Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:01, 29 kwi 2013

Do góry

magnolia stellata "Donna"

żonkile do wymiany

róża pienna dostała skarpetkę z bratków
Ogrodowe zacisze 22:39, 29 kwi 2013

Do góry
Magnolia jak biała dama
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 29 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
A teraz dzisiejsze .. i uciekam do pracy... bo czas goni..

Magnolia Hanius z żagwinem.... rózne wariacje.. nie mogłąm się zdecydować na jedno

Śliczne, nic tylko kopiować
Mój jesienny ogród 21:14, 29 kwi 2013

Do góry
Robercie, to zdjęcie z magnolią i następne z forsycją, piękności, ze strumieniem tajemnicze, wszystkie ciekawe.
U mnie przekwitła przylaszczka, kwitną sasanki, chcą kwitnąć tulipany i magnolia. Pozdrawiam.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:07, 29 kwi 2013

Do góry
Zuza Twoja magnolia jest czarująca ... i do tego masz 3 sztuki. Rewelacja
buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:02, 29 kwi 2013

Do góry
I pożegnanie forsycji

I jeszcze żółta magnolia..... też jej sie należy

I susan.. przecież nie gorsza

Rododendronowy ogród II. 19:57, 29 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bożenko wpadam na chwilkę pooglądać magnolię.
Niedługo Rh wystartują,
Pudełki ogłosiły u nas dni kwitnącej azalii 11-26 maja
już niedługo

Ula magnolia w pąkach czeka na słoneczko a właściwie 4 magnolie. A słoneczka brak i deszcz zapowiadają , nie wiadomo czy nie zniszczy płatków.U mnie rh tak jak wszystko będą dośc późno myśle że na Dzień Matki będzie apogeum rododendronowe bo azalie nieco wcześniej. Szkoda że ten Pudełek tak daleko ode mnie , chętnie bym zajrzała.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:29, 29 kwi 2013

Do góry
A teraz dzisiejsze .. i uciekam do pracy... bo czas goni..

Magnolia Hanius z żagwinem.... rózne wariacje.. nie mogłąm się zdecydować na jedno

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:00, 29 kwi 2013

Do góry
Świetnie to wymyśliłaś z tymi donicami na ścianie i rynnie.
Ale bogato się u Ciebie zrobiło

Szkoda tylko że ta magnolia tak krótko cieszy
Ale piękna z niej królowa choć przez chwilę

Teraz widzę jak się napracowałaś z cebulowymi
Ale efekty są oszałamiające!!!!!
podobają mi się żółte tulipany
Ogródek na betonie 15:58, 29 kwi 2013

Do góry
Aniu to super że ruszyły prace modernizacyjne. Powodzenia. A magnolia piękna.
Liliowo i kolorowo:) 14:08, 29 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięknie jest u Ciebie a magnolia rzeczywiscie wyjątkowa ciekawe jak sie nazywa.

Ta magnolia ma 12 lat i wiem , ze to z tych duzych drzew i wczesnie kwitnie wiec dlatego czesto przymarza a w tym roku pieknie kwitnie bo nic jej nie zaszkodzilo ale moze ktos zna nazwe?Ona ma dla mnie wyjatkowe znaczernie i zostala posadzona specjalnie wiec nazywam ja po swojemu
Ogród Ewy :) 13:18, 29 kwi 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Obejrzałam obrazki, poczytałam nowinki Ciemierniki przypominają mi dzieciństwo, moja babcia je miała na ogrodzie. Lubiłam ich kwiaty, które wtedy wydawały mi się "woskowe"... biało-zielone, pierwsze kwiaty po zimie.. Moje ciemierniki też zakwitły - bordowe... myślałam, że nic z nich nie będzie, bo takie marniutkie liście miały. A one zakwitły... białe mam w domu. Wysadzę do gruntu

Magnolia jest cudnej urody. Warto ją mieć. Moja ma dopiero dwa pąki. Może doczekam kiedyś takiego drzewka jakie masz Ty

Ewuniu, kiedyś pisałaś o róży - Cinderella jeśli dobrze pamiętam. Czy ona ma kwiaty w kolorze pudrowego różu czy też nasycenie różu jest większe?... Pytam, bo bardzo mi się spodobała ta róża u Ciebie, a kiedy zaczęłam szukać w necie, to kolor był bardzo intensywny i teraz już sama nie wiem....

Mój kwiat magnolii dla Ciebie

Witaj Imienniczko, Ewciu

Dziękuję za piękne zdjęcie Twojej magnolii, doczekasz się i będziesz miała morze kwiatów, ogrodnicy muszę mieć cierpliwość

Pytałaś o Cinderellę, moja zdecydowanie jest pudrowo różowa, uwielbiam ją, wklejam zdjęcia to zobaczysz

Tak wyglądał krzew w 2011 roku, 3 letni! Ona naprawdę wielka rośnie, znajdź jej dużo miejsca

kwiaty w zbliżeniu

Zimą 2012 zmarzła tak, że przycięłam ją przy samej ziemi, chciałam ją nawet wyrzucić, całe szczęście, że tego nie zrobiłam, wypuściła kilkanaście 2 metrowych pędów, kwitła jak zawsze pięknie i do przymrozków, polecam ją bo nie choruje i ma piękne ciemnozielone skórzaste liście. Ale kłuje niemiłosiernie

Obecnie ogród jest po kolejnej przeróbce Cinderella dostała solidną kratkę, wreszcie jest też porządnie rozpięta i mocno znowu przycięta, zobaczymy jak zakwitnie

Ogród Ewy :) 12:38, 29 kwi 2013

Do góry
Obejrzałam obrazki, poczytałam nowinki Ciemierniki przypominają mi dzieciństwo, moja babcia je miała na ogrodzie. Lubiłam ich kwiaty, które wtedy wydawały mi się "woskowe"... biało-zielone, pierwsze kwiaty po zimie.. Moje ciemierniki też zakwitły - bordowe... myślałam, że nic z nich nie będzie, bo takie marniutkie liście miały. A one zakwitły... białe mam w domu. Wysadzę do gruntu

Magnolia jest cudnej urody. Warto ją mieć. Moja ma dopiero dwa pąki. Może doczekam kiedyś takiego drzewka jakie masz Ty

Ewuniu, kiedyś pisałaś o róży - Cinderella jeśli dobrze pamiętam. Czy ona ma kwiaty w kolorze pudrowego różu czy też nasycenie różu jest większe?... Pytam, bo bardzo mi się spodobała ta róża u Ciebie, a kiedy zaczęłam szukać w necie, to kolor był bardzo intensywny i teraz już sama nie wiem....

Mój kwiat magnolii dla Ciebie
Ogrodowe zacisze 12:28, 29 kwi 2013

Do góry
Ślicznie wygląda ta biała magnolia na tle zieloności , i ślicznie budzi się wiosna w Twoim ogrodzie
Ogród Ewy :) 11:58, 29 kwi 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
I piwonia cudna i magnolia też, marzy mi się taka .

Wita Aniu

Magnolia Soulengana rzeczywiście piękna jest, ma niesamowitą ilość kwiatów, szkoda, że tak szybko przekwita
Ale zachęcam do kupna, to wielkie drzewo jest, polecam szczepioną na pniu bo zajmuje mniej miejsca
Ogród u stóp klasztoru 11:56, 29 kwi 2013

Do góry
Alinko ależ piękna ta Twoja magnolia
Moja tez cała w pakach ,pierwszy rok mam więc malusia jest ale wygląda na to że zakwitnie

Pozdrawiam
Ogród Magdalenka 11:35, 29 kwi 2013

Do góry
Piękna i magnolia i ławeczka
Ogród Magdalenka 11:30, 29 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Magnolia kwitnie

Leżak zostanie na tarasie .... lepiej mi się z niego korzysta jak jest bliżej domu .... u mnie jest jak na kempingu , wszędzie sąsiedzi ... zanim thuje urosną to trochę potrwa ...

Jaka piękna magnolia
pozdrawiam
Zielony galimatias 11:26, 29 kwi 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Piękna magnolia

p.s. Ewuś, sypnij jej nawozu teraz i na jesień , to będzie więcej kwiatków na drugi rok

buziam

Uczę się ogrodu Zrobiłam sobie notatki z Danusi artykułu o magnoliach. Muszę kupić Pinivit.
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/154-magnolie-w-ogrodzie
cyt " Magnolie wytwarzają kwiaty bardzo wcześnie - już w marcu, dlatego nawozimy je także wcześnie np. Pinivitem (dla roślin wymagających lekko kwaśnego podłoża). Nawożenie zaczynamy w marcu, a kończymy w czerwcu. Jest ono konieczne dla zapewnienia obfitego kwitnienia. Jeśli nie mamy czasu pilnować tych terminów - zastosujmy nawóz długo działający, który stopniowo uwalnia składniki pokarmowe do gleby. Wtedy nawozimy tylko raz w sezonie."
Madzen polecała też Agrecol do magnolii, żeby sypać w maju i w czerwcu.

Zielony galimatias 10:41, 29 kwi 2013

Do góry
Piękna magnolia

p.s. Ewuś, sypnij jej nawozu teraz i na jesień , to będzie więcej kwiatków na drugi rok

buziam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies