Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród wyrozumiały

Ogród wyrozumiały

Olili 19:19, 23 paź 2015

Edytka - odpisałam na priv
Olili 19:24, 23 paź 2015

Mówiłam ,że wkleję zdjęcia a jak je zobaczyłam to mam opory!

Normalnie róż zza trawy nie widać na tych zdjęciach. Na innym znowu wygląda jakby trawy były krzywo posadzone

Olili 19:25, 23 paź 2015

Zostanę więc przy tym jednym zdjęciu

Siatka przy głogu do zdjęcia, ozdobnika pod postacią opony też nie będzie....
Olili 19:31, 23 paź 2015

Zostały mi jeszcze Ice Dancy w ilości 9 sztuk nie mam pomysłu,może któraś z Was coś podpowie
lindsay80 19:40, 23 paź 2015

Będzie ok, na świeżo jak się posadzi to nigdy nie ma efektu, ale to miejsce ma potencjał - wszystko się szybko rozrośnie i będzie pięknie - już samo zestawienie róż z ML jest bardzo udane.

A głóg na tym ujęciu widać, że jest dużym drzewem, czy to odmiana Paul Scarlet?
Cudny jest jak kwitnie tysiącami różowych różyczek - miałam na niego ochotę, ale ponoć lubi chorować - czy tak?

Z ID nie pomogę, bo nie wiem jakie tam masz jeszcze miejsca do obsadzenia, może pod jakimś drzewem, żeby stworzyły taką skarpetę.
Olili 19:51, 23 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
Będzie ok, na świeżo jak się posadzi to nigdy nie ma efektu, ale to miejsce ma potencjał - wszystko się szybko rozrośnie i będzie pięknie - już samo zestawienie róż z ML jest bardzo udane.

A głóg na tym ujęciu widać, że jest dużym drzewem, czy to odmiana Paul Scarlet?
Cudny jest jak kwitnie tysiącami różowych różyczek - miałam na niego ochotę, ale ponoć lubi chorować - czy tak?

Z ID nie pomogę, bo nie wiem jakie tam masz jeszcze miejsca do obsadzenia, może pod jakimś drzewem, żeby stworzyły taką skarpetę.

Głóg Paul Scarlet ,nie zaobserwowałam chorób.

Z Ice Dancami pomożesz,pomożesz cofnij parę stron tam , na zdjęciach, jest dalsza część tej rabaty od Głogu właśnie, do brzozowej aż i może cos Ci do głowy przyjdzie
ag_zie 21:50, 23 paź 2015

Witaj! Czytałam że bezobsługowe rośliny chciałaś sadzić - to tak jak ja Wątku jeszcze nie przeczytałam ale nadrobię Ciekawa jestem co wybrałaś
Zielona 00:22, 24 paź 2015

Iza - jakie Ty masz wypasione ML! Swoje kupowałam jako kilkuźdźbłowe mikrusy. Za rok będziesz uwielbiać ten zakątek. Jako obwódkę do niego posadziłabym bordowe żurawki lub jakiś delikatny carex - amazn mist, frosted curls lub bronze form. Ten ostatni może dać ciekawy efekt w połączeniu z różami i chłodnym odcieniem miskantów.

Wiem, że masz ID, ale to nie miejsce dla nich. Musisz posadzić je tak, by mogły stworzyć dywanik. Skarpeta wokół jakiegoś drzewa w trawniku? Plama kolorystyczna na większej rabacie?

polinka 08:21, 24 paź 2015

Jak się rozrosną trawy i róże będzie ładnie. Dodałabym tylko jako obwódkę delikatną trawkę jak Marta radzi i nic więcej. Smaragdy będą rosły, planujesz ciąć czy mają rosnąć swobodnie? ML po dwóch latach będą wielkie-mam piękne sadzonki A ta róża jest taka płożąca?
Olili 16:17, 24 paź 2015

ag_zie napisał(a)
Witaj! Czytałam że bezobsługowe rośliny chciałaś sadzić - to tak jak ja Wątku jeszcze nie przeczytałam ale nadrobię Ciekawa jestem co wybrałaś

Witaj u mnie

Rośliny bezobsługowe...tak...chciałam ..chciałam....,ale tak trudno jest oprzeć się pięknu tym , które samoobsługowe nie są .
Jednak mimo wszystko staram się rozsądnie wybierać