Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:33, 16 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Nie przepadam za sałatą
Wolę rukolę

A rukolę siejesz??
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:32, 16 kwi 2015

Do góry
Te Twoje brzozy chyba zawsze będą mnie zachwycać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 16:29, 16 kwi 2015

Do góry
Krótka rozmowa a ile pozytywnej energii
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:28, 16 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żurawki chyba potrzebujæ się na nowo ukorzenić najpierw. Potem ruszą. Moje mają tak samo.

Nie wiem czy coś dziwnego nie dzieje się z tymi żurawkami...tyle razy już je dzieliłam, przesadzałam i nie takiego nie było.
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 11:24, 16 kwi 2015

Do góry
strony świata południe - zachód, ziemia klasy Vb, wymiary tego kawałka od tarasu : dł.32m., szer. 20m.Dobra myśl z "wysadzeniem" tych tuj i dosadzeniem brzózek i sosen, a co byście proponowały wokół ogniska i co zamiast trawy w tym miejscu?
Justynko, co Ty byś proponowała zamiast "lasu"?
Madziu-bardziej początkującej ode mnie to chyba nie ma))))))))), także bez obaw jestem otwarta na wszelkie sugestie, krytykę, itp.
Serdecznie zapraszam do swojego wątku.
Wiem, że ta rabata po lewej, to porażka, ale jakoś tak wyszło, dlaczego nie wiem?????????????????????
Polinka - rzeczywiście muszę zrobić plan i zdjęcia całej działki, bo wszystkiego tam mamy ~2000m., ale niestety działka jest długa, wąska i tak tworzymy po kawałku, bo wiadomo pieniądze........,ale sama już wiem, że bez pomocy nie damy rady.
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 11:08, 16 kwi 2015

Do góry
Gosia, jeśli mogę coś doradzić to najlepiej zrób dokładny plan działki, z wymiarami, z zaznaczonymi nasadzeniami jakie masz.
Określ jakie ogrody Ci się podobają, jakie rośliny lubisz?
Na początek pomyślałabym o żywopłocie jako zielone tło a pózniej wypełnienie rabat

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:59, 16 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Oj tam, oj tam, sałatę poflancujesz

Nie przepadam za sałatą
Wolę rukolę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:56, 16 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

a co miało urosnąć przez zimę
to nie czas wegetacji
przy przesadzaniu korzenie mogły zostać różnie potraktowane, stąd różnie się przyjmują
ważne że ruszyły

moje hortensje, sadzone jesienią dopiero teraz pokazują mikro pączki, a inni już dawno mają liście
myślę że się dopiero zakorzeniały, bo w trakcie sadzenia przechodziły już w stan spoczynku

Małgoś, poczekam na oznaki ruszenia Kilka listków jest, może będzie ok.

Moje hortki przesadzane tydzień temu z pączkami już ruszają, niestety żurawki po przesadzeniu wyglądają koszmarnie i nie mogą się zebrać...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:49, 16 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Posieję

Oj tam, oj tam, sałatę poflancujesz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 16 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Poli mój mniejszy przy podjeździe prawie ma listki drugi jakby spał... martwię się o niego ale pączki ma zielone drzewa nie zawsze jednakowo rosną zwłaszcza po szoku jakim doznały na jesień

Dzięki Ola. Dzisiaj rano dokładnie obejrzałam graba i ma takie mikro pączki ale czy z tego rozwiną się liście to nie wiem... dam mu czas
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:55, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mam problem z grabami fastigiata szt.2. Posadzone w tamtym roku na jesień, z donic, wczesną wiosną podkrzesane i lekko skorygowane.

Jeden będzie cały w liściach, piękne, grube pączki.

Drugi niestety bardzo lichy, pączki małe i liści widzę, że też będzie bardzo mało. Przy robieniu kostki bukszpanowej pod nim i sadzeniu bukszpanów zauważyłam, że bryła korzeniowa za dużo nie przyrosła od jesieni

Ma ktoś pomysł co może być przyczyną?

a co miało urosnąć przez zimę
to nie czas wegetacji
przy przesadzaniu korzenie mogły zostać różnie potraktowane, stąd różnie się przyjmują
ważne że ruszyły

moje hortensje, sadzone jesienią dopiero teraz pokazują mikro pączki, a inni już dawno mają liście
myślę że się dopiero zakorzeniały, bo w trakcie sadzenia przechodziły już w stan spoczynku
Ogródek w którym klon osłupiał:) 21:37, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Kolor płotu rewelacyjny i z zielonymi roślinami będzie się fajnie komponował

Dziś była u mnie przyjaciółka o bardzo tradycyjnych poglądach na świat i sposób urządzania wnętrz i ogrodów i powiedziała: Nie sądziłam, że szary płot możne być ładny- to chyba był komplement, dobrze, że Was posłuchałam i zostawiłam ten kolor. Dzięki.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:24, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Testuję w tym roku MS do iglaków. Pierwszy oprysk za mną,zobaczymy jaki będzie efekt w sezonie

Macham porannie

W poprzednim ogrodzie stosowałam, było ok. Teraz nie chcę, aby mi iglaki szybko rosły , no może choiny mogłyby.

MS stosuję do hortek.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:16, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dziewczyny ja też myślałam, że moje proso śpi snem wiecznym ale przy przesadzaniu zauważyłam, że od dołu już się budzi Pewnie i z Waszymi rozplenicami tak jest

Też tak myślę. Zawsze się mówi, że trawy późno się budzą. U mnie rozplenice z bardziej zacienionego miejsca jeszcze uśpione, a te w donicy na południu od weekendu zielenią się z dnia na dzień - w szoku dziś byłam. Jak spadnie trochę deszczu to dopiero to wszystko buchnie, u mnie susza!
Leśne Wzgórze 20:34, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu pokaż swój prywatny las i zwierzyniec...

Macham zza miedzy

zdjęć zwierzyńca brak - niestety czasu nie mam na polowanie na te słodkie rudości...

Ogród Mirelli 19:38, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Dobrze Ten gratis to proso??

Nie. To stipa jakaś, nie mogę odczytać jaka
Ogród Mirelli 16:26, 15 kwi 2015

Do góry
Dobrze Ten gratis to proso??
Ogród na glinie 13:03, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ach! Fajnie wyszło kulkowisko Teraz trawki i lekkiego koloru do tego i będzie zwiewnie i elegancko.

Małgoś co posadzone na przedpłociu pod śliwami?

narazie nic
łażą tam psy
rozmnażam hortki, by zrobić ich łan
nie będę przepłacać skoro ktoś może potem zniszczyć
Mała Eleczka 12:32, 15 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Aga to duże czy małe sadzonki?

To te mniejsze.
Z południa Polski - ogród Marzeny 11:26, 15 kwi 2015

Do góry
Proponuję bordową żurawkę albo jakieś trawki Może carexy np. Ice Dance albo dla koloru Red Baron? Żurawkę polecam Shanghai- wytrzymała, po zimie nie wymaga czysczenia, na słońcu nie przypala.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies