Stawiałabym na odwrót, ale niech jakiś znawca się wypowie w internecie są różne wersje i sama nie wiem czy mam Yellow R. Bo ma duże kwiaty i jasno żółte.
Kancików też nie lubię robić ale Tobie wyszedł super
kaz742011 miło Cię widzieć. Masz rację, doczytałam o tym podcinaniu liści, trochę za późno, teraz nie bardzo mam jak, moje też odbijają, ale niestety na tle innych wyrośniętych żurawek nie wyglądają dobrze. Na pewno nie wyrzucę, tylko przesadzę w mniej reprezentacyjne miejsce.
Wydaje mi się, przez cały ten róg mogłabym przeciągnąć ten trzcinnik ostrokwiatowy. Jak myślicie?
zrobilo sie cieplej, i po tulipanach. Ale rozkwitla pierwsze roza, Mary Rose, inne zapaczkowane, piwonie tez, chociaz marnie w tym roku. Roze zdrowe przed domem, tylko mszycy dostatek.
A tu jest bajzel związany ze zmianą obwódki wokół trawnika. Usunęłam żurawki, które już po 2 latach rośnięcia pokazały, że trzeba je co jakiś czas odmładzać. A na to może wkrótce nie będę miała siły. ( Swój wiek już mam.)
Będzie obwódka z cisów jako niski, 30 centymetrowej wysokości i szerokości żywopłocik.