Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:51, 09 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
Juziek, każdy ma taką teściową na jaką sobie zasłużył

Ja zasłuzyłam na lepszą
Ciekawe, kiedy odbiorę nagrodę za ...
W Gąszczu u Tess 12:56, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W sprawie reklamacji, wybrałabym wariant 1 oraz zażądała grafityfikacji w formie gratisowej roślinki z twojej, a nie ich listy chciejstw. Dopidałabym grzecznie, że jestem użytkownikiem portalu ogrodowego, na którym dobry sprzedawca z polecenia ma wielkie znaczenie. Jednocześnie bym napisała, że ich propozycje cię nie satysfakcjonują.
Rozumiem, że masz odesłać na ich koszt ?

To my jednak mamy farta z tymi naszymi tujami co?

W Gąszczu u Tess 12:09, 09 lip 2015

Do góry
Tesiu, napisz im swoje wątpliwości i że przy takim podejściu z ich strony wątpisz w icj uczciwość.
W Gąszczu u Tess 11:57, 09 lip 2015

Do góry
W sprawie reklamacji, wybrałabym wariant 1 oraz zażądała grafityfikacji w formie gratisowej roślinki z twojej, a nie ich listy chciejstw. Dopidałabym grzecznie, że jestem użytkownikiem portalu ogrodowego, na którym dobry sprzedawca z polecenia ma wielkie znaczenie. Jednocześnie bym napisała, że ich propozycje cię nie satysfakcjonują.
Rozumiem, że masz odesłać na ich koszt ?
W Gąszczu u Tess 11:44, 09 lip 2015

Do góry
Tesiu, wejdź do mnie w wolnej chwili na str. 796 - zrobiłam fotki moich niskich zawilców.
Mają tam słońce zacienione trawami. Gdyby to było możliwe, fajnie by było je tam zostawić. Inaczej będę szukać im innego miejsca.
Spotkanie w Pęchcinie u Szmitów 11 lipca 2015 11:33, 09 lip 2015

Do góry
Ciekawe, czy Danusia jest w stanie zliczyć, kto będzie.
Dziś jest rocznica Ogrodowiska, Danusia piękne słoea napisała na stronie głównej.
Ogródek Iwony 11:15, 09 lip 2015

Do góry
Nie ma mnie już w domu. Czekam w "przechowalni" e-Musiowej na wyjazd. Siedzę u M na służbowym, patrzę na chwastowisko na glinie - zupełnie inna ziemia niż u mnie. Tu kalosze potrzebne.
Wkurzam się, bo net wysiadł, a z telefonu nie ma zasięgu, żeby poczytać sobie na O. Znalazłam słaby zasięg w chwastach
Skrobię te parę słów stojąc w miejscu, a obok jeździ koparka i chłopaczek się na mnie dziwnie patrzy.

Zapomniałam identyfikatora zabrać z domu na zjazd. Danusia prosiła, by się zaopatrzyć. A tu taka prowincja przed Gdańskiem, że nic nie kupię.
Jak ktoś miałby dwa, to jeden bym pożyczyła na sobotę.

Reniu, ja będę z tych krótszych i "szczupłych inaczej"
Ogródek Iwony 11:00, 09 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Na sadzenie tuj za gorąco. Poczekaj
Będę, czyli się spotkamy? Jak ja wszystkich rozpoznam ?
Ps. muszę wziąć książkę Danusi do podpisania

Jedna z wyższych to ja
Ogródek Iwony 21:38, 08 lip 2015

Do góry
Mirko, zasób szkółki w drzewka i mój portfel rozwiążą pewnie za mnie ten problem
Ogródek Iwony 21:33, 08 lip 2015

Do góry
Mirko, ja będę cierpliwie czekać na werbenę, toć w końcu musi z niej coś być. Zamelduję, kiedy

Aniu, moje jeżówki z siewu też malutkie, pewnie na drugi rok zakwitną, ale będą i kasa zaoszczędzona. Te, co będą kwitły - to zeszłoroczne jeżówki i sadzonki od Małej Mi

Kasiu, te fotki, to sprawa lepszego aparatu. Robię na lustrzance. Na kompaktowym cyfrowym zbliżenia tak ładnie nie wychodziły. I lustrzanka lepiej oddaje wyrazistość barw. Reszta, to testowanie aparatu.
Kilka funkcji pojęłam już, ale kiedyś czytałam, ze mimo wypasionego sprzętu fotograficy i tak używają tylko kilku ulubionych funkcji. Ja też tak mam. Nie tylko z aparatem. Pralka ma 8 programów, ja używam dwóch Ze zmywarką tak samo
Ale na wyjazdy szkoda mi go, do Pęchcina wezmę starszą cyfrówkę. Tylko muszę zdjęcia z karty zrzucić, bo może miejsca zabraknąć

Ogródek Iwony 21:24, 08 lip 2015

Do góry
Karolu, podlany, ale słabo. Dwa razy po troszku padało i jest pochmurno.
Mirkowy ogród (początki) 21:08, 08 lip 2015

Do góry
Ja zajrzę na sadzonki hortensji
Podoba mi się ta pęcherznica, stoją na baczność wszystkie sadzonki, jak w wojsku
Lawendowy zawrót głowy 20:37, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak sobie Jolu myślałam, ze kolorom będziesz wierna. Cudne jeżówki. Dla mnie czerwone poproszę

No wiesz doszedł rozowy a w planach poczatkowych go nie bylo ......ale zawsze to pochodny bordo
Lawendowy zawrót głowy 20:33, 08 lip 2015

Do góry
Tak sobie Jolu myślałam, ze kolorom będziesz wierna. Cudne jeżówki. Dla mnie czerwone poproszę
Mój ogród pod górkę... 20:27, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O matko, jakie piękne juki, w donicach i kwitną Co im dałaś?
Jak dywanik, już się zwinął?

Juki dostawały tylko wodę
Dywaniki jeszcze się trzymają, ale po upałach brzydkie straszliwie
Mój ogród pod górkę... 20:22, 08 lip 2015

Do góry
O matko, jakie piękne juki, w donicach i kwitną Co im dałaś?
Jak dywanik, już się zwinął?
Ogródek Iwony 20:10, 08 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

pięknie masz ....trochę poczekać nie możesz na jeszcze piękniej ? coś się taka niecierpliwa zrobiła?

No dobra, poczekam. Mam tylko nadzieję, ze zimę też będę miała później od Was
Ogródek Iwony 20:06, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jola, nie drażnij mnie. Wczoraj miałam doła przez tą werbenę, jak zobaczyłam to zdjęcie Ewy u mnie:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905408/original.JPG
Dobrze, ze chociaż róże u mnie dają czadu, to werbenie daruję

pieknie masz ....troche poczekac nie mozesz na jesczcze piekniej ? cos sie taka niecierpliwa zrobiła?
Ogródek Iwony 20:02, 08 lip 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Tego miskanta to sobie zamówię..i posadzę obok róż...jaki wysoki u Ciebie bo widać,że spory.Myślę jeszcze nad carex ice cream...takie niskie i planuję dać pod iglaki.

Tak, na ostatniej fotce ML
U mnie ML nie jest strasznie wysoki, ale dziewczyny twierdzą, ze będzie wyższy. Ja mam sadzony zeszłej jesieni i teraz wiosną. Różnicy w wysokości nie widzę między nimi.
Na carexach się nie znam. Ale się poznam. Rok temu nie wiedziałam, co to rozplenica
Nawet mam w związku z tym anegdotkę:
Wiosną Ewa zaprosiła mnie do swojego ogrodu i obdarowała mnie wszelkim dobrem, którego bym sobie chyba przez dwa sezony nie kupiła
Miskanty, żurawki, runiankę (ha, zapomniałam nazwy, musiałam wyjść przed dom i na nią popatrzeć, aby nazwa wróciła) i inne trawki. Zapowiedziała też, ze dostanę rozplenicę
Pakowałam roślinki i się zastanawiałam po cichu, kiedy tę rozplenicę dostanę, przejęta, jak małe dziecko, co mu zabawkę obiecali. Zamiast tego podarowała mi piórkówkę , ale nic nie powiedziałam, wszystko pięknie zapakowałam, podziękowałam za gościnę i pojechaliśmy do domu.
Całą drogę byłam zła na siebie, że o tą rozplenicę się nie przypomniałam W domu usiadłam do kompa i sprawdzałam w necie opisy roślin. Jakież było moje zdziwienie kiedy przeczytałam opis:
Rozplenica japońska - piórkówka
Ot, ogrodnik ze mnie Do dziś w duchu się śmieję.

Tak, tak, Ewa, wiem, ze ty też to przeczytasz. Buziak
Ogródek Iwony 19:46, 08 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
no moja werbena w pelnym rozkwicie ))))

Jola, nie drażnij mnie. Wczoraj miałam doła przez tą werbenę, jak zobaczyłam to zdjęcie Ewy u mnie:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905408/original.JPG
Dobrze, ze chociaż róże u mnie dają czadu, to werbenie daruję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies