Przyszły rośliny do oczka, na sadzenie było za zimno, ale gałęzatkę i żabiściek wrzuciłam do wody.
To reszta roślin, dałam do wiadra, do jutra.
Kupiłam też do ogrodu słoneczniczek pstry, trawę drżączkę i ciemiernik purpurowy.
Piekny
Ale powojnik przyćmił wszystko
W warzywniku fajnie sie dzieje
A skad masz takie wielkie pory ?
Można je juz do gruntu ? Kupiłam kilka ale nic nie wiem o uprawie
Pierwszy orlik zakwitł
Trampolina dostała nowe miejsce...
...a tu powstała konstrukcja altanki dla glicynii.
Posiałam w zeszłym roku nasiona, i nic nie wyrosło.
W tym roku wzeszło 5 roślinek
Oby tylko te najbliższe noce były łaskawe dla naszych ogrodów, wszystkie róże są pięknie zapączkowane, wyjątkowo wcześnie i wyjątkowo są zdrowe no i lilie mi wyrosły te co rok temu z ziemi się nie wychyliły.
Mam prawdopodobnie ten sam chwast i myślę, że to przetacznik perski. Ma drobniutkie niebieskie kwiatki na końcach? Spróbuję go potraktować Chwastoxem Complex 260 EW.
Mam kilka bzów-lilaków, pięknie pachną, posadziłam też nowego, Lenin z sentymentu do koloru
TEn biały to sadzonke mam jeszcze z ogrodu babci.
Zaczynają już rodki, azalie, niektore te wielokwiatowe nie mają pierwszy raz kwiatów/ susza/ zapewne. Trawy też kiepsko startują a elaty mi początkowo przymroziło ale teraz już są oki Podlewałam i dmucham na nie bo bardzo mi się podobają.No i niezawodny ubiorek, kwitnie od zimy, posadze go tez w inne miejsca
Małgosiu, czy jest gdzieś instrukcja jak sobie poradzić z takimi przerośniętymi żurawkami? Moje Lime Marmelade wyglądają już okropnie, są bardzo przerośnięte, nie wiem jak się za nie zabrać. Wystarczy oderwać/złamać jeden z długich pędów w dowolnym miejscu i wsadzić do ziemi?