Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Bawarka 10:42, 15 maj 2017

Do góry
Witam Kasiu tak Kanzan, na osiedlu to szpaler tych wisni, sa piekne. Masz tez duzo floksow bo wiosna nawet pozniej sa bardzo dekoracyjne. Floksy ktore mam to rozsady z 3 doniczek ten wrzosowy kolor. Tak rozsadzala, ze tyle wyszlo.

Ptasi gaj 10:33, 15 maj 2017

Do góry
Dziekuje wszystkim za odwiedziny, wieczorem odpisze.
Milego dzionka źycze.
Ptasi gaj 10:31, 15 maj 2017

Do góry
Rulon z tylu. Fota z soboty, przed skoszeniem trawy.

Powojnik wiosenny przez te kilka dni po mrozach wszystko ruszylo.

Pomiedzy floksami i cyprysikiem sa posadzone roze i bedzie posiana maciejka i smagliczka fioletowa, biala bez efektu

Mam takie roze

Juz chwasty sie pojawiaja tutaj gwiazdzica trudna do wytepienia bo sie rozsiewa jeszcze za mala do wypielenia
Ptasi gaj 09:19, 15 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zachod slonca

Ela jednak szmaragdy są niezawodne, widzę,że u Ciebie też królują floksy na skalniaku, Też mam w cegle rabatę tylko przeważnie same bylinowe, z większych to 2 róże pnące, budleje i clematisy.Te rabata z tym murkiem jaka duża jest? Masz ją gdzieś pokazaną w całości.
Ogród z łezką II 08:41, 15 maj 2017

Do góry
Bardzo Kasiu taki rowniutki, moj trawniczek po skoszeniu tez pieknie wyglada, najladniejsza zielen po pierwszym koszeniu.

Do wieczora.

Nie jest specjalnie równy, nie mamy przygotowanego terenu wzorcowo przed siewem trawy, to było dawno, niecierpliwiliśmy się wtedy za bardzo...
Nie, to nie pierwsze koszenie u nas, 4 albo 5 razy już kosił. Po nawozie trawa rośnie jak szalona, ostatnio trawnik był koszony 2 x w tygodniu, taka możliwość była.
Ogród Małej Mi 2017 23:59, 14 maj 2017

Do góry
Aniu nie denerwuj sie tak, odnosnie tych strat jedziemy na tym samym wozku. U mnie tez duzo pomarzlo. Np zolta magnolia, azalie, derenie, modrzewie, cisu co niektore, nawet roze.

Trudno jestesmy w takim klimacie. Najwazniejsze jest zdrowie twoje i rodziny, popatrz na brzdaca on sie nie przejmuje.

Pozdrawiam

Może przejmie po mnie kiedyś ten ogród? Jedyny kandydat na ogrodnika w rodzinie .... mamie zrobił samodzielnie donice z ziołami... pomsgałam, ale zrobił sam. Pilnowałam młodszego a on walczył sam. Szkoda ze foty nie zrobiłam. I dla takich chwil mam w nosie co trafiło. Kilka lilii, host i paproci sie zbiera do życia. Słońce nie tylko dzieci uszczęśliwiło.
...
Ogród Małej Mi 2017 23:51, 14 maj 2017

Do góry
Aniu nie denerwuj sie tak, odnosnie tych strat jedziemy na tym samym wozku. U mnie tez duzo pomarzlo. Np zolta magnolia, azalie, derenie, modrzewie, cisu co niektore, nawet roze.

Trudno jestesmy w takim klimacie. Najwazniejsze jest zdrowie twoje i rodziny, popatrz na brzdaca on sie nie przejmuje.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:40, 14 maj 2017

Do góry
Jutro tez dzien oby pogodny trzeba isc spac. Dobranoc.
Z ogródka na wsi 23:38, 14 maj 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

W takim razie wygląda na to że to monilioza I to nie pierwszy raz ...

To popryskaj, kilka razy na zmiane jakimis preparatami. Bo szkoda drzew.
Wymarzony sielankowy ogród..... 23:36, 14 maj 2017

Do góry
Mam hosty 5 szt, prawde mowiac nie przepadam za nimi. Kupilam bo mi sie bardzo podobaly jak zakwitly takie badYle pare kwiatow i na tym koniec, rosna w polcieniu.
Rosna przy konwaliach robiac fotki, wiec hosty juz dosyc spore i co roku zamierzam je rozsadzic i zawsze cos mnje wstrzymuje. Ale mam piekne ma.e hosty w kolorze cytryny. Tak sie dzisiaj zastanawialam, czy nie zrobic gdzies z nich obwodki musze pomyslec.

Monia dzisiaj caly dzien znowu sadzilam, clematisy. Wykopac piec dolkow 60x60x to nie lada wyczyn, wywiezc lub rozplantowac ziemie, obornik kompost wiec troche sie zeszlo.
Posadzilam lawende w miejsce wymarzlych, wykopac potezne korzenie. Jeszcze troche traw zakupionych powsadzac do gleby i tak sie zeszlo.

Jeszcze nic nie zasialam, najbardziej zalezy mi na cyniach, smagliszce i maciejce, ale siewy zostawiam na środe.

Oj w tym roku przebralam miare z chciejstwem. Jeszcze ta mokra i mrozna wiosna to mnie wykancza, załamka.
Znowu jutro burze wsciec sie mozna.
Z ogródka na wsi 23:18, 14 maj 2017

Do góry
Radziu a te wisnie to nie szklanki. Zerknij w internecie "choroby wisni czy szkodniki" internet to potema wszystkiego sie dowiesz.

U nas tez zaglebie truskawkowe, ale maja przykryte wlokniną.

W takim razie wygląda na to że to monilioza I to nie pierwszy raz ...
Z ogródka na wsi 23:15, 14 maj 2017

Do góry
Radziu a te wisnie to nie szklanki. Zerknij w internecie "choroby wisni czy szkodniki" internet to potema wszystkiego sie dowiesz.

U nas tez zaglebie truskawkowe, ale maja przykryte wlokniną.

Jeszcze odnosnie tego cisa. Mialam tak w zeszlym roku i nic straconego.
Kazdy odrost nozyckami przycielam wyrosly nowe i sie zagescil, ale jeszcse poczekaj obserwuj.
Z ogródka na wsi 23:12, 14 maj 2017

Do góry
Radziu a ten maly cizek przypadkiem nie zmarzl, powinien miec zółte przyrosty a nie pomaranczowe, czy brazowe.

Ja to mam tulipany rozsiane po calym ogrodzie. Przy pieleniu nie raz wyrwe i wrzucam do kompostu nastepnego roku wyrastaja i tak pojedyncze sie trafiaja tam gdzie ich nie sadzila. Np. 3 takie zolte wyrosly na skalniaku kazdy w innym miejscu.

No błagam cię... tylko nie to .... a tak się cieszyłem że w tym roku podrośnie- i byłby już taki w miarę spory, a tu... dypa
Z ogródka na wsi 23:11, 14 maj 2017

Do góry
Radziu to bedziesz mial urodzaj z tej jabloni bo wiedziala kiedy zakwitnac. U mas ogrodnicy maja duzo strat a przeciez grojec to zaglebie sadownicze.

No widzisz... truskawki podobno tez w tym roku pójdą w górę Ja sobie posadziłem z 20 sadzonek bo od sąsiadek zakonnic dostałem i kwitną
Z wiśniami gorzej tzn. jedna która daje normalne owoce to w miarę dobrze się trzyma, ale mam dwie taki niby dziczki- owoce nieco mniejsze od normalnej wiśnie, ale tak samo słodkie- tyle że drzewka jakieś takie małe, no i one chyba jakieś choróbsko załapały bo wszystkie kwiaty ( a raczej teraz już pręciki) są brązowe i zwisają w dół
Z ogródka na wsi 23:10, 14 maj 2017

Do góry
Radziu a ten maly cisek przypadkiem nie zmarzl, powinien miec zółte przyrosty a nie pomaranczowe, czy brazowe.

Ja to mam tulipany rozsiane po calym ogrodzie. Przy pieleniu nie raz wyrwe i wrzucam do kompostu nastepnego roku wyrastaja i tak pojedyncze sie trafiaja tam gdzie ich nie sadzila. Np. 3 takie zolte wyrosly na skalniaku kazdy w innym miejscu.
Z ogródka na wsi 23:03, 14 maj 2017

Do góry
Radziu to bedziesz mial urodzaj z tej jabloni bo wiedziala kiedy zakwitnac. U mas ogrodnicy maja duzo strat a przeciez grojec to zaglebie sadownicze.

Ptasi gaj 23:00, 14 maj 2017

Do góry
Zachod slonca

Ptasi gaj 22:54, 14 maj 2017

Do góry
Jeszcze rulon z floksow

To jakas wisnia ktora tez mroz wykonczyl jeszcze ten wczesniejszy ma pare kwiatow, a powinna wygladac tak jak na ponizszym zdjeciu rosnie na osiedlu.

Konwalie jeszcze malenkie ale pachna

Ptasi gaj 22:35, 14 maj 2017

Do góry
Oj floksiki bardzo,piekne poduchy tylko sie polozyc.
Monia jeszcze dzisiaj takie resztki pompowalismy, aby w razie ulew zrobic miejsce na nastepna wode. Jest mokro, ale powoli wysycha.

Radziu w tym roku to i tak dlugo tulipany kwitna. Bo bylo chlodno, mroz i dopiero od 3 dni jest piekna pogoda. Duzo niestety jest strat tej wiosny.

Ptasi gaj 20:27, 14 maj 2017

Do góry

Juz ostatnie tulipany
[img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/139/1396946/original.jpg[/img]

Hoho ale za to jakie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies