Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malwowy ogród 09:26, 12 maj 2020

Do góry
Kwitną ostatnie tulipany. Tam gdzie już skończyły kwitnienie dosadziłam bratki.

Malwowy ogród 09:23, 12 maj 2020

Do góry
Róże wsadzone do gruntu ledwo pokazują listki.

Na różance musiałam teraz obciąć jedną róże bo cała zainfekowana była. Nie wiem czy to nie zbyt późno. No cóż zobaczę, czy da radę się pozbierać.

Róże wsadzone do doniczek mają się całkiem dobrze,
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 09:20, 12 maj 2020

Do góry
Ja tylko na momencik, bo zobaczyłam takie cos i po prostu musiałam wstawić
Malwowy ogród 09:19, 12 maj 2020

Do góry
Dzień dobry Ogrodniczki i Ogrodnicy

Dziś mam chwilkę na uzupełnienie info, co w moim ogrodzie. Remont mnie pochłania, wolnego czasu brak. Farby, listwy montażowe, uchwyty, itd. W między czasie coś przesadzam, dosadzam tu i tam wysieję. Cały czas w biegu.

Dla ptaszków postawiłam nowe poidełko ale nie widzę zainteresowania.

Może potrzeba czasu, żeby się przyzwyczaiły? Będę monitorować sytuację.

Zimna wiosna nie sprzyja roślinką. Lilaki nie mogą się pozbierać do kwitnienia.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:08, 12 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Na rabatę, która powstawała nasypaliśmy trocin, ciut nawozów i ziemi do wysiewów, która się składała niestety głównie z torfu( zamawiając dostawę zaznaczałam, że nie o torf mi chodzi, no to ktoś jak przeczytał ziemia do wysiewów uznał, ze ok, a tam w składzie głównie torf) Pomoże rozluźnić ziemię, ale szkoda mi torfowisk

Emuś wymieszał sprzętem

i zaczęłam planowanie gdzie co posieję. Po raz pierwszy posiałam kwaterami....skoro Piet Oudolf sadzi w ten sposób to ja spróbowałam wysiać, zobaczymy co z tego wyjdzieNajpierw udeptałam ścieżki między kwaterami, a potem mieszałam nasionka z piaskiem i sypałam po całej kwaterze, na koniec delikatnie płyciutko pazurkami wzruszyłam i podlałam

Na razie jest tak i całkiem mi się podoba Trzymajcie kciuki by powschodziło

No to jest super! Trzymam kciuki i też nie mogę się doczekać co wyjdzie! Coś pięknego na pewno Ale fajny pomysł! Rabata żyrafa
Podmiejski ogródek 09:06, 12 maj 2020

Do góry
recyklingowe. dlatego trochę nierówne.

mam dwa epimedia:
rubrum od dwóch lat

i niveum pierwszy sezon

to rubrum ma takie czerwone zabarwienie liści wczesną wiosną, które niezbyt lubię. na szczęście później zanika.
żadnych kłopotów z nim nie ma i faktycznie na zadarnianie się nadaje. nie rozrasta się zbytnio.

na zadarniacza nieustająco polecam bodziszek korzeniasty
Pszczelarnia 08:55, 12 maj 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten kancik robiłam kilka razy - to nie moja bajka - "zatrudnię trawnikowego od zaraz".

Kancik pierwsza klasa, ale ta ziemia! Mniam
Borówcowy raj 08:46, 12 maj 2020

Do góry
Wpadam na chwilę, bo wiosna pięknieje w oczach. Wczoraj podlało się wspaniale, choć zimno i musiałam pochować wysadzone pomidory i papryki.
Klon Carnival w odstępie 3 tygodni niespełna:

Judaszowiec:

Ogród w dolinie 08:44, 12 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
a czy można przesunąć brzozy do przodu? zmniejszyć trawnik?

Tak!
To co narysowałam to tak na oko Wyznaczanie u nas na działce to jakiś koszmar! Nie ma się do czego odnieść
Podmiejski ogródek 08:39, 12 maj 2020

Do góry

to jest miejsce wczoraj obsadzone. z tyły percy wiseman - śliczny jest, a cała reszta z ogrodu. azalie to powinny być dwie kermesiny rose, ale miały inne nasłonecznienie i stąd różnica w rozwoju

wreszcie jest szansa na zadarnienie terenu

dwie sosenki z rabaty przesadziłam pod świerka, zobaczymy czy im nie będzie za ciemno. pomiędzy nimi mam nadzieję, że irga się ukorzeni, bo trzymałam ją dwa dni w wodzie i sadziłam z gołym korzeniem.

chwilę po tym, jak zrobiłam to zdjęcie, wrócił mąż i przesadziliśmy tego biednego rodka w dziurę, którą widać na zdjęciu. Wsadziłam pod niego jeszcze epimedia, które cały dzień czekały, a jak skończyłam, to już deszcz lał i zdjęć nie było jak zrobić.
Chwasty w trawniku 08:29, 12 maj 2020

Do góry
Witam,

trawnik po kwietniowej wertykulacji, aeracji, nawożeniu, odchwaszczaniu - Chwastox'em trio. I pojawił się chwast: czyżby to chwastnica jednostronna? Oceńcie i może coś doradzicie - dzięki.

Ogród w dolinie 08:28, 12 maj 2020

Do góry
a czy można przesunąć brzozy do przodu? zmniejszyć trawnik?
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:18, 12 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Małgosiu, zauważyłam, że kręcą się do słońca i nawet ja mam je na widoku, wiele roślin tak robi, zwłaszcza u dalii, to widoczne.

tu raczyły do właścicielki się zwrócić
ale za to moja sąsiadka, starsza pani, bardzo się cieszy i to jest fajne

klon Oridono Nisiki w takiej szacie teraz
jesienią jest zabójczy
jak on sobie radzi w tej skrzyni, nie podlewany, nie wiem, ale dorodny

Ja też planuje jakieś kwitnące pnącze puścić na płot spacerowiczom. Ale po wymianie plota.
Może mojego Klona wsadzę do donicy, to zacznie rosnąć
Masz co pokazywać.
Moja bajka 07:55, 12 maj 2020

Do góry
Wczoraj w L....u takie lampy solarne kupiłam. Wylądowały na miejscu kloszy.

Nie mogę się doczekać aż zobaczę jak świecą, bo wczoraj wieczorem dopiero montowane.
Kiedyś będzie tu ogród... 07:29, 12 maj 2020

Do góry
Bardzo dziękuję za cenne rady! W takim razie posieję grykę na nawóz zielony, tylko PGR musi mi zlikwidować swoją pszenicę ( w sumie po przebronowaniu też będzie nawozem zielonym) Muszę się w widły amerykańskie zaopatrzyć i będę działać
Wrotyczu u mnie całe kępy rosną
Oto moja mała ogrodniczka
A tu widać kawałek przekopanej działki a w tle wysiana pszenica
Piękne widoki Ale mnie cieszą, bo coś się zaczyna dziać.

kupię ok 4 kg wyki, tylko czy sama z ręki mogę to zasiać? Rany jak tak czytam moje pytania to wychodzi ze mnie miastowa pancia Straszny laik ze mnie. Jak zakwitnie muszę poprosić miejscowego rolnika o zbronowanie? Przeoranie? Skoszenie? Jakie to wszystko trudne...
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:58, 12 maj 2020

Do góry
lubię tę fazę świerka
przestało padać, może zrobię oprysk i przesadzę jedną magnolię, ale czy jak nadejdą mrozy nocne, nie załatwi mi jej?

anabellki wielkie
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:55, 12 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Lubiny... haha... nie no.... powiedz ze to z zeszłego roku

Nie, wczorajsze
Najgorzej wyciąga się siewki z trawnika.

Palibin

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:50, 12 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)

To Cannons Double, rośnie wielka i silna, u mnie po zeszłorocznej suszy ma zaledwie kilka pąków

Mirka, to nie ta, echo pamięci podpowiada inną nazwę. Dopiero na zdjęciu zobaczyłam, że jednak przy którejś jest metka, zerknę dziś i podam
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:48, 12 maj 2020

Do góry
Agania napisał(a)

U mnie nie jest tak idealny brzeg trawnika na prostym, mam z górki i pod górkę to nie wiem czy się sprawdzi?
Irciu zieloną hochlę potrzebuję, ale ja z chęcią bym jej nadwyżki odkupiła od Ciebie, a tak to zdziebko Elaty poproszę?
Rany Ty wstajesz z ptakami, ja nie mogłam spać, ale z innego powodu.
Zimno wróciło, wczoraj silnie wiało, ale z tego było kilka kropel wody.
Buź

Też mam niektóre miejsca, jak u ciebie.
Zieloną czyli Beni Kaze, bo te pozostałe to Aureola i Albovariegata, All Gold na razie nie dzielę.
Ok, masz zaklepane.
No ja z reguły tak wstaję, ale wczoraj wstałam późno, po 7, kilka lat mi się to nie zdarzyło.

sybiraki prawie

przesadziłam Boży kwiat od Izy, dobrze że padało, nawet podzieliłam i żyje

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:40, 12 maj 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Nie wiem, jak to się stało, ale przegapiłam powstawanie tego kącika. Przepiękny jest

Rok temu wywaliliśmy starą i mąż zrobił nową, a ja nadal tu dekoruję
Dzięki Ewo

tu zaraz bodziszki i piwonie

i azalie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies