Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 19:15, 24 paź 2015

Bogusiu na takich zdjęciach może tak to wygląda, patrząc na wprost to tragedia , ale się rozrośnie

Aniu ja po przeczytaniu odłożyłem i zapomniałem , ale cześc z tego okablowanie jest moje, i wiosną będziemy likwidować, a światłowód troszkę jeszcze sobie powisi

Beatko zima nie fajna bo zimno, ale ze śniegiem jest nawet ładnie i bliżej do wiosny, a przynajmniej jest odpoczynek od prac w ogrodzie i na to w sumie najbardziej czekam. Plik książek czeka na zimowe wieczory

Mirko leszczyna specjalnie ładny drzewem niestety nie jest, ale ładnie się przebarwia, dużo zasłania i lubię grabić jej liście Uczę się szukać pozytywnych stron.
Katkak 20:40, 24 paź 2015

Łukaszek ratuj, coś z moim Esk sunset kiepściuchno. Rzuć okiem u mnie na ostatnią stronę, Ty będziesz wiedział. Pliiis
lindsay80 20:44, 24 paź 2015

piękną masz tą nigrę i cytrynka też ładnie świeci teraz w ogrodzie, ładnie Ci wyszły te zdjęcia rozmazane
nawigatorka 21:48, 24 paź 2015

A jak sie robi taka fotke bo sama sie zastanawialam.sliczne ujecia
Zielona 21:54, 24 paź 2015

Ja lubię jesień, ale rozumiem, że nie każdy tak ma. Przerabiana rabata wyszła rzeczywiście tak, że nie widać na niej rewolucji.
Leszczyna jest fajną kulką
A Nigry na bylinowej bezwzględnie Cię kochają. Ileż one maja przyrostów! Po tak ostrym cięciu zbudowały duże korony. Jestem pod wrażeniem.
Luki 22:25, 24 paź 2015

Kasiu byłem i poradziłem to co zrobiłbym na wyczucie bo sam klonów nie mam

Edyto wiesz z jakim strachem patrzyłem na te Nigry po obcięciu bo troszkę późno to zrobiłem, ale jak widać dobrze im tam

Asiu zamykamy maksymalnie przesłonę, wydłużamy czas naświetlania/otwarcia migawki i podczas robienia(w trakcie otwarcia migawki)zdjęcia migusiem zmieniamy ogniskową. Tu jest największy problem bo trzeba utrzymać nieruchomo aparat jednocześnie przekręcić obiektyw i nie przekręcić Z tego co zrozumiałem trzeba wytrenować i wyczuć to aby centrum zdjęcia nie była rozmazana. Nie powiem z lepszym obiektywem było by łatwiej

Marta jak jest słonecznie i kolory ładnie się mienią to jesień jest piękna, ale czar pryska jak zajdzie słońce i przyjdzie czas na wszystkie jesienne pracy tylko po to by następną porą roku była zima... kiepska perspektywa

W zeszłym roku sadziłem tą Pissardi, którą pokazałem i ona też została tak mocno ścięta, miła słabsze przyrosty, ale tylko dlatego, że była z odkrytym korzeniem, więc wysiłek na korzonki był większy. Nigry kupiłem w dużych donicach, ale i tak wiem, że sukcesem do ładnej korony jest ich mocne przycięcie na samym początku.
Teraz sobie pomyśl moją reakcję jak zobaczyłem koronę jednej Nigry na bylinach po burzy, byłem przekonany, że połamana i 'po ptokach' ale jakimś cudem była tak elastyczna, że przeżyła
Zielona 22:47, 24 paź 2015

Hmmm... myślisz, że powinnam po kwitnieniu przyciąć moje przy wjeździe?
Mathildis 21:02, 27 paź 2015

Dobrze, że tylko trochę pomarudziłeś bo jakże można nie lubić tak energetycznej jesieni jaka do Ciebie zawitała. Zazdroszczę kolorów... u mnie jesień zdecydowanie bardziej stonowana choć chyba też może się podobać
Kindzia 10:08, 28 paź 2015

Łukasz...pamiętasz o mnie? A może nie dysponujesz czasem? Zrozumiem, nie przejmuj się.
Pozdrawiam
nicol21 12:24, 28 paź 2015

Łukaszu - widzę że standardowo pomarudziłeś o niczym... ogród jesienią tez jest piękny! Cytryna zakręcona że aż oczy bolą!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies