Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:41, 17 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ciekawe czy jutro, będę myśleć tak samo

To jest największa moja zmora ostatnimi czasy,że jednego dnia już coś zdecydowałam,a gdy budzę się następnego to...apiać od nowa...
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 20:23, 17 paź 2015

Do góry
ciemierniki też chcę nabyć, gdzie swoje kupowałaś?

Całkiem sporo masz już tych odmian róż.
Też nie miałam jeszcze przymrozków i kosmosy nadal mi kwitną
Będziesz swoje wykopywać i próbować przechować kłącze?
Ogród wyrozumiały 20:20, 17 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też mam dziś strasznego ogrodowego lenia, dobrze, że ten deszcz pada, bo przynajmniej mam wymówkę dlaczego nie poszłam cebulowych sadzić.

Fajnie, że z tujami udało się jeszcze w tym sezonie, a w ogóle to bardzo dużo zrobiłaś w tym roku w ogrodzie.

Oj tak , tez dzisiejszy deszcz traktuję jako wymówkę,że cebulowych nie sadzę

Ostatnio bóle uwzięły się na lędźwie i sadzenie cebulowych bardzo mi nie po drodze..już w myślach wizualizuję jak się podnoszę z tych kucków
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 19:32, 17 paź 2015

Do góry
a rozkładasz jakieś trutki na te nornice?
Wiesz w słoiczkach trochę tych granulków i dokładać do momentu aż przestaną znikać.

Też wiosną czeka mnie trochę przesadzania

A drzewami koniecznie się pochwal.
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 19:09, 17 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no Kochana, co tak wątek zaniedbałaś?
U innych widzę, że bywasz więc pozdrowienia zostawiam i mam nadzieję, że się nie rozchorujesz bardziej po tej dzisiejszej akcji cebulowej.
U mnie na razie pada, więc nici z sadzenia.

No tak zaniedbałam, bo nie mam co pokazywać i wolę pobuszować u Was w wątkach. Do Ciebie też zaglądam regularnie, podziwiam zakupy i postęp prac, ale ślad rzadko zostawiam po wizytach.
Córka zaczęła szkołę, syn przedszkole, do tego praca, szkoła muzyczna i zajęcia dodatkowe i ostatnie półtora miesiąca z życie wyjęte.
Sama prawie nie widuję swojego Pola a co dopiero dzielić się nim z Wami (tym bardziej, że nie bardzo jest czym).
Co do cebulowych to wsadziłam dziś niespełna 200 szt. i reszta zostaje na poniedziałek, bo się rozpadało Ale ciepło było więc myślę, że nic mi nie będzie. Dzięki za troskę.
Tu ma być ogród :) 18:24, 17 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, widziałam - dziękuję.
Gadałam już z jednym szkółkarzem o kulach cisowych, ale wtedy nie pomyślałam, że taki limonkowy lepszy by był, nawet nie wiem czy byłby w stanie mi taką kulę sprowadzić, bo jakoś zarzuciłam ten temat.
A Ty jak myślisz, kopane z gruntu cisy lepiej kupować na wiosnę czy teraz?

Ja wolę to jesienne sadzenie - rośliny wypuszczają korzenie, a wiosną ruszają z kopyta. Sadzone wiosną tak nie urosną, bo idą w korzenie.
Ogród wyrozumiały 16:07, 17 paź 2015

Do góry
ja też mam dziś strasznego ogrodowego lenia, dobrze, że ten deszcz pada, bo przynajmniej mam wymówkę dlaczego nie poszłam cebulowych sadzić.

Fajnie, że z tujami udało się jeszcze w tym sezonie, a w ogóle to bardzo dużo zrobiłaś w tym roku w ogrodzie.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:10, 17 paź 2015

Do góry
no to Ty już możesz wyciągnąć się na kanapie i odpoczywać jak cebule posadziłaś.
U mnie siąpi prawie bez przerwy, wiec plany sadzeniowe nie wypaliły.
O barwinku pv Ci posłałam.
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 13:05, 17 paź 2015

Do góry
no Kochana, co tak wątek zaniedbałaś?
U innych widzę, że bywasz więc pozdrowienia zostawiam i mam nadzieję, że się nie rozchorujesz bardziej po tej dzisiejszej akcji cebulowej.
U mnie na razie pada, więc nici z sadzenia.
Lawendowy zawrót głowy 11:53, 17 paź 2015

Do góry
jakie trawki masz jeszcze Jola do posadzenia?

U mnie znowu niebo zasnute chmurami, ale jeszcze nie pada.
Tu ma być ogród :) 11:13, 17 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Jedyne jakie doswiadczenie mam to cisy wysokosci 1,5 metra,ktore w ubieglym roku kupilismy po 5 zl z likwidowanej plantacji. Kopane byly w suszy i cala ziemia z korzeni sie osypala.bryla tez nie byla za duza.i z 12 wypadl mi jeden i to pewnie dlatego,ze trafil do przechowalnika gdzie nie mial najlepiej.a wlasciwie nie padl bo korzenie mial zdrowe ale stracil troche igiel i przestal wygladac. To te cisy,ktore mam przed wielkim miskantem. Maja juz zdrowe przyrostu i widac ze sie przyjely.sadzilismy je wlasnie w tym terminie.

eM dał zielone światło do kupowania, niestety nie mam dostępu do tych złotych kulek, tylko zielone mogłabym dostać - będę musiała rozszerzyć obszar poszukiwań w przyszłym sezonie.
Tu ma być ogród :) 10:58, 17 paź 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ja mam tak samo!
Wczoraj ganiałam z konewką i wszystkie roślinki, co nie dawno były posadzone, trzeba było podlać.Bo deszczu ani widać, ani czuć
Linki obejrzałam i ja.Ten z hortensja i żurawkami bardzo mi się podoba

A u mnie w końcu jest mokro i to konkretnie - ostatnie dni pokapywało, a wczoraj w nocy to już dolało, teraz się rozpogodziło więc tak jak większość ogodomaniaczek dzień spędzam na podwórku.

Wiosną u mnie na pewno muszą nastąpić jakieś zmiany, rośliny, które się nie sprawdziły np. chorujące ciągle przetaczniki dostaną eksmisję, w przechowalniku mam mnóstwo żurawek i pewnie one wejdą na ich miejsce.
Tu ma być ogród :) 09:04, 17 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Gadałam już z jednym szkółkarzem o kulach cisowych, ale wtedy nie pomyślałam, że taki limonkowy lepszy by był, nawet nie wiem czy byłby w stanie mi taką kulę sprowadzić, bo jakoś zarzuciłam ten temat.

Jedyne jakie doswiadczenie mam to cisy wysokosci 1,5 metra,ktore w ubieglym roku kupilismy po 5 zl z likwidowanej plantacji. Kopane byly w suszy i cala ziemia z korzeni sie osypala.bryla tez nie byla za duza.i z 12 wypadl mi jeden i to pewnie dlatego,ze trafil do przechowalnika gdzie nie mial najlepiej.a wlasciwie nie padl bo korzenie mial zdrowe ale stracil troche igiel i przestal wygladac. To te cisy,ktore mam przed wielkim miskantem. Maja juz zdrowe przyrostu i widac ze sie przyjely.sadzilismy je wlasnie w tym terminie.
Na Łowieckiej 00:05, 17 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super z Was rodzinka, synek oczy takie duże jak Tata, będzie kiedyś dziewczynom serca łamał.
No i Ty Ilonko, śliczna laseczka

Mój M mawia, że na alimenty za niego już musimy odkładać
To prawda podobny jest bardzo do taty. Ewidentnie jestem pokrzywdzona przez los!
Laseczka? Hahaha
Na Łowieckiej 18:02, 16 paź 2015

Do góry
super z Was rodzinka, synek oczy takie duże jak Tata, będzie kiedyś dziewczynom serca łamał.
No i Ty Ilonko, śliczna laseczka
Ogrodowy song 13:38, 16 paź 2015

Do góry
Variegatus jak najbardziej tam pasuje, rozjaśni to miejsce, a poza tym dobrze się komponuje z zielenią RH.
Im mu lepsze stworzysz warunki tym lepiej będzie rósł, lubi mieć dobrze podlane.
Na Łowieckiej 12:55, 16 paź 2015

Do góry
już u Asi pisałam, że jest uroczy, ale co tam powtórzę się, piękna ozdoba domu będzie!
Tu ma być ogród :) 12:43, 16 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A widzialas ze o cisie Ci piasalam ale nie wiem czy to ten

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:24, 16 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
nasion tyle, że mogłabyś wszystkich zainteresowanych z O. nimi obdzielić

A w zieleni jej najbardziej do twarzy, na ostatnich zdjęciach już tak nie zachwyca, ale dobrze wiedzieć, czego można się spodziewać na przestrzeni całego sezonu, bo czasami napalimy się na jakąś roślinę sfotografowaną w momencie, gdy miała swoje pięć minut, a potem się wkurzamy.

no to jest jej jedyna wada, ale szybko odbija i ma znowu świeżutkie zielone listki
nasion już trochę poszło w świat
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:07, 16 paź 2015

Do góry
nasion tyle, że mogłabyś wszystkich zainteresowanych z O. nimi obdzielić

A w zieleni jej najbardziej do twarzy, na ostatnich zdjęciach już tak nie zachwyca, ale dobrze wiedzieć, czego można się spodziewać na przestrzeni całego sezonu, bo czasami napalimy się na jakąś roślinę sfotografowaną w momencie, gdy miała swoje pięć minut, a potem się wkurzamy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies