacego kleszcze, a potem spray, wiec musial isc i tak pod prysznic.

druga garazowa hortensja

gailardia

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:07, 15 maj 2020

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:04, 15 maj 2020

Do góry
Lilak nn wyglada jak miss kim
Obok Helen.... będzie pachniało
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:01, 15 maj 2020

Do góry

Przerabianie ogródka pod swój gust 07:58, 15 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Chcę

To masz Zdjecia niestety z komorki
Moj syn w czasie malowania

A tu czesc podlogi

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:57, 15 maj 2020

Do góry
Może będzie trochę owocow ?
Winogrona

Agrest

Truskawki

Gruszki

Borówki

Ziemniaki

Pomidory

Projekt rabaty po skosie 07:54, 15 maj 2020

Do góry
Proszę o odp czy 3x platan klonolistny Alphen’s Globe szczepiony na pniu korona kulista będzie dobrym pomysłem na tej rabacie. Czy odległość miedzy drzewami 2,5 metra będzie wystarczającą ? Ew jakie inne 3 drzewa na pniu można by było tu posadzić ? Na dole rosną już lawendy i rozplenice hamlen, za nimi przy płocie krzewy tawuły. Czy takie rozmieszczenie traw (przy 1 i 3 drzewie) i lawendy po środku będzie ok? Zostaje jeszcze bok rabaty ten przy warzywnikach do obsadzenia. Czy powtórzyć tam lawendę czy rozplenice a może jakieś inne trawy? Czy dodać takie samo drzewo tj platana czy może jakieś inne dla przełamania?
Trawy narysowane na żółto to rozplenice, ale przesunięte bo drzewa początkowo miały być tam gdzie są słupki, ale wyszło za ciasno bo co 2m. Trawy są do przesadzenia.

Dębowe zakątki 07:29, 15 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Karolinko dziękuję :0
Jak tam twoja hortensja dębolistna ??
Moja już jest taka .

Widoczna w ogrodzie

[/quote
Aniu, mojej jeszcze dużo brakuje do Twojej. Cały czas się aklimatyzuje.
Jutro zrobię zdjęcia i podeślę.
Ogród do odnowy 06:54, 15 maj 2020

Do góry
Niby kwitną jabłonie i truskawki zaczynają a nadal trafia się minusowa temperatury w nocy.

Maliny i jeżyny ponoć źle na siebie wzajemnie działają. Ale wyjaśnienia nie znalazłam. To są wnioski wieloletnich obserwacji ogrodników
Pszczelarnia 06:42, 15 maj 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ireno, z tą wytrzymałością oliwnika na zimę to jednak względna sprawa. Kotliny górskiej nie porównam do Twojej Kornwalii.

Ewa, jak są zawirowania pogodowe, to i u mnie.
U twojej imienniczki Ewy, rośnie już 15 lat, ona ma w formie drzewka. Przeżył i -30 stopni.
Twardziel, bo jak zetniesz, odbija, jak katalpa czy paulownia.

na chwilkę go zostawię u ciebie, potem usunę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies