Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Olili 20:41, 17 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Ciekawe czy jutro, będę myśleć tak samo

To jest największa moja zmora ostatnimi czasy,że jednego dnia już coś zdecydowałam,a gdy budzę się następnego to...apiać od nowa...
wodzyn 21:18, 17 paź 2015

Olili napisał(a)

To jest największa moja zmora ostatnimi czasy,że jednego dnia już coś zdecydowałam,a gdy budzę się następnego to...apiać od nowa...

Mój M pyta co chwila czy jakaś roślina w naszym ogrodzie potrafi przetrwać jeden rok w tym samym miejscu
Ot... dylematy ogrodomaniaczek
lojalna_ 11:36, 18 paź 2015

Fajnie ze juz masz swoj kompost ..
wodzyn 15:08, 18 paź 2015

Edyta a jak tam Twoje jeżówki? Kwitną?
Moje podzieliłam i wsadziłam obok małego tarasu, ale są w fatalnej kondycji, bo to rabat "nornicowa" i korzonki mają powygryzane. Ślicznie mi kwitną Piccolino a te biedaczki wcale dlatego ciekawa jestem Twoich.
lindsay80 17:34, 18 paź 2015

Sebek napisał(a)

Ja wolę to jesienne sadzenie - rośliny wypuszczają korzenie, a wiosną ruszają z kopyta. Sadzone wiosną tak nie urosną, bo idą w korzenie.

Gdyby to była połowa września to nawet bym się nie zastanawiała, ale jest o miesiąc później stąd obawy co robić.
lindsay80 17:37, 18 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Edytko wg mnie cisy można sadzić jesienią od ok 15 września do 15 października, podobnie wiosną od 15 marca do ok 15 maja. To zimozielona roślina i polecam ja traktować jak bukszpany. Powinna zdązyć sie ukorzenić przed zimą aby nie uschły z powody suszy fizjologicznej.
Natomiast dla drzew i krzewów liściastych teraz jest idelany moment (aż do mrozów) na sadzenie

Już wiem, że tych żółtych kul cisowych u siebie nie dostanę, więc chcąc niechcąc temat przychodzi na przyszły sezon.
A zresztą teraz jeszcze mam jakieś pojedyncze zrywy, że chciałabym coś podziałać, ale jednak więcej tych leniwych dni, gdy do ogrodu nie bardzo chce się wychodzić.
lindsay80 17:39, 18 paź 2015

Olili napisał(a)

to przynajmniej nie czuję się osamotniona, wiem, że wiele z nas ma podobne wątpliwości i przesadza z miejsca w miejsce.
lindsay80 17:40, 18 paź 2015

wodzyn napisał(a)

Mój M pyta co chwila czy jakaś roślina w naszym ogrodzie potrafi przetrwać jeden rok w tym samym miejscu
Ot... dylematy ogrodomaniaczek

Mój na szczęście aż tak dobrze się nie orientuje i na ogół nie zauważa
lindsay80 17:41, 18 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Fajnie ze juz masz swoj kompost ..

coś tam się wytworzyło, ale potrzeby większe niż te ilości.
lindsay80 17:43, 18 paź 2015

wodzyn napisał(a)
Edyta a jak tam Twoje jeżówki? Kwitną?
Moje podzieliłam i wsadziłam obok małego tarasu, ale są w fatalnej kondycji, bo to rabat "nornicowa" i korzonki mają powygryzane. Ślicznie mi kwitną Piccolino a te biedaczki wcale dlatego ciekawa jestem Twoich.

W ubiegłym tygodniu wycinałam przekwiniętne kwiaty, ale jeszcze jakieś pojedyncze się trafiają.
Dzielić je zamierzam wiosną, a Ty swoje dzieliłaś wtedy kiedy kupowałaś?