Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

beta 12:10, 09 lip 2015

Teresko daj znać na priv co to za sklep...
Milka 12:10, 09 lip 2015

Ojej, ale zagwozdki, ja już przestaję w necie kup[ować, jeśli już, to tylko u tych sprawdzonych, jednak jak coś widzę i dotknę, lepiej mnie się kupuje, trzymam kciuki za finał.
babka 12:11, 09 lip 2015

Śledzę temat. Załamka
Współczuję Tereniu kłopotu i nerwów.
Pewnie takich nieuczciwych jest wielu to jednak tym solidnym złą robotę robią bo strach kupować przez net
Tess 12:23, 09 lip 2015

Iwonko, napisałam. Że pierwszy wariant jest dla mnie zbyt ryzykowny i zależy od ich dobrej-złej woli, a drugi jest krzywdzący - no bo zapłaciłam już całą cenę za to, co chciałam kupić, to dlaczego mam znowu za to płacić (choćby częsciowo)? No bo wychodzi, że mi proponują obniżkę ceny na nowe roślinki, a to co zapłaciłam już, to było za te, których mieć nie chciałam i ich nie zamawiałam!
I zawnioskowałam o zwrot kasy. No i kółeczko się zamknęło, bo zwrócą kasę, jeśli odeślę roślinki. Których kondycje ocenią i dopiero wówczas oddadzą kasę...
Zwrot towaru jest (z ustawy) na ich koszt. Jeśli płaci kupujący, mają obowiązek za przesyłkę zapłacić.

Ja też skończyłam z zakupami przez internet. Koniec, kropka. Nikt mnie nie będzie w durnia robił.
Juzia 12:56, 09 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
W sprawie reklamacji, wybrałabym wariant 1 oraz zażądała grafityfikacji w formie gratisowej roślinki z twojej, a nie ich listy chciejstw. Dopidałabym grzecznie, że jestem użytkownikiem portalu ogrodowego, na którym dobry sprzedawca z polecenia ma wielkie znaczenie. Jednocześnie bym napisała, że ich propozycje cię nie satysfakcjonują.
Rozumiem, że masz odesłać na ich koszt ?

To my jednak mamy farta z tymi naszymi tujami co?

popcorn 13:37, 09 lip 2015

Tess napisał(a)
Iwonko, ale wariant pierwszy ma haczyk. Sprawdzą kondycję roślin i dopiero jeśli uznają ją za dobrą, przyślą nowe. Skąd mam pewność, że pomimo, iż rośliny dojdą w dobrej kondycji oni nie uznają, że było inaczej?

A jednocześnie w swoim regulaminie piszą, że rośliny są towarem łatwo ulegającym zepsuciu, dlatego nie można im odsyłać roślin w terminie 14 dni od daty ich otrzymania (co jest niezgodne z ustawą, moim zdaniem, bo czy rośliny to rzecz ulegająca szybkiemu zepsuciu?)

Ludzie, nie kupujcie u tych oszustów. Mało, że oszukują, to rośliny przysyłają tak marne, że nawet Wam moich zakupów nie pokazywałam, tak mi głupio, że dałam się tak nabrać.
Ale teraz pokażę. Zrobię fotki, jak wyglądają w pełni sezonu.

Tesia, zrób foty, podaj nazwę tego sklepu. I napisz do nich, zanudź ich korespondencją. Dla świętego spokoju Ci wyślą wreszcie te roślinki żebyś się odczepiła.
Ps testowane na sobie wiosną dostałam "hosty XL" czyli kły (po jednym!) kłącza posadzone do litrowych doniczek, nawet nie ukorzenione!! Wyśmiałam - grzecznie acz stanowczo - panią, wysłała mi ponownie - dosadziłam do tych pojedynczych (bo przysłała znowy kły w dużych doniczkach) i teraz to jakoś wygląda...
nie poddawaj się.!
Ensata 14:01, 09 lip 2015

Czekaj, tu nie chodzi o kondycję, ale o towar NIEZGODNY z umową, którą z nimi zawarłaś. Mam prawo do zwrotu kosztów, ew zamiany na towar zgodny z zamówieniem. Zamierzają powołać rzeczoznawcę, by udowodnić Ci, że to jednak nie ta roślina? Pakuj rośliny w paczkę, wysyłaj na ich koszt i oczekuj zwrotu pieniędzy. Poinformuj ich, że naliczysz im odsetki za każdy dzień spóżnienia. Plus za moment przekażesz sprawę do rzecznika praw konsumenta
Ensata 14:09, 09 lip 2015

Tu maja fanpage, od razu proponuję post na stronie w komentarzach i wystawienie opinii https://www.facebook.com/pages/Iglaki24pl/296832317012458?ref=ts&fref=ts Działa cuda
Juzia 14:14, 09 lip 2015

Ensata napisał(a)
Czekaj, tu nie chodzi o kondycję, ale o towar NIEZGODNY z umową, którą z nimi zawarłaś. Mam prawo do zwrotu kosztów, ew zamiany na towar zgodny z zamówieniem. Zamierzają powołać rzeczoznawcę, by udowodnić Ci, że to jednak nie ta roślina? Pakuj rośliny w paczkę, wysyłaj na ich koszt i oczekuj zwrotu pieniędzy. Poinformuj ich, że naliczysz im odsetki za każdy dzień spóżnienia. Plus za moment przekażesz sprawę do rzecznika praw konsumenta

Z ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (niezgodność towaru z umową) Tess skorzystać już nie może, bo ustawa utraciła moc w grudniu.
Ale z kc....z rękojmi może

Na koszt sprzedawcy? Czyli za pobraniem?
Sprzedawca paczki zwrotnej za pobraniem nie musi przyjąć. Nie ma takiego obowiązku.
Ale piszesz mu maila, że towar wysłałaś i podajesz kwotę jaką ma Ci zwrócić na rachunek...niezwłocznie! I koniec. MUSI zwrócić!

Jak zacznie wydziwiać to zostaje sąd, bo rzecznik to se może tylko z nim pogadać i grzecznie poprosić...
Matka 14:22, 09 lip 2015

Ładna ta tojeść, chyba też sobie kupię