Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:12, 22 mar 2020

Do góry
effka napisał(a)
Madziu, piękne skrzynie Ci eMek pozbijał, kiedy ja się doczekam swoich, to nie wiem bo drewna nie mam jak teraz kupić
Widoczki ogrodowe urocze, narcyzy już kwitną, u mnie dopiero w pączkach Skalniak tak szybko zarośnie, że tej ziemi nie będzie niedługo widać.
Zdrówka życzę!!!

Ewa em w tartaku kupił ….nie było ludzi i było otwarte szkoda ,że tak zimno się zrobiło ….miałam nadzieję ,że może w tym tygodniu ,by mi je skończył ,a tak ,to będzie marudził ,że za zimno itp.,itd.
teraz w końcu zmieszczę wszystkie swoje warzywne chciejstwa ,a i dynie ozdobne i może kwiatki siane na kwiat cięty

skalniak zarośnie na pewno tam jest wszystkiego ,aż za dużo

buziaki
Ania z Zielonego Wzgórza 21:01, 22 mar 2020

Do góry
Czas nadrobić zaległości
Zaczyna się nowy sezon, więc najwyższy czas zrobić podsumowanie sezonu 2019

Jednym słowem był bardzo ciężki dla mnie.
W weekend majowy była paskudna pogoda, mało co zrobiłam, potem co weekend przez miesiąc mieliśmy imprezy rodzinne, więc też nie poszalałam.
Potem kilka tygodni nie widzieliśmy deszczu, było bardzo sucho.
Pod koniec lata musiałam siedzieć w Krakowie. Jak po dwóch tygodniach pojechałam na działkę i zobaczyłam moje pomidory to... nie będę dalej pisać, ale, wyrzuciłam 2 wiadra pomidorów. Przeżyłam
Jesień się w miarę udała, kupiliśmy rozdrabniacz do gałęzi, szkoda, że nie wcześniej.
Wysypałam zrębkami ścieżki w warzywniku, odchwaściłam maliny, i też dostały zrębki, i wszystkie krzewy też
A potem przyszedł listopad, i mimo sprzyjającej pogody uziemił mnie znów w Krakowie.
Tak skończyłam sezon 2019.
Kila zdjęć z jesieni, października
Ostatni mój bukiet

Sadzonkowaliśmy hibiskusy bagienne z 3, 2 się przyjęły i kwitły jeszcze, to jeden z nich

Długo kwitł Clematis Jan Paweł II
Za drzwiami do ogrodu... 20:57, 22 mar 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kącik romantyczny bardzo uroczy
Piękne masz dodatki Szczególnie podoba mi się ta biała pergola

Dzięki Ewuś Lubię wszelkie dodatki, cieszę się, że w ubiegłym sezonie udało mi się trochę nabyć, bo w tym trzeba będzie zrezygnować z wielu zachcianek z finansami może być cienko w związku z panującą sytuacją, ale cóż oby zdrówko było!
Dziś u mnie trochę inne widoczki, niż te na zdjęciu. Przęsła płotu zdjęte do malowania, ale bieli nie brak, bo wszystko pokryło się śniegiem

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:48, 22 mar 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Piękne te ujęcia
Zdrówka życzę
Krokusowy zakątek 20:41, 22 mar 2020

Do góry
Sylwik69 chciałabym przewinąć ten ogród jeszcze o kilka lat do przodu - cały czas brakuje mi wysokich cisów czy bukszpanów kolumnowych i takich dojrzałych roślin. Pomijam tujki, które przez brak podlewania baaaardzo wolno rosną a mieszkamy przy terenie rekreacyjnym więc ludzi trochę się przewija i jednak trochę prywatności by się przydało w tym roku zakładamy linię kroplującą przy tujach by w końcu troszkę szybciej urosły.

Co do zarazy ziemniaczanej - to mam nadzieję, że szklarenka jakoś się uchroni chociaż trochę. W tym roku ziemia jest świeżutka z paczek więc pomidory będą w ziemi ale w przyszłych prawdopodobnie będę sadzić bezpośrednio w workach z nową ziemią.

A co do ogrodu - to w warzywniku juz wyszedł czosnek niedźwiedzi, na jesień było z niego sporo nasion i niektóre wykiełkowały. Mam nadzieje ze bedzie go tyle ze nie będę musiała tak oszczędzać

Warzywnik czeka na cieplejsze dni ale marchew, czosnki i cebule juz zasiane. Z zeszłego roku została pietruszka, szczypior, czosnek niedźwiedzi i pol donicy poziomek

Ciąg dalszy kaczek
Choroby i szkodniki berberysów, berberys - Berberis 20:37, 22 mar 2020

Do góry

Z góry dziękuję za wszelką radę i pomoc.

Asia
Życie w wiejskim ogrodzie 20:23, 22 mar 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Uwielbiam każdą porę roku ale wiosna zawsze jest wyjątkowa, po zimie czekamy na pierwsze kolory, cieplejsze dni i śpiew ptaków.

Moje wczorajsze zakupy z myślą o doniczkach.

Tyle doniczek radości.
Tyle kolorów i piękności. Tego człowiekowi trzeba najbardziej
Bardzo podobają mi się te kule na stoliku
A i te kolorowe też są urokliwe.
Nasion już sporo kupionych. I fajnie.
Ja też już trochę podkupilam.
Masz rację własne warzywa są najlepsze.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:12, 22 mar 2020

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:11, 22 mar 2020

Do góry
Dziś znów słoneczny ale wietrzny i chłodny dzień. Udało się jednak trochę popracować na świeżym powietrzu .
Bonsajowa przed i po:

Wyraźnie widać, że ID rośnie jak chce i na pewno nie jest to trawa dla kogoś kto chce mieć regularne kępy .

I trochę wiosny:

Do raju daleko - u Ewy 20:10, 22 mar 2020

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 20:08, 22 mar 2020

Do góry

Cebulica syberyjska (Scilla siberica) 19:33, 22 mar 2020

Do góry
Rok 2015. Mojej cebulicy było tyle.

Rok 2020. Rozsiała się. Teraz jest trochę więcej...
Choroby klonów, klon - Acer 19:17, 22 mar 2020

Do góry
Tu jeszcze poglądowe zdj. na pień i koronę.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:11, 22 mar 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bardzo fajne zakupy nasionkowe i donicowe również
Chyba muszę dokupić donic - inspirujesz i kusisz

Pamiętam Twoje wiosenne donice z ubiegłych sezonów, zawsze było pięknie i kolorowo

Szklerenki czekają na wiosenne rozsady ...

Życie w wiejskim ogrodzie 18:58, 22 mar 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Przemo piękności do donic zakupiłeś ….

rudy kot -boski czekam na inne ozdoby i obsadzone donice

Pozdrawiam

Trafiłem na świeżą dostawę kwitnących w ogrodniczym, można było szaleć do woli z zakupami ale mi już miejsca brakuje wiec skończyło się tylko na dwóch paletkach.

W promieniach niedzielnego słońca ...

Moja bajka 18:42, 22 mar 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
i pomęczę Was jeszcze oczarem skoro tak go lubicie

Piękny oczar
U mnie stoją worki po cięciu hortensji i róż na całej długości parkingu. Zabierają dopiero we wtorek.
...uDany ogród 18:41, 22 mar 2020

Do góry
dana1s napisał(a)

Danusiu co to???
Między brzozami 18:36, 22 mar 2020

Do góry
Misia napisał(a)
No zima chyba też się dopiero obudziła brrr..

Ojejku ,
Ile śniegu
Czy to zima
Czy pierwszy dzień wiosny ?
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:32, 22 mar 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Mamy wiosnę w kalendarzu ....nareszcie !
Szkoda tylko,że pogoda mało wiosenna i do tego te zapowiadane przymrozki... oby dużych szkód nie było,bo roslinki pedzą...

Z ogrodu nici,więc wzięłam się i zrobiłam w końcu wianek wiosenny do tych moich stokrotek w donicach...

Pozdrawiam ciepło wszystkich zaglądających

C U D O W N I E !!!
Te stokrotki są boskie, śliczne Wianek elegancki, wiosenny. Ja jeszcze nie zrobiłam wianka, nie mam pomysłu, muszę popatrzeć po domu i ogrodzie z czego mogłabym go zrobić, do sklepu nie ma jak pojechać

Wiolka5_7 napisał(a)
Hej !
Jak tam u Was po nocy ?
U mnie nad ranem -5...a miało być -1....ech zawsze trzeba brać poprawkę na te prognozy....

A teraz piękne słońce ,ale zimno jak nie wiem....brrrr

Miłej niedzieli !

U nas 3-, -4 było, pookrywałam sporo roślin i chyba dały radę. Kolejne noce też takie mroźne.
Słońce było cudowne dzisiaj choć poprzerywane co jakiś czas chmurami, trochę podziałaliśmy z eMkiem w ogrodzie z nudów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies