Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Typografia ogrodu 21:28, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
fajny masz widoczek z góry na podjazd!
Pytałaś gdzieś o wykładanie rabat gazetami - ja tak robię od wiosny i mogę powiedzieć, że się to sprawdza, chwasty nie przechodzą, tylko roboty przy tym trochę jest.

Taki wydok maja dokladnie z pokoi nasze corki.

Chcislabym ten papier rozkladac na rabatach gdzie mam nasadzenia takie liniowe wiec nie powinno byc to az tak klopotliwe tym bardziej ze to papier z rolki.a ile warstw gazet rozkladasz?
Tu ma być ogród :) 21:23, 24 paź 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
też mam taką hortensję więc poczytałam, tyle że ja swoją wkopałam w ziemię w donicy, mam nadzieję że zakwitnie na tarasie

Właśnie tak myślę czy jej nie przesadzić do większej donicy i zadołować, bo jeśliby jakimś cudem postanowiła w przyszłym roku zakwitnąć to poszłaby do donicy.
Tu ma być ogród :) 21:22, 24 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Niebieska to chyba ogrodowa tez je zawsze myliłam
Jesli ja teraz wsadzisz do gruntu i nadejdzie sroga zima to może nie kwitnąć , ale ponieważ zapowiadają łagodna zimę to bym ja posadziła i dobrze podlała aby się jeszcze jesienia ciut ukorzeniła. Potem obwiązałabym jej pedy i usypała po pryzmrozkach powyżej -5 wysoki kopczyk z ziemi ogrodowej . Gdyby zapowiadali dalsze straszne mrozy to jeszcze agrowłóknina j nas gałązki świerkowe lub chochoł z trawy. W kolejnych latach gdybyście juz mocno ukorzenia nie sa juz taj strasznei wrażliwa.

Ps. Z powodu tych obowiązków denerwuja mnie ogrodowe...

Masz rację Marzenka - jasne, że ogrodowa.
No jak już ją kupiłam to muszę spróbować stworzyć jej warunki do ponownego zakwitnięcia - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Typografia ogrodu 21:10, 24 paź 2015

Do góry
fajny masz widoczek z góry na podjazd!
Pytałaś gdzieś o wykładanie rabat gazetami - ja tak robię od wiosny i mogę powiedzieć, że się to sprawdza, chwasty nie przechodzą, tylko roboty przy tym trochę jest.
Lawendowy zawrót głowy 21:03, 24 paź 2015

Do góry
fajne foteczki, żółtek fajny i grujecznik (mój całkiem łysy) no i dynia - ostatnio u mójej córy w przedszkolu mieli dzień dyni i też tak pomalowali

Pięknie dziś było prawda?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 24 paź 2015

Do góry
ja też dziś sadziłam, ale nie skończyłam.
Na fotki jutro wpadnę
Czasem słońce czasem deszcz 20:47, 24 paź 2015

Do góry
no ładnie Ci załatali trawnik po naprawie nawadniania i tulipanowiec niesamowity, fajny ma kształt, ale w ogóle u Ciebie wszystkie drzewa piękne są!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:44, 24 paź 2015

Do góry
piękną masz tą nigrę i cytrynka też ładnie świeci teraz w ogrodzie, ładnie Ci wyszły te zdjęcia rozmazane
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:39, 24 paź 2015

Do góry
No gdzie ta jesień? - tyle słońca w Twoim ogrodzie, tylko graby troszkę o niej przypominają
Ogród cudowny, wszędzie porządek, który aż bije po oczach.
Ale też najbardziej dziś donice w bieli mnie zachwyciły.
Mały ogród Kasi 20:10, 24 paź 2015

Do góry
fajnie już tarasik wygląda i obwódka placyku zrobiona.
A z prezentu od męża to się nieźle uśmiałam - też bym była mega zadowolona z takiego prezentu
Ogrodowy song 19:53, 24 paź 2015

Do góry
o kurczę, ale szeroko zakrojone prace trwają i chodniczek i nowe drzewka - fajnie się dzieje, a dziś było słonecznie i cieplutko, przyjemnie w ogrodzie spędza się wtedy czas.
Mój ogród pod górkę... 19:50, 24 paź 2015

Do góry
Zdjęcia jesienne urokliwe a i cebule w duecie szybko posadzone, dokładając do tego cudną pogodę i wieczorną imprezę to chyba wychodzi że miałaś świetny dzień!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:29, 24 paź 2015

Do góry
ja jestem za grabami i Fastigiaty zrzucają liście, z dwóch, które właśnie kupiłam jeden jest już łysy.

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:00, 24 paź 2015

Do góry
Gratki na 400!
Tu ma być ogród :) 23:12, 23 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ogólnie widzę, że wiele osób poleca perovskie.
Warunki dla niej przy ścianie miałabym idealne - już nic nie wymyślam tylko czekam do wiosny, kiedy można będzie kupować i sadzić.

A przy okazji pytanko do Ciebie, bo masz kilka hortensji bukietowych w swoim ogródku, jak mam postąpić z tą niebieską, którą właśnie kupiłam?

Niebieska to chyba ogrodowa tez je zawsze myliłam
Jesli ja teraz wsadzisz do gruntu i nadejdzie sroga zima to może nie kwitnąć , ale ponieważ zapowiadają łagodna zimę to bym ja posadziła i dobrze podlała aby się jeszcze jesienia ciut ukorzeniła. Potem obwiązałabym jej pedy i usypała po pryzmrozkach powyżej -5 wysoki kopczyk z ziemi ogrodowej . Gdyby zapowiadali dalsze straszne mrozy to jeszcze agrowłóknina j nas gałązki świerkowe lub chochoł z trawy. W kolejnych latach gdybyście juz mocno ukorzenia nie sa juz taj strasznei wrażliwa.

Ps. Z powodu tych obowiązków denerwuja mnie ogrodowe...
Ogród wyrozumiały 19:51, 23 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Będzie ok, na świeżo jak się posadzi to nigdy nie ma efektu, ale to miejsce ma potencjał - wszystko się szybko rozrośnie i będzie pięknie - już samo zestawienie róż z ML jest bardzo udane.

A głóg na tym ujęciu widać, że jest dużym drzewem, czy to odmiana Paul Scarlet?
Cudny jest jak kwitnie tysiącami różowych różyczek - miałam na niego ochotę, ale ponoć lubi chorować - czy tak?

Z ID nie pomogę, bo nie wiem jakie tam masz jeszcze miejsca do obsadzenia, może pod jakimś drzewem, żeby stworzyły taką skarpetę.

Głóg Paul Scarlet ,nie zaobserwowałam chorób.

Z Ice Dancami pomożesz,pomożesz cofnij parę stron tam , na zdjęciach, jest dalsza część tej rabaty od Głogu właśnie, do brzozowej aż i może cos Ci do głowy przyjdzie
Ogród wyrozumiały 19:40, 23 paź 2015

Do góry
Będzie ok, na świeżo jak się posadzi to nigdy nie ma efektu, ale to miejsce ma potencjał - wszystko się szybko rozrośnie i będzie pięknie - już samo zestawienie róż z ML jest bardzo udane.

A głóg na tym ujęciu widać, że jest dużym drzewem, czy to odmiana Paul Scarlet?
Cudny jest jak kwitnie tysiącami różowych różyczek - miałam na niego ochotę, ale ponoć lubi chorować - czy tak?

Z ID nie pomogę, bo nie wiem jakie tam masz jeszcze miejsca do obsadzenia, może pod jakimś drzewem, żeby stworzyły taką skarpetę.
Mój ogród pod górkę... 18:43, 23 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Będzie super - też jutro szykuję się do sadzenia, a mam podobne ilości jak Ty, jedynie główkowatych więcej, ale z nimi powinno być najprościej.

To będziemy się wspierać duchowo Główkowate to pryszczyk
Mój ogród pod górkę... 18:40, 23 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Kurczaki, nie jeszcze a dopiero
Mam: Queen of Night
Mount Tacoma
White Parot
Elegant Lady
Van Eijk
Alibi

Czyli fiolety, róż i biel

Będzie super - też jutro szykuję się do sadzenia, a mam podobne ilości jak Ty, jedynie główkowatych więcej, ale z nimi powinno być najprościej.
Mój ogród pod górkę... 18:30, 23 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tyle jeszcze masz do posadzenia?

Jakie kolory tulipków wybrałaś?

Kurczaki, nie jeszcze a dopiero
Mam: Queen of Night
Mount Tacoma
White Parot
Elegant Lady
Van Eijk
Alibi

Czyli fiolety, róż i biel
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies