Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ania i róże i cała reszta :) 22:41, 05 maj 2013

Do góry
Anuś, życzę słonka i spełnienia planów Magnolia nie kwitnie, ale za to róże nie zawodzą U Ciebie są najcudowniejsze i zaróżowiłaś mój ogród Dziękuję Ci za tego wirusa Co prawda Giardiny nie udało mi się namierzyć, ale upolowałam inne róże z ADRem (teraz wiem, że coś takiego jest
Buziaki Aniu
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:39, 05 maj 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, miło mi ze znajdujecie czas żeby do mnie zajrzeć
Niestety zupełnie nie pamiętam skąd mam ciemnego ciemiernika Rośnie u mnie już parę lat i jakoś nie zapamiętałam źródła jego pochodzenia. Szczególnie teraz wiosną stwierdzam, że w ogóle nie pamiętam co gdzie rośnie. Czasem oznaczałam sadzone rośliny, ale w większości nie i teraz jeden misz masz. Na przykład piwonie. Mam ich trochę, bo ze trzy lata temu kupowałam i namiętnie sadziłam, ale jakoś nie pomyślałam, żeby sobie zapisać jakie. Jak zakwitną to może jakiś znawca pomoże w identyfikacji
Z wieloma innymi roślinami tez tak mam. Teraz staram się bardziej to ogarniać, ale już zauważyłam, że nawet moje ukochane funkie po zimie nie mają swoich tabliczek. I co się z nimi stało? Licho wie Jak podrosną to może poznam
Z ogrodu zaległe zdjęcia sprzed paru dni. Magnolia i paki klonu pensylwańskiego.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:15, 05 maj 2013

Do góry
Magnolia bajeczna!
Rododendronowy ogród II. 21:52, 05 maj 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kilka zdjęc mojej Alexandriny , która dziś była przepiekna.

Bożenko masz rację magnolia przepiękna
Rododendronowy ogród II. 21:45, 05 maj 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Życzę miłej i słonecznej niedzieli

Dzięki Aniu było miło i słonecznie a przede wszystkim pięknie zakwitła dla gości magnolia, własciwie magnolie ale Alexandrina szczególnie.Dzięki za piękna sasankę.
Igiełkowy ogródeczek 21:18, 05 maj 2013

Do góry
Tulipany miały swoją sesję

Jeszcze na niektóre czekam, a magnolia mnie zachwyca choć ma tylko 4 kwiatki- dosłownie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:02, 05 maj 2013

Do góry
Miniaturowy rh też zaczyna kwitnąć

Magnolia yellow river

narcyzy
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:29, 05 maj 2013

Do góry
Magnolia gwiaździsta dała czadu
Pokażę nasz ogród 19:34, 05 maj 2013

Do góry
Pierwszy majowy weekend dał zapomnieć o zimnej majówce. Ciepło i przyjemnie i coraz więcej barw w ogrodzie. Kwitną magnolie i tulipany, lada moment ruszą rododendrony i azalie. Ale oglądając zdjęcia sprzed roku - opóźnienie w przyrodzie dwutygodniowe:
magnolia lennei

i pod magnolią:

i magnolia susan:

"Baśniowy" Ogród 18:15, 05 maj 2013

Do góry
A w jakiej hurtowni będziesz to kupować?Bo chyba nie wszędzie można dostać ten środek.

Magnolia Susan

i druga, ale tej nie znam nazwy
Szafirkowo

Żurawki, w końcu się pobrały, ale nadal będę pryskać na te opuchlaki.
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:53, 05 maj 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
skromnie i niewinnie(z odrobiną dekadencji) czy full wypas

świeżość czy dojrzałość nastolatka czy kobieta "kopciuszek" czy królowa
Obie piękne - żonkilek cudny - nigdy nie widziałam takiego magnolia... eh... magnolia to królowa Uwielbiam te kwiaty wiosenne
Pozdrawiam
Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 12:44, 05 maj 2013

Do góry
Czy ktoś pomoże mi rozszyfrować co to za magnolia u mnie rośnie? Chciałabym wiedzieć czy będzie wielka czy też to mniejszy okaz.
Marzy mi się Siedlisko.... 23:23, 04 maj 2013

Do góry
Jak miło Iwonko, że do mnie zajrzałaś. To wiosna tak zachwyca, wszędzie jest pięknie, każdy dzień cieszy bardziej, bo pokazuje coś nowego. Jest pięknie, słonecznie i ciepło. Trochę brak deszczu i trzeba podlewać.
Dziś znów nowości zachwyciły, rozkwitła świdośliwa i wiśnia, i nowe tulipany, i mała magnolia, jutro wstawię zdjęcia.

Próbowałam biochikolem w poprzednich latach, ale albo chorób i szkodników było więcej, albo systematyczności zabrakło, a to przy ekologicznej ochronie jest niezbędne.
W tym roku postanowiłam spróbować z efektywnymi mikroorganizmami i na razie jest dobrze. Dwa razy pryskałam tam gdzie były mszyce i teraz ich nie ma, zobaczymy jak będzie dalej.
Pozdrawiam serdecznie
Wszystko o czym ... Marzysz 21:52, 04 maj 2013

Do góry
róże też w dobrej formie

migdałek

magnolia susan

niezapominajki

Ogród ogrodniczki 21:36, 04 maj 2013

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie , magnolia zachwycająca.Pozdrawiam.
Ogrodowe zacisze 20:07, 04 maj 2013

Do góry
Magnolia

Sosnowo 18:23, 04 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dobrze, że Zbyszek Cię wydarł do tablicy..... bo ja już za niesubordynację przestałąm Cię wołać do tablicy.... magnolia przepiękna

O tak Aniu , Zbysiu wydarł mnie do tablicy a ja teraz muszę zapunktować jakoś, więc poszalałam dziś z aparatem w ogrodzie i wklejam co ciekawsze widoki tulipanki dla Ciebie
Sosnowo 18:09, 04 maj 2013

Do góry
Dobrze, że Zbyszek Cię wydarł do tablicy..... bo ja już za niesubordynację przestałąm Cię wołać do tablicy.... magnolia przepiękna
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:59, 04 maj 2013

Do góry
jotka napisał(a)
U ciebie czosnki wyciągnięte, a u mnie zwarte i ... gotowe do kwitnięcia
Magnolia i ta krótko kwitnie a tu taki psikus pogodowy

Jola psikusa nie było...auta całę, ogród w zasadzie też cały, a tych kilka kwiatów z tysięcy innych to pikuś.. Pan Pikuś....
Właśnie zakwitły pełniki europejskie..

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:05, 04 maj 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Czytałam i płakałam Iwonko, moje emocje wymknęły się spod kontroli ale to dobrze bo poczułam ulgę. Jestem od dawna taka spięta nawet ciężka praca mi nie pomaga Stanowczo za wiele muszę znosić przeciwności losu ale to nie jest temat w tym miejscu. Magnolia jest taka magiczna, subtelna i delikatna jak ty. Przepiękny kolor, sprawiłaś mi ogromną przyjemność. Największą jednak tym ze w czerwcu wybierasz się do Krakowa. Niczego nie pozwolę ci trzymać no chyba że dobrą herbatkę na schodkach. Co ja piszę nawet kanapę na taras wyniosę dla ciebie abyśmy milo i wygodnie ze sobą spędziły te cudowne chwile. Naprawdę przyjedziesz? Chyba ten ekran wycałuję że szczęścia.Lecę do Ciebie

Wiecie dziewczyny, tak mnie wzruszyłyście, że łza się zakręciła w oku no normalnie bez kitu....
Dajanko, a jak się spotkacie to fotki dajcie koniecznie choć w kompie sobie popatrzymy na was gołąbki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies