Niestety do rozpuczenia nawozu nawadnianie nie przydatne.... Nie rozuści, chyba że być pod ziemi wkopywała... Więc ja poluję na deszcz aby sypać nawozy
Ide oglądać zdjęcia
Edit: piekny migdałek i magnolia. Tulipany dają czadu!!!
Gosiu, dziękuję bardzo kochamy to miejsce, to spełnienie naszych marzeń i strasznie się cieszę, że też je tak odebrałaś będziesz zawsze moim miłym gościem, zapraszam
Bożenko magnolia jest czarująca. Widzę, że ma znakomite warunki w Twoim ogrodzie.
Czy możesz zdradzić czym i jak często ją nawozisz?
Moja rośnie na wygwizdowie i mimo, że kwitnie to nie tak obficie jak jej poprzedniczka w moim starym, zacisznym ogrodzie.... Zastanawiam się czy jej nie chronić zimą przed wiatrem... Ale jest już ciut za duźa....
Twoje 'przynudzanie' to miód na moje oczy.
Po całym dniu ciężkiej pracy w moim ogrodzie, gdzie na efekty będę musiała poczekać co najmniej rok, wieczorkiem lubię 'poodwiedzać' cudze ogrody i popatrzeć na te Wasze cudeńka.
Właśnie pomyślałam, że też chciałabym u siebie zamieścić parę fotek z kwiatami, ale co ja na to moge poradzić, że u mnie nic jeszcze nie kwitnie. Nawet magnolia, która ma dużo kwiatów, jakoś nie może się zdecydować, czy je bardziej rozchylać .
Też myślę że magnolię warto miec w ogrodzie. Gdy nie kwitnie ma przez cały rok piękne zielone liście , jeśli się za bardzo rozraśnie to można przyciąc , no a wiosną raj na ziemi.Pozdrawiam Ulciu.
...cudna Magnolia...moja już niestety przekwita ale buk mój się jeszcze nie obudził.....no i trochę mam nerwa na niego jak patrzę na Twoje buki...
pozdrawiam ...