Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 10:52, 11 cze 2020

Mixtoorka napisał(a)
Cześć!
Dziękuję za wizytę i kilka ważnych słów. Poszwendałam się dziś u Ciebie w ogrodzie z rana, bo u mnie też padało,choć pewnie mniej niż u Was.
Masz piękny ogród I te rdzawe dekoracje, super!
Pozdrawiam
Karolina
dziękuję sporo się u mnie zmieniło przez ostatnie 2 lata
sarenka 10:55, 11 cze 2020

inka74 napisał(a)

Megi, ja powoli wracam do pracy normalnej. 2-3 dni. I na razie czas mi się jakby skurczył. Nigdy go dużo nie było ale teraz prze pogodę trudniej cokolwiek zaplanować.
Lada chwila i ja wrócę do pracy to czasu mniej bedzie. Dziś jeszcze jeżówki te wysokie przesadze z rabaty pod domem, jeszcze tylko miejsce pod bez czarny przygotuję.
Pada u Ciebie? U mnie słonko przypala
inka74 11:19, 11 cze 2020

Na razie lało w nocy, teraz mokro i duszno
Flower1 16:06, 11 cze 2020

inka74 napisał(a)
A tak ogólnie to przyznam wam się do ostatniej rewolucji w tym roku w moim m ogrodzie. Ten kawałek to ostatni "relikt" pierwotnego ogrodu, zmieniany a i owszem ale zawsze gdzieś coś było nie tak.

No i były tuje i już ich nie ma. 6 sztuk za płotem.

Co będzie - tu na razie w fazie przymiarki. Zmiany jeszcze nastąpią i są w trakcie finalizacji realizacji, która ze względu na deszcz się odwlecze.

Cześć Iwonko, pomyślałam że wpadnę na kawkę po przerwie. Trochę mnie nie byłoPięknie!Pozdrawiam!
Ania111 16:10, 11 cze 2020

inka74 napisał(a)
U mnie znowu leje. Za to powojnik zakwitł mi po całości nie czekając na różę.

Cała reszta rozbabrana. Trawa nie skoszona bo nie ma jak. Mokro jak nie powiem co. Płotki czekają, płot do malowania też czeka. Wszystko jest nie tak.
Dobrze, że misa poidełko przyszło i udało mi się kupić kilka roślinek, które są na wymianę za Ice Dance na tyłach. No i trochę innych też ))

Iwonka ,
piękny powojnik ,
czy umiesz rozmnożyć powojnik ?
inka74 22:33, 11 cze 2020

Flower1 napisał(a)

Cześć Iwonko, pomyślałam że wpadnę na kawkę po przerwie. Trochę mnie nie byłoPięknie!Pozdrawiam!
wpadaj na kawę kiedy tylko chcesz, częściej niż co dwa lata . Mam nadzieję, że fotek dużo wstawisz
Mój ogród zmienił się trochę. Powstało kilka nowych zakątków. Rośliny na rabatach dostały więcej miejsca kosztem trawnika. Nudy nie było
inka74 22:35, 11 cze 2020

Ania111 napisał(a)

Iwonka ,
piękny powojnik ,
czy umiesz rozmnożyć powojnik ?
Aniu, tylko bylinowe na wiosnę dzieliłam. Reszta rośnie jak chce a że mam ich wystarczająco dużo i miejsca mało to nie dziellę.
Gosiek33 19:16, 12 cze 2020

Pytałaś mnie o nazwę bodziszka żółtolistnego, już wiem - Wallicha Blogold Blue Sunrise
inka74 19:34, 12 cze 2020

Gosiu! Dzięki wielkie!!!
inka74 20:05, 12 cze 2020

Dziś miałam tyle rzeczy zrobić i... Nic nie zrobiłam. Temperatura odstraszająca. Ale po południu odkryłam, że mam cień i fajnie wiejący wietrzyk w jednym narożniku więc zaległam.

Leżak jednak dobra rzecz. eM się śmieje, że stanowczo mamy za małą działkę na wszystkie elementy wypoczynkowe. Ale po co się ruszać jak widoki nastrajają do kontemplacji

A tu wczorajszy zakres prac, jeszcze miskanty czekają na wsadzenie, i cis i berberysy na wymianę ale ilość odzyskanego miejsca bardzo cieszy. Jedyne co to wczoraj odsłaniając folię po malowaniu narobiłam wrzasku bo... Wąż pod nią siedział. Nieduży ale zawsze to pełzające coś. Zaskroniec oczywiście. Udało mi się go na bambusie wyrzucić za płot ale potem kalosze nałożyłam, mimo skwaru.