Kiedy dostałam chyba 3 lata temu tę piwonię na swoje imieniny to miała 2 kwiaty. Posadziłam wtedy przy tarasie bo tylko tam było wówczas przygotowane miejsce gdzie piach został wywieziony a ziemia kupiona. W tym roku taki już bukiet
Witam mam problem z trawnikiem. W wielu miejscach rozsiała się taka oto trawa. Nie wiem jak to wytępić bo jest bardzo ekspansywna. Im częściej koszona tym szybciej kwitnie i się rozciewa. Tworzy twarde jasno zielone kępy. Co z nią zrobić jak się jej pozbyć?
Buki kolumnowe rosną do 20 metrów wysokości i wcale nie są małe. Slender mniejszy i węższy docelowo, jest w AF, przynajmniej ostatnio stała jeszcze jedna sztuka
widziałam, widziałam, wczoraj już mnie trochę zmęczenie zmogło i mało pisałam. Powiem tak - to był bardzo dobry wybór mimo iż trochę "monotematyczny" ale bardzo pasujący do całości ogrodu i do tego miejsca. Dla mnie taki ogród jak twój byłby ogromnym wyzwaniem. Za bardzo lubię rośliny i mam zbyt dużo chciejstw i chyba pomysłów co chwila innych, aby być w stanie zachować konsekwencje a ona przy ogrodach nowoczesnych jest bardzo ważna. Także podziwiam cię i to bardzo.
Ten platan to mniejsza odmiana kulista Gumball ale też kiedyś może być potężnym drzewem, w sensie pień bo to wersja szczepiona na podejrzewam zwykłej. I teraz się czy bliżej huśtawki czy pomiędzy huśtawką a kostką czy bliżej kostki. Musi mi żagiel przyjść i wtedy obliczę zasięg korony i jak cień będzie się układał bo on oprócz zakrycia domu sąsiada powinien też trochę mega słoneczny taras osłonić i miejsce przed nim gdzie rozstawiamy stół jak są goście
Wałek z tawuł japonskich. Niestety w nogach ambrowca 2 tawuły słabiej rosną. Pozostałe muszę mocniej ciąć, a i tak wyprzedzają co chwilę te słabsze.
Hostę Patriot uwielbiam.
Dla zainteresowanych pokazuje moja nową rabatę jak widać jeszcze chodnika brakuje, ale to już szczegół
I jakieś drzewko by się chyba na nią przydało, pomyślę,może Amanogawe byśmy posadzili albo klona globosum Ewa- dziękuję
Wczoraj dosadziłam brakujące werbeny patagońskie. Takie jakieś niewydarzone przyszły kurierem ale bardziej mnie interesuje czy to są te.
Bo ostatnio szkółka mnie zapewniała przsz telefon, że ma patagońską, przyjeżdżam a to jakaś werbena rugosa .