Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 19:42, 08 lip 2015

Do góry
Jak już wyszłam z aparatem, to kilka zbliżeń zrobiłam
Nie pamiętam, co to - było dodatkiem do tulipanów, jakieś maleńkie cebule

Ogródek Iwony 19:40, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie wiem dlaczego, wszystko u mnie dwa tygodnie później startuje. Jak sprawdzam prognozy pogody, to u mnie zawsze jest tak, jak w Słupsku, chociaż dzieli mnie spora odległość. Wszędzie naokoło pada, u mnie sucho. Zawsze jest inna pogoda, niż 15 km dalej, jakby odciął nożycami na drodze deszcze, wiatry itp. Przyzwyczaiłam się.
Ja mam dopiero pierwszy kwiatek werbeny (i to jeszcze ten z sadzonek od Małej Mi, bo moje siewki może w grudniu zakwitną), u innych już są łany.

za to wszystko dłużej niz u nas) nie miałam tej werbeny mam tylko popularną taką do donic,choć u mnie płoży się na grządce.
Ogródek Iwony 19:35, 08 lip 2015

Do góry
frezja napisał(a)
to późno jeżówki u Ciebie...

Nie wiem dlaczego, wszystko u mnie dwa tygodnie później startuje. Jak sprawdzam prognozy pogody, to u mnie zawsze jest tak, jak w Słupsku, chociaż dzieli mnie spora odległość. Wszędzie naokoło pada, u mnie sucho. Zawsze jest inna pogoda, niż 15 km dalej, jakby odciął nożycami na drodze deszcze, wiatry itp. Przyzwyczaiłam się.
Ja mam dopiero pierwszy kwiatek werbeny (i to jeszcze ten z sadzonek od Małej Mi, bo moje siewki może w grudniu zakwitną), u innych już są łany.
Ogródek Iwony 19:31, 08 lip 2015

Do góry
frezja napisał(a)

co to za trawka??poproszę Iwono opis pierwszej i tej na dalszym planie;szukam,czytam,ale od czegoś nalezy zacząć.. mam już 2 odmiany dopiero niedawno posadzone ale chcę jeszcze coś sprawdzonego..pozdrawiam

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905919/original.JPG
Ta na pierwszym planie - to stipa, wysiana w lutym na parapecie okiennym. Piękna, nie? Zawdzięczam nasionka Joasi z "Ogrodu Joanny i Andrzeja"
Na dalszym planie jest Miskant Morning Light (potocznie ML). Uwielbiam go za ten kolor
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905946/original.JPG
a jeszcze na dalszym planie Molinia od Ewy Bacowej, która często gości na moim wątku. Wczoraj wklejała fotki u mnie ze swojego ogrodu. Tam jest co podziwiać. Byłam tam wczesną wiosną, a teraz sobie wyobrażam, jak musi być pięknie. Ewa ma chyba każdą trawę, jaką byś chciała. Jak co, to zadaj Ewie u mnie pytanie
Ogródek Iwony 19:24, 08 lip 2015

Do góry
Wrzesień 2014 - początki:

Pierwsze nasadzenia - próby, nadal Wrzesień 2014:

Lipiec 2015 - a za chwilę wystartują jeżówki, zawilce i hortensje :

Ogródek Iwony 19:18, 08 lip 2015

Do góry
Szukałąm dla Tesi zawilców z września i znalazłam fotki. Zdziwiłam się.
Wrzesień 2014:

Lipiec 2015:

Ogródek Iwony 19:04, 08 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Gdzie znajdę te zawilce?
Fiu, Fiu, ależ pięknie się porobiło

Tesiu, tutaj - dwie sztuki za admirationem

Ups, aparat dostrzegł to, czego moje oko nie zobaczyło: pierwszy kwiatek będzie

A takie były we wrześniu, jak kupiłam rok temu:

O matko, jakie mizeroty były w zeszłym roku te moje roślinki, a ja się i tak zachwycałam.

Ogródek Iwony 18:52, 08 lip 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Nie pomogę w wyborze, zarówno jedno jak i drugie drzewko wygląda pięknie.

No właśnie
Ogródek Iwony 18:51, 08 lip 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Pytałaś u Mazenki co można posadzić pod brzozami, może takie coś ci się spodoba ?

Ewa, opisz, co tam masz? U mnie mało miejsca, nie wiem, czy robić wiele gatunków, czy tylko dać 3 różne hosty i troszkę bergenii i dwie trawy - chyba tam mam Variegatus od ciebie, albo coś podobnego. Żeby nie przedobrzyć Mała powierzchnia zawsze ogranicza działanie. U ciebie jest piękny efekt, na dużej powierzchni można rzeźbić fakturą i kolorem.
Ewa, zostaw fotkę. Musze się napatrzeć, a i może kto inny oko zawiesi na pięknym ogrodzie
Ogródek Iwony 18:45, 08 lip 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Mam klony, i też nigdy nie widziałam na nich zarazy , mączniaka i innej cholery.

Ja mam jednego klona Crimson Sentry i jedną małą Pisardii:

Do tych czerwonych róż koniecznie bordowe drzewka. Zobaczę, co będzie w szkółce
Moja codzienność - ogród Oli 18:14, 08 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Oluś , pięknie .... pięknie sobie to wszystko obmyśliłaś ... Wykonawstwo i precyzja godne naśladownictwa ... Podziwiam !!!!
Odnośnie co zjada mój ogród to pewnie turkuci nic nie przebije to u siebie mam nornice , kreta i jeszcze koty panoszące się w moich Frosted Curls ... Nie dość , że w nich śpią to jeszcze zrobiły sobie w niektórych miejscach z nich kuwetę .... wrrrrrr
Konfiturki również zrobiłam a i malinowy sok obowiązkowy jak zawsze u mnie ściskam pracusiu

Sylwuś dziękuję
Turkuci mam serdecznie dość a także stada kwiczołów, które codziennie nad ranem buszują w korze i mieszają ją ze żwirem... koty w trawach ehhhhh u mnie zrobiły sobie toaletę w Blue Zinger ale nie gonię coby nie zmieniły miejscówki na inny carex

Iwk4 napisał(a)

Juzia, ty jesteś mądra kobieta. Dobrze prawisz. Olu, podpisuję się dwiema rękami

Wichura4ad napisał(a)
A ja pozwolę podpisać się również swoimi .... czterema
Olu masz przepięknie,podziwiać upór, determinację i precyzję wykonania i tu ukłon w stronę Twojego eM.
Pozdrawiam i czekam za altanką

niezmiernie miło mi czytać takie słowa dziękuję

Madzenka napisał(a)
Ola to ja w oczekiwaniu poprszę konfiuturkę

już w spiżarce sobie stoją

Ewkakonewka napisał(a)
Ciągle posiadacie tą niezwykłą moc dobrych pomysłów i jeszcze je realizujecie?
Ślicznie, pięknie bardzo, bardzo
To po konfiturach tak się robi??? Trzeba ich więcej zażywać
Zbiorowa depresja hahahaha, a nie motywacja??? i kiedy to szkolenie dla eMów?
Chociaż w sumie mój to dużo jest w stanie zrobić, tylko czasu mu brakuje eh, a mi pomysłów eh eh Przynajmniej mogę sobie tu pooglądać
aaa zardzewiała donica czadowa jest

Siła i moc drzemie w dżemie
Termin szkolenia nie ustalony bo eM na nic czasu nie ma.... a donice kocham
Lawendowy zawrót głowy 14:36, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To masz? Bo ja bym tak z głowy nie umiała. Jolu ... Brak mi słów. Ach joo...

Iwka ja? Przeciez sto razy wszystko przesadzam bo plan
ktorego nie mam ciagle sie zmienia......to moj teren zweryfikował wszystko co tylko sobie wymysliłam natychmiast musialam zmienic I tak po kroczku dzialam bez glowy )) Nie mam niestety ...

Kupiłam wczoraj jezówki piekne Iwonko cudniste sa
Lawendowy zawrót głowy 14:15, 08 lip 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Gwozdz programu !!!

To masz? Bo ja bym tak z głowy nie umiała. Jolu ... Brak mi słów. Ach joo...
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:02, 08 lip 2015

Do góry
Szelmusia - każdy ma prawo do błędów, ale to przez nie stajemy się mądrzejsze.

Iwk4 Na tej rabatce kwitną polne maki, te siane dopiero zaczynają. w ubiegłym roku dostałam pikówkę tych maków i były piękne, w tym roku posiałam w takie okręgi o średnicy ok. 30cm. wyglądają mizernie, a kiedy zakwitną - tego nawet najstarsi górale nie wiedzą. W tym roku po prostu pozwolę im się wysiać na rabatkach.

Ewo777 lilie zakwitają masowo, dobrze, że u Ciebie jeszcze nie kwitną. Ominą je fale upałów, będą dłużej cieszyć
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:24, 08 lip 2015

Do góry
Olu, fajnie pokazałaś zakładanie trawniczka. Przyda mi się na przyszłość. Buziaki zostawiam.
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:31, 08 lip 2015

Do góry
Margaretki z firletką i makami śliczne. U mnie się nie spotkają. Maki jeszcze nie keitną te od ciebie, a margaretka kończy. Firletka zaczyna.
Dorotko, czy potem zbierasz nasionka maków czy same się sieją?
Ogrodowy song 08:20, 08 lip 2015

Do góry
Ewa, ładnie wyszła ci ta rabatka. Ile chcedz traw? Bo miskanty się rozrosną wszerz. Pamiętaj. Ja bym dała dwa w tle.
Prawie - jak ogród 08:16, 08 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O matko, a ja się martwiłam, ze niższa jest od lawendy. co to za rok będzie
edit: one pożarły buksiki
Dobranoc Beatko. Nogi odpoczęły?

Tak, Iwonko, stipa w kolejnym roku (pod warunkiem, że przeżyje ), to potwór pożerający wszystko wokół. Z pewnością przerośnie lawendę Ale jak nie przetrwa, to jednak z lawendą w sam raz.
Pomogłam, co?
Odpoczęłam, doszłam do siebie i nawet dom ogarnęłam
Moja codzienność - ogród Oli 00:59, 08 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Oluś nic nie kończ!
Tzn kończ...to co zaczęłaś I zacznij i skończ to co zaplanowałaś!
Tak pięknie robicie, że tylko oglądać i podziwiać!

Ja deprechę łapię tylko jak u siebie oglądam....Twoje to mogę oglądać cały czas i mi wtedy lepiej

Juzia, ty jesteś mądra kobieta. Dobrze prawisz. Olu, podpisuję się dwiema rękami
Ogródek Iwony 00:44, 08 lip 2015

Do góry
Kasiu, Olu, Juzia, Ana, Violu, Kasiu, dziękuję za głos w sprawie klon contra wiśnia
Pomyślę na spokojnie nad tym.
I jeszcze - pokrój drzewa na Ewy fotce z jej ogrodu jest fajny i pasowałby do dębu, który jest na tej samej stronie. Ciekawa jestem, co Ewa napisze, co to jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies