Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Judaszowiec kanadyjski " Forest Pansy" 15:43, 09 maj 2020

Do góry
Na moim judaszowcu u góry są takie zniekształcone liście, pomóżcie jaka moze byc przyczyna.
nijaki przedogródek 15:42, 09 maj 2020

Do góry
Witam serdecznie wszystkich

Od jakiegoś czasu czytam serwis Ogrodowisko i dochodzę do wniosku, że stworzenie włąsnego ogrodu to sztuka. Ukłony dla wszystkich!

Jestem właścicielką mini ogródka i przedogródka (otwartego). O ile ogródek ma na razie charakter typowo rekreacyjno - sportowy to przedogródek spędza mi sen z oczu. Od czytania czuję już chaos. Jestem całkowitym laikiem.

Przedogródek umiejscowiony jest przed budynkiem dwulokalowym od strony północnej. Wymiary to 5.5 x 3-3.5 m. W chwili obecnej jest tam tylko trawa, brakuje zupełnie koncepcji jak się za to zabrać. Na osiedlu jest kilka takich budynków i niestety, każdy ma inny przedogródek. Osobiście, średnio to ładnie wygląda ale niestety nic na to nie poradzę.

Podobają mi się rośliny w ciepłych tonacjach - żółć, pomarańcz,(lubię kolor), ale nie za bardzo wiem jak to ze sobą połączyć bo pewnie jakiś iglak by się przydał w tle. Chodzi mi o kontrast.

Oto zdjęcia mojego przedogródka.

Pozdrawiam serdecznie
Magda
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:39, 09 maj 2020

Do góry
Magnolia dopiero zaczyna... chyba nazwę ją „Zośka”

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:33, 09 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
Cudowna wiosna i ogród zgrabny

dziękuję

pelargonie w tym roku takie sobie zafundowałam

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:32, 09 maj 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Geny nie kłamią. Zasiałaś każdej z nich te ziarenka. Teraz wschodzą, chociaż jeszcze kilka lat temu, pewnie mówiły : w Życiu!

U mnie też obie córki ogrodniczkują. Synowie wiadomo, inna mentalność, ale młodszy miał nawet ksywkę Paweł-przyroda, więc jeszcze wszystko przed nim.

I jak to mówią, nie ma tego złego.... Cieszę się tym razem z Tobą. Pomidorki z Twoich nasionek zasiałam, wzeszły i jakieś urosną jak nie zmarzną bez nadzoru. Dziękuję za różę, ta ma się świetnie! Będzie pamiątka, a jak będziesz chciała sadzonkę to Tobie ukopię. hi,hi,hi

Dziekuję Haniu
Jakby co to się przypomnę hi hi hi

takie pochlapane w tym roku do doniczek

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:24, 09 maj 2020

Do góry
I jeszcze skarpowo...
Lubię ją w maju

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 15:11, 09 maj 2020

Do góry
Placyk na finiszu. Mąż popełnił pierwsze zamulanie.
Niestety przy przycinaniu ostatnich płyt szlifierka się wzięła i spaliła
Więc mamy taki „prawie koniec”

Zaraz pojedziemy po nową szlifierkę

W ogródku emerytki 14:43, 09 maj 2020

Do góry
Skończyłam sadzenie w skrzynkach na podjeździe, jestem zadowolona z efektu
Posadzę jeszcze dąbrówkę pod nogami cisów.
Widok ogólny.

Od lewej.

Ogród w dolinie 14:26, 09 maj 2020

Do góry
Rysowanie z dziećmi hahaha
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:34, 09 maj 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zostałaś matką chrzestną powstania mojej obieli. Gdyby nie Twoja rada, pewnie by już jej nie było. Inne rośliny zabrałyby jej światło.

Przepiękną mam chrześniaczkę, to wielki zaszczyt dla mnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:34, 09 maj 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)

Cebulowe do tawułek, rzeczywiście dobre rozwiązanie. Już chciałam zmieniać tawuły na kuchennej bo za długo trzeba czekać Zdecydowanie u mnie brakuje cebul a ostatnio weny do ogrodu również.
Dziury tylko upycham tym co mam. Bodziszka i ożankę zagospodarowałam. Zawilce majowe pod hortensjami też bo już się wysiały.

A ja wczoraj się utyrałam, wena wróciła
Zawilce będę przenosić na rabatę tę, one śliczne i tu dołożę bodziszki, bo tego mi brakuje tu, a na brzeg, jak zerwę darń dołożę hakone, wiosną bo potem lilie, czosnki, jeżówki i trawy wysokie, a no i jeszcze roddodendrony i magnolia parsolowata potem i róża wielka

białe tu mam tulipany, jest białą drzewiasta piwonia, kwiat jak suknia panny młodej

i ktoś wie, już kwitnie, co to? też pójdzie na tę rabatę
czyli wiosna w bieli i fiolecie, lato kolorowe

Ula, jakbyś bliżej mieszkała, dałabym ci dużo roślin
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:28, 09 maj 2020

Do góry
jak pachnie

Ogród Mokre 13:25, 09 maj 2020

Do góry
Nowy nabytek do donic. Stokrotka afrykańska. Zobaczymy jak sobie będą radzić bo słońce tylko do 15 będą miały.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:23, 09 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
późno tu słońce, może i dobrze, dłużej cieszą cebulowe
potem tawułki Arendsa i liliowce a na końcu marcinki

Cebulowe do tawułek, rzeczywiście dobre rozwiązanie. Już chciałam zmieniać tawuły na kuchennej bo za długo trzeba czekać Zdecydowanie u mnie brakuje cebul a ostatnio weny do ogrodu również.
Dziury tylko upycham tym co mam. Bodziszka i ożankę zagospodarowałam. Zawilce majowe pod hortensjami też bo już się wysiały.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:20, 09 maj 2020

Do góry

dziś drzewa
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:13, 09 maj 2020

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:07, 09 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Ja mam Montanę na solidnej spawanej podpórce. Zrobiła się spora kopa, ale pod spodem są suche pędy. Mam zamiar po kwitnieniu ściąć tą kacapę na wysokość 1,5 m. Ze trzy pędy przykopać, może się ukorzenią to bym na siatkę puściła. Znowu wyłazi ze mnie pazerność na rośliny.

U mnie też mają konkretne podpory, niestety żyją własnym życiem. Jedne polazły do sąsiada i on ma widoki, drugie na budę ogrodniczą-dach, inne na buki i sosny, a na łukach o dziwo podmarzły i są mizeroty.
To suche mnie wkurza, ale jak się zetnie, czy zdąży urosnąć i zakwitnąć?
Mnie się gdzieś wysiał, przesadziłam i nie pamiętam gdzie. Ogólnie koło 20 sadziłam a wcale ich teraz nie widać

a tu paulownia, żyje
w realu ten montana na niej wygląda zjawiskowo, ale strasznie trudno to na zdjęciu pokazać

kwiaty paulowni, straaasznie wysoko

liście idą

Przerwa na kawę... 13:07, 09 maj 2020

Do góry
Helen, duża jeszcze nie jest obsadzona. Na razie tylko przymiarki. Donica będzie schowana cała.

Kasiu później pokażę
Edit - tego typu
Ogródek warzywny na balkonie 13:06, 09 maj 2020

Do góry
Wieczorne klimaty
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:56, 09 maj 2020

Do góry
Milka napisał(a)
O matulu, ale masz magazyn roślinny. Sporo pracy cię czeka. No i chyba najgorsze, gdzie to ulokować, ja zawsze mam taki problem.
Dziś dalej trzmieliny tnę i potem werbeny przesadzam, szafirki i tulipany. No i hakone dzielę i lokuję w nowe miejsca.
Fajnie masz na pergoli
Mam kilka traw w donicach, byłam ciekawa jak będą się prezentować. Hortensji też mam kilka, które stawiam później w okolicach altany. Funkie już prawie wszystkie ustawiłam i dosadziłam do dużych donic. Dwie duże donice z fioletowogranatowymi dzwonkami wylądowały przy białej ławce. Została tylko drobnica, która się ukorzenia, albo wzmacnia.

Hakonki u mnie słabo rosną, wiosną po raz drugi zmieniłam im miejscówkę. Twoje trawy zawsze robią na mnie ogromne wrażenie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies