Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Hogata 17:00, 15 kwi 2015

Trznika nie znam, bo nie mam, a Carex Ice Dance znam dobrze.

Czyli jak kupowałaś tylko te dwie trawy to teraz masz dobrze
szemusia 17:20, 15 kwi 2015

O, trafiłam prawie na zakupy
Faktycznie zapakowane super
Mirella, też się muszę skusić na zakupy w tym sklepie, bo u nas jednak nie dostanę tego, co potrzebuję. Czy Ty kupowałaś w jakiejś określonej wielkości doniczkach? CZy każda trawka jest do wybory w mniejszej i większej? Bo nie mogę się za bardzo zorientować o co chodzi z tą wielkością doniczek.
Z Ice Dance będziesz zadowolona - ładnie się rozrasta, ładna zimą, a u swoich roślinek wlaśnie zauważyłam, ze zaczynają kwitnąć
Anusia 19:11, 15 kwi 2015

Podobają mi się Twoje zakupy. Z drugiej strony przykro mi z powodu rh. Ensata może mieć rację.
Mysza 19:16, 15 kwi 2015

Mirelko superaśne zakupy
Ja też zamówię jak Panowie wejdą z kostką
Długo czekałaś na przesyłkę??
Ale się cieszę razem z Tobą
Dzisiaj myślałam, czy zrobić dla Ciebie zdjęcie mojej obciętej Wierzby?Czy już ciachnęłaś??
Buźka
MirellaB 19:38, 15 kwi 2015

polinka napisał(a)
Dobrze Ten gratis to proso??

Nie. To stipa jakaś, nie mogę odczytać jaka
MirellaB 19:40, 15 kwi 2015

Warmia napisał(a)
a nie są opisane?

Martuś no nie są opisane, Pan myślał, że to oczywiste, opisał gratis
MirellaB 19:48, 15 kwi 2015

Hogata napisał(a)
Trznika nie znam, bo nie mam, a Carex Ice Dance znam dobrze.

Czyli jak kupowałaś tylko te dwie trawy to teraz masz dobrze

Na szczęście tylko dwie
Dzwoniłam do Pana jeszcze się upewnić i powiedział, że nie opisał doniczek,bo sądził,że to oczywiste, a zawsze opisuje
Tylko, że ja pierwszy raz kupowałam trawki
MirellaB 19:59, 15 kwi 2015

szemusia napisał(a)
O, trafiłam prawie na zakupy
Faktycznie zapakowane super
Mirella, też się muszę skusić na zakupy w tym sklepie, bo u nas jednak nie dostanę tego, co potrzebuję. Czy Ty kupowałaś w jakiejś określonej wielkości doniczkach? CZy każda trawka jest do wybory w mniejszej i większej? Bo nie mogę się za bardzo zorientować o co chodzi z tą wielkością doniczek.
Z Ice Dance będziesz zadowolona - ładnie się rozrasta, ładna zimą, a u swoich roślinek wlaśnie zauważyłam, ze zaczynają kwitnąć

Trawki są w różnych wielkościach doniczek. Ja kupowałam najmniejsze Dk9, potem są średnie Dk11 i największe D14 (ze względu na swoją masę do odbioru własnego). Kupiłam najmniejsze ponieważ te które chciałam nie miał akurat w doniczkach średniej wielkości Dk11 i nie wiedział kiedy je podzieli po zimie, żeby mieć, a ja już nie chciałam czekać

Nie wiem jakie Ty trawki chcesz, najlepiej zadzwoń i zapytaj o trawkę,którą chcesz w jakich ma doniczkach To jest grzeczny miły Pan
MirellaB 20:01, 15 kwi 2015

Anusia napisał(a)
Podobają mi się Twoje zakupy. Z drugiej strony przykro mi z powodu rh. Ensata może mieć rację.

No właśnie się obawiam, że może mieć rację. Poczekam co Bogdzia napisze.
MirellaB 20:11, 15 kwi 2015

Mysza napisał(a)
Mirelko superaśne zakupy
Ja też zamówię jak Panowie wejdą z kostką
Długo czekałaś na przesyłkę??
Ale się cieszę razem z Tobą
Dzisiaj myślałam, czy zrobić dla Ciebie zdjęcie mojej obciętej Wierzby?Czy już ciachnęłaś??
Buźka

Gosiu długo nie czekałam. Zamówiłam w niedzielę, w poniedziałek zapłaciłam, a dzisiaj już są. Pan wysyła we wtorki i czwartki
Zdjęcie mogłaś zrobić. Mojej nie obcięłam. Stałam wczoraj już przy niej z sekatorkiem, ale się nie odważyłam ciachnąć. Ma długie gałęzie, różnej długości. Nie mam jej jeszcze posadzonej.
Borebetka pisała, żeby obciąć tak na 15 cm gałązki

Teraz mam zakaz od męża wychodzenia i pracowania w ogrodzie. Fakt moja wina nie znam umiaru pracy w ogrodzie, bo bardzo to lubię, ale po wrednej grypie nie odzyskałam sił w pełni, a ostro działałam i krew z nosa i zasłabłam. Teraz regeneruje siły i trochę słucham męża