Jak byłam w ciąży, to dużo nagle bab brzuchatych widziałam dookoła. Nie żeby ich było faktycznie więcej, tylko ja je bardziej zauważałam. Aktualnie myślę o bergenii i teraz zaczynam ją wszędzie widzieć i do tego w moich ulubionych ogrodach A tutaj do tego pod gienkiem! A zastanawiam się właśnie czy jej pod mojego nie dać
Madzia pięknie masz. Zazdroszczę Ci Twojego zmysłu, tak to komponujesz ładnie!
Cieszę się, że ci się podoba u mnie. Orliki to od Sylwii muszę do niej napisać niech zobaczy.
Tuje i brzozy to pierwsze nasadzenia na dzialce. Brzozy mają ok 12 lat u mnie były kupione większej 2,5 m ale woreczki. Długo siedziały w ziemi aby ruszyć zresztą miały tam bardzo mokro bardzo często stały w wodzie 2010 rok powodzie i ulewy. Podsypalismy teren i od razu ruszyły co niektóre chciałam wyrzucić bo przesadzić za duze.
Ogrodnik powiedział mi aby je podsypać ponieważ korzenie mają prawie na wierzchu jak pajenczyna i jak kazał tak zrobiłam prawie 40cm ziemi i korzenie znowu sama wierzchu. PODLEwam je Teraz jak czyściliśmy oczko to woda popłynęła pod brzozy ok 5 M3 wody trawa czarna a rośnie kosze co 3 dni.
Mam jeszcze brzozo w innym miejscu jakaś odmiana że maja grubasne pnie a mają 8 lat.
Chyba się w końcu ociepla I deszczyk dzisiaj solidny, wszystko rośnie w oczach
W ogrodzie muszę uruchomić rzygacz, może już prognozy przymrozkami straszyć nie będą?
On jeszcze nie ma w pełni liści rozwiniętych. Jutro zobaczę czy go przypadkiem mróz nie dopadł. Mam dziwne przymrozenia. Tam gdzie osłonięte wszystko dobrze np winogrono ma z jednej strony przewiew od wschodu i przymarzla gałązka.
Cisy przewiew od bramy wszystkie młode przyrosty przymarzły w środku ogrodu wszystko ok
Dzisiaj 24 a ja w kominku pale bo zimno gazowe go o nie puszczam
Bardzo chłodne noce i jak tu ma rosnąć.
Też lubię szerokie kadry nie potrafię robić detali. Nie raz widzę jak ktoś potrafi z jakiegoś malegonduperela zrobić arcydzieło fotograficzne.
Mam nie tylko tsugi wysokie ale też niskie lewa coś prawa tsuga
To kiedyś zakryją ci te donice i bęą fajnie wyżej wygladać.
Fajnie,że zaraziłam cie /tajgą.To cudny clemek.
Dalie masz szybiutkie.Ja jeszcze z pączkami nie mam żadnej.
pozdrawiam grażynko
Basiu, tak plus minus 35 lat. Ten pierwszy, potem sobie wychowałam jego dziecko, i jeszcze kolejne dziecko. Mam teraz 3 Rh tego samego rodzaju. To niezawodne rodki! Inne to jakieś hybrydy chorowite.
Bzów u Ciebie dużo, ale ten specjalnie dla Ciebie pachnie.