Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Ania111 16:24, 12 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Zostało jeszcze trochę zdjęć

rozchodnik, liatra

przetacznikowiec Red Arrow, mikołajek

Asiu ,
Kocham Wasze fotki ,
tyle szczęścia w jednym wątku ,
kochana jesteś

Przetacznik Red Arrow wspaniały ,
jeszcze takiego nie widziałam ,
pozwól ,że wpiszę na listę do zakupów
greg66 16:49, 12 cze 2020

U mnie też dziś wreszcie około 30, wieczorem podlewanie. Ha wymyśliłem nową rabate ale to chyba będę robił jak lekko schłodzi się. Ale pomysł jest

I małe co nieco dla Magary
Dziołcha zakładaj ten wątek bom już ciekaw bardzo Twego miejsca na skrawku ziemii
Kokesz 16:58, 12 cze 2020

galgAsia napisał(a)
Magara, przecież nawet jak będziesz miała już swój wątek, to zawsze na grzędzie przysiąść możesz . To jest bardzo porządna grzęda, taka apgrejdowana - ma tabliczkę, ma parasol ochronny

A jeśli chodzi o różę, to nie musisz jej dołować. Weź dużą donicę, wysoką, i przygotuj ją tak jak stanowisko do sadzenia w ziemi. Słowo Ci daję, że róża przeżyje w dobrej kondycji nawet kilka sezonów, jeśli będzie taka potrzeba.

Potwierdzam, moje tak żyją od początku ogrodowania czyli 5 rok
tulucy 17:08, 12 cze 2020

U mnie w cieniu po powrocie od Kwarteta było 32... nie dość, że człowiek zdołowany po takich widokach widokami swojego to jeszcze taka temperatura...
galgAsia 19:30, 12 cze 2020

Gosiek33 napisał(a)
Upały, upałami ale można już owoce jeść i to wcale niezłe zbiory

Ascot stoi na baczność

Ascot jest piękna I pomyśleć, że kupiłam ją w obi , nie w żadnej wypasionej różanej szkółce
Całkiem niezłe zbiory mogą być, jak się wlezie na drzewo. Ale dziś nie. Ręce i nogi mi się plątali z gorąca...
galgAsia 19:37, 12 cze 2020

kwartet napisał(a)
Pięnyyyyyknie .Askot ze stipą i czochami rządzi.U nas już dzisiaj 31 i parno okrutnie , pada nocami.Powłóczę nogami, chyba będę pielić pomidory o północy przy czołówce.
Anuś, ja pomidory obsypałam skoszoną trawą i przy okazji podlewania wyrywam te największe, które się przez ściółkę przybiły Całej reszcie odpuszczam

Ja też z gorąca chodzę po ścianach. U mnie w ogóle nie pada, masakra.

Powiedz Ty mi, co ja mam zrobić z tymi Twoimi różami...? Chyba się nastawię na oglądanie zdjęć, już Lucy zrobiła dziś światową prapremierę
Baaardzo bym chciała przyjechać, ale raczej nie dam rady...

Marie - Henriette
galgAsia 19:40, 12 cze 2020

Ania111 napisał(a)

Asiu ,
Kocham Wasze fotki ,
tyle szczęścia w jednym wątku ,
kochana jesteś

Przetacznik Red Arrow wspaniały ,
jeszcze takiego nie widziałam ,
pozwól ,że wpiszę na listę do zakupów
Ania, przetacznikowiec fajny jest, tylko co miał na myśli człowiek, który nadał mu nazwę "Czerwona Strzała"?!? bo koło czerwonego to on ani przez pół sekundy nie stał

Fotki... ja tylko dokumentuję
inka74 19:48, 12 cze 2020

tulucy napisał(a)
U mnie w cieniu po powrocie od Kwarteta było 32... nie dość, że człowiek zdołowany po takich widokach widokami swojego to jeszcze taka temperatura...
ja to się normalnie zastanawiam czy do niej jechać. Po ostatnim razie lista rzeczy "to do" i "to buy" wydłużona niemiłosiernie. A do tego jeszcze róże i tak jeszcze ciągnie mnie coby twoje różane królestwo odwiedzić. Przy okazji - ostrogowiec jest świetny! Polecam! Zakochałam się w nim
galgAsia 21:09, 12 cze 2020

greg66 napisał(a)
U mnie też dziś wreszcie około 30, wieczorem podlewanie. Ha wymyśliłem nową rabate ale to chyba będę robił jak lekko schłodzi się. Ale pomysł jest

I małe co nieco dla Magary
Dziołcha zakładaj ten wątek bom już ciekaw bardzo Twego miejsca na skrawku ziemii
Zrobiło się nieco chłodniej, po zapowiadanych opadach ani śladu, niebo czyste jak łza...
Plany rabatowe rzecz fajna , ale zdecydowanie radziłabym przeczekać upały... szkoda roślinek
galgAsia 21:17, 12 cze 2020

tulucy napisał(a)
Oj, Lucy, no Ty to rzeczywiście możesz być zdołowana Toć pojechałaś do Kwarteta jako ekspert od ekspozycji różanej, bez Ciebie nic by się nie zadziało

Temperatury bardzo nie dla ludzi...