Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Okno na ogród 20:39, 10 maj 2020

Do góry
Wczoraj podwyższaliśmy ogrodzenie od północy. Po siatce zaczyna piąć się bluszcz. Docelowo ma też być opleciony wokół nowych paneli.

No i mój dwukolorowy lilak.

Warzywnik - dalej się tworzy.
Ścieżki zaczęłam wysypywać korą. Klamka zapadła.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:34, 10 maj 2020

Do góry

Okno na ogród 20:32, 10 maj 2020

Do góry
Część z trawnikiem tylko nieznacznie zmieniona.
Ogród bez reguł 20:31, 10 maj 2020

Do góry
Powojnik całolistny Blue Ribbons

szałwia Ostfriesland

i takie tam...
Okno na ogród 20:30, 10 maj 2020

Do góry
Rabata wschodnia rośnie. Teraz tylko muszą zagęścić się hakonki i podrosnąć prostopadłościany z bukszpanu. No i moje nowe świdośliwy.

Przy ściance jest nowa kruszyna w miejscu miskanta.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 20:30, 10 maj 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

A dąb już jest?
To dęba

Mylałam że na tym rysunku oba drzewa nowe.

Dąbek jest od jesieni pięknie rośnie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:29, 10 maj 2020

Do góry

Słoneczny Ogród 20:28, 10 maj 2020

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Tło zapożyczone od dzikiej natury

Cześć Daria!
Pierwszy raz u Ciebie jestem. Bardzo ładny masz ogród!

Mieszkasz w samym Kole, czy gdzieś w okolicy?
Okno na ogród 20:27, 10 maj 2020

Do góry
Powoli dobijam do końca moich corocznych wiosennych przesadzanek.

Ciski na rabacie podokiennej rosną .

Rabata garażowa bez większych zmian.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:25, 10 maj 2020

Do góry
Wisteria poszalała, nadrobiła wcześniejszy rok, pewnie ja w tym tygodniu skasują przymrozki, ale choć zobaczyłam na co ją stać

Z Pszenicznej ... 20:24, 10 maj 2020

Do góry
Pod domem

I donice na tarasie - obsadzone wczoraj

the end
Lepiej późno niż wcale - dojrzewanie ogrodowe 20:24, 10 maj 2020

Do góry
Ivo napisał(a)
Wariant 2

Taki sam jak wariant 1 z wątkiem najniższego poziomu 4, i czy tu nie dać kolorem pasującym do pęcherznicy Diabolo?

4. Imperata cylindrica 'Red Baron'

A zimozielonego do tego nie dodasz?

Też ładnie wymyśliłaś. Tylko ja ciągle się będę przy sadzeniu plamami upierać, a nie takimi prostymi kreskami. Jeśli kreski, to urywane, przechodzące w inną roślinę. Może ten Fifera Nana?
Z Pszenicznej ... 20:23, 10 maj 2020

Do góry
Rabata jesienna też przeszła małą roszadę, przesadzanie i wyoutowanie niektórych roślin. Położyłam też linię do podlewania ale tylko do roślin które koniecznie to potrzebują.

Z Pszenicznej ... 20:18, 10 maj 2020

Do góry
Ostatnimi dniami moje podwórko pachnie bzami - mam ich dużo, trochę ostatnio zaniedbane ale w tym roku planuję przyciąć trochę drzewa i zadbać o nie. Uwielbiam zapachy.

Pachnie też laurowiśnia, kwitnie razem z magnolią suzan i rh.

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 20:16, 10 maj 2020

Do góry
Czekaj Koniu zrobię plan i szybko polece6 zmierzyc bo takie tłumaczenie to poszaleć można

Byłoby super gdyby leżąc na leżaki nie widzieć ludzi w altanie i odwrotnie..wiec nasadzenia musiałyby mieć jakieś 120/150 cm...zeby oddzielić

Ogródek warzywny na balkonie 20:16, 10 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Na ilość śpiewających ptaków mogłybyśmy się licytować, ja mieszkam 70m od lasu. Koło domu mam 3 potężne świerki i małpi gaj, więc ptaków u mnie bez liku. Obserwuję je z altany jak przylatują do mojej kałuży napić się. Kiedyś miałam nawet 3 figlujące wiewiórki na moich świerkach i trawniku.
Ja niestety nigdzie nie jeżdżę, ale w przyszłym tygodniu planuję jechać po surfinie do lokalnego producenta, czasem idę na spacer do mojej bratowej zobaczyć co tam u niej kwitnie. https://www.ogrodowisko.pl/watek/8113-przedziwny-ogrod?page=413

Doeotka nawet nie próbuję sie licytować. Musi być cudownie tak słuchac tych wszystkich ptaków i podziwiać wkoło jak wszystko rośnie. Już lecę do twojej brązowej, pozdrawiam serdecznie i zostawiam zdjęcia z zakupów
Carex Elata muszę przemyśleć jak wstawic ja w tym rogu żeby ladnie świeciła i zasłaniają kable i hakone all gold

Jarzmianka moulin rouge kupiłam ją z sentymentu ale nie za bardzo mi pasuje w rogu, bo tu powinno rosnąc coś swiecącego, może białego

I ogólne spojrzenie na całosc
Z Pszenicznej ... 20:15, 10 maj 2020

Do góry
Warzywnik - szukam już alternatywnych miejsc na warzywa
W tym roku udało mi się założyć też linię kroplującą - w korytach, pod truskawki, maliny i borówki. Pomidory i ogórki dostaną wkopane butelki i deszczówkę. Ot taki kolejny eksperyment

Posiałam i posadziłam już trochę, a trochę czeka jeszcze w zaciszu, bo zimni ogrodnicy się zbliżają.
Generalnie stawiam na warzywa, które idą u mnie w dużych ilościach.
Szpinak, natka pietruszki - koktaile i spaghetti. Papryka w tym roku oczywiście fioletowa i nowość - żółta. Pomidorki koktailowe - kolorowe + jakieś większe. Sadzonki od lokalnego dziadka na ryneczku
Ogórki, rzodkiewka już schodzi razem ze szczypiorkiem. Bazylia koniecznie w ilości maksymalnej mięta, melisa, zioła.
Nowością jest rzodkiew w odmianie Agata - jakoś tak się znalazła
Marchewka, por, seler naciowy, trochę buraka liściowego nawet jeśli zostanie tylko ozdobą Sałata - młode listki już niedługo do zbioru, rukola, sałata lodowa - w ubiegłym roku miałam piękne główki.
Dynia olbrzymia dla dzieci i dla mnie muszkatołowa - kocham ją, jem nawet na surowo. Nie wspomnę o ciastach, placuszkach, zupie. Ideał.
Oczywiście cukinia - genialne warzywo, dzieci ją uwielbiają pod każdą postacią.
Owoce bez zmian jak co roku - truskawki, u mnie i tak mało. Dobrze że mam giełdę niedaleko i zaprzyjaźnionych rolników. Czereśnie, borówki jeszcze małe - a u mnie idzie kilka kilogramów w sezonie. Maliny - ostatnio dzieliłam się z koleżankami, bo u mnie świetnie rosną i cudownie owocują. Pycha Do tego jeszcze jagoda kamczacka, ale denerwuje mnie opadanie owoców. Dostały inne miejscówki, bo szkoda było mi dobrego miejsca na nie. Śliwa Ulena - w tamtym roku miała masę owoców, znowu narobiłam dżemów na 2-3 lata Rabarbar, w tym roku jest gigantyczny. Łodygi ma jak przeguby dłoni. Jutro będzie z nim ciasto i przepyszny kompot.

Sezon 2017 u Hanusi 20:15, 10 maj 2020

Do góry
Basiu, kibicuję w remoncie ogrodu, też do tego się biorę, Temperatura w tygodniu będzie odpowiednia na takie prace.
Pozdrawiam.
W ogródku emerytki 20:14, 10 maj 2020

Do góry
Tak wyglądają niektóre dalie w doniczkach.

Tak funkia White Feather, dopiero taka.

I zakupy z czwartku: begonie zwisające i śliczna surfinia [muszę pomalować deskę].

Jurajski Ogród 20:13, 10 maj 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
takie tam

Aga, brak mi słów, żeby opisać to, co widzę! Coś pięknego!
Miałam ją kiedyś, ale wyginęła. Przypuszczam, że nie miała dobrego podłoża, choć się starałam.
Pozdrawiam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies