Czy ta środkowa roślinka to kopytnik? Jakie jest u Ciebie stanowisko, że tak ładnie wygląda?
Ścieżka genialna! Jak wycinasz te kanciki? Tymi nożycami, których zdjęcie wkleiłaś? Mam też takie i u mnie tym kompletnie nie idzie, chyba dzisiaj spróbuję nożem kuchennym
Jestem niepoprawną zakuporoślinoholiczką... Będąc nad jeziorem musiałam zahaczyć o lokalny sobotni targ i kupiłam sporo fajbcyh kwitnących bylinek: jeżówki białe, przetaczniki fioletowe i...zapomnialam co to za trzecia kwitnąca bylinka... Pomożecie, bo nie ma etykiety
To to, co to? Z tego co ego koszmarnego upału totalnie wyleciało mi z głowy a jak kupowałam tak się cieszyłam, ze na tą roślinkę trafiłam...
Elu ,
cudne te rybki ,
i te linie wodne czy grzebienie ,
nie wiem jak się na nie mówi ,
ale jak zakwitną ,
na pewno efekt powalający ,
koniecznie daj fotki
Kasiu bardzo ładny a jaki gęsty. Czy on w cieniu rośnie w tym miejscu.
Mam też bez ale ma tyle mszycy, że mi się go odechciewa. Będę go chciała przesadzic. Ja mojego ciekami w zeszłym roku. Jeszcze mam innego ten też ładny wyprostowane pionowe pędy.
Jak zakwitnie to dam znać.
Witam, sporo tu miłośników róż i potrzebuję porady, która róża pienna Graham Thomas czy The Pilgrim poradzi sobie lepiej w półcieniu. Wschodnia ściana budynku, jest dobrze oświetlona do 11, później panuje tam półcień. Blisko płotu z cegły, więc i ph w okolicach 8. Chciałabym posadzić w miejscu malin (są za żurawkami), może wraz z bluszczem puszczonym na płot żeby zakryć nieestetyczny budynek sąsiada? Ale czy bluszcz tego miejsca nie zdominuje Najbliżej kadru wcześniej są hortensje vanilki.
Kopę lat nie zaglądałam do ciebie a tak blisko mamy.
Panorama ogrodu zachwycająca. Przenośna ławeczka wiklinowa też by mi się taka przydała. Już przeorganizował as ogród? Widzę, że też masz ciemny beż u mnie cały we mszycy. Jesienią go muszę przesadzić w inne miejsce bo te mszyce mnie wykończą.
Jeżeli chodzi o te azalie pachnące mam 3 sztuki kupowałam je u Zamojskich przepięknie zawsze każdego roku kwitły w tym roku tragedia po jednym, dwa kwiatki na krzaku. Trzeba też przesadzić.
W tym roku te deszcze w naszym rejonie nie dały możliwości różaneczników do pięknego rozkwitu za mokro. U mnie azalie zawsze długo kwitły teraz już wytrzepane przez deszcz.
Idę zaraz popracować muszę ściąć kocimiętkę bardzo wyrosła i po ostatniej burzy położyła się na inne kwiaty więc trzeba wyciąć odbije i jeszcze raz zakwitnie.