Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:31, 12 cze 2020

inka74 napisał(a)
ja to się normalnie zastanawiam czy do niej jechać. Po ostatnim razie lista rzeczy "to do" i "to buy" wydłużona niemiłosiernie. A do tego jeszcze róże i tak jeszcze ciągnie mnie coby twoje różane królestwo odwiedzić. Przy okazji - ostrogowiec jest świetny! Polecam! Zakochałam się w nim
Iwonka, ja nie wiem, o jakim Ty królestwie różanym myślisz, bo na pewno nie u mnie - raptem kilkanaście krzaków... Można obejść w 10 minut

Co do list... to one zawsze będą się wydłużały, nie miej co do tego złudzeń

Ostrogowiec też mi się podoba. W swoim czasie go zaproszę
antracyt 21:45, 12 cze 2020

Pełnia lata Ascot urodziwa, dobrze że ją nabyłam
Nowa12 21:51, 12 cze 2020

Ale, że ci te czereśnie szpaki nie zeżarły to i tak sukces .
Magara 23:06, 12 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Ale że za co?!
Jutro ma być 31C...

Już Ty wiesz za co :-*
A tak przy okazji - dałoby radę moją grzędę bliżej tej wody przenieść???
Wiem, wiem, roszczeniowa jestem ale normalnie dzisiaj zdycham Nie lubię lata i tyle Żeby chociaż były cztery pory roku jak to drzewiej bywało, jakies etapy, jakieś przejścia, a nie jak jest - hopsiup, palisz w kominku, skarpety na noc zakładasz, a za trzy dni 30 stopni w cieniu
antracyt 12:42, 13 cze 2020

Ja też umieram w takie upały... 25stopni to optymalna temperatura. Miałam dzisiaj z nieletnimi na wycieczkę rowerową jechać. Chyba po 18tej wyruszyły... Ciekawe jak szklarniowe dadzą radę.
galgAsia 13:34, 13 cze 2020

Burza

galgAsia 13:37, 13 cze 2020

antracyt napisał(a)
Pełnia lata Ascot urodziwa, dobrze że ją nabyłam
Oj tak, warto ją mieć i polecać innym Piękna, zdrowa, kwitnie przez całe lato. A jak ją kupiłam, całą pokrytą woskiem, to miałam wątpliwości, czy coś z niej będzie
galgAsia 13:40, 13 cze 2020

Nowa12 napisał(a)
Ale, że ci te czereśnie szpaki nie zeżarły to i tak sukces .
Wiesz co, szpaków jakoś nie mam, sporo za to kosów i kwiczołów, ale one jakoś się dzielą Wszystkiego i tak nie damy rady zerwać, więc niech sobie dziubią
galgAsia 13:48, 13 cze 2020

Magara napisał(a)

Już Ty wiesz za co :-*
A tak przy okazji - dałoby radę moją grzędę bliżej tej wody przenieść???
Wiem, wiem, roszczeniowa jestem ale normalnie dzisiaj zdycham Nie lubię lata i tyle Żeby chociaż były cztery pory roku jak to drzewiej bywało, jakies etapy, jakieś przejścia, a nie jak jest - hopsiup, palisz w kominku, skarpety na noc zakładasz, a za trzy dni 30 stopni w cieniu
Też mam takie spostrzeżenia, że z czterech pór roku zrobiły się dwie - ciepła i zimna. Etapy przejściowe zanikły.
Nóżki sobie zanurz w stawku, będzie chłodniej Rybki Cię poskubią

Ja dziś zdychałam od samego ranka, bo też ukrop był niemiłosierny. Zazwyczaj w ogóle się nie pocę, dziś przy każdym ruchu byłam mokra. Teraz leje, solidnie bardzo, grzmi, oby tylko gradu nie było... Jak dla mnie, mogłoby tak padać do wieczora, ale raczej na tyle tej chmury nie starczy. Nic, dobre i to, zrobiło się trochę chłodniej, trochę wody zostanie w ziemi i w beczkach A na obiadek pierwszy w tym sezonie chłodniczek, mniam
galgAsia 13:56, 13 cze 2020

antracyt napisał(a)
Ja też umieram w takie upały... 25stopni to optymalna temperatura. Miałam dzisiaj z nieletnimi na wycieczkę rowerową jechać. Chyba po 18tej wyruszyły... Ciekawe jak szklarniowe dadzą radę.
W szklarni masakra. Już nie zamykam mojego tunelu. Pomidory u mnie nareszcie ruszyły, zrobiło się bardziej zielono, ale o kwiatach to jeszcze nie myślę.

Jednak jest grad Cóż, nie ma róży bez ognia