Dominika zamysl mialam taki zeby w przedogrodku dać te brzozy z trawami i kulkami i jakimis kwitnacymi, potem przechodzilo by to dalej w bylinowke nawiazujaca do bylin z brzóz, potem jest plac zabaw i dalej chce rabatę z hortensjami. i mysle jeszcze nad drzewem przy tarasie bo dziewczyny mnie tu slusznie zaalarmowaly ze w lato sie na nim bede gotować. i moze znowu brzozy?to by bylo to nawiązanie :/ niewiem..
Kasia no własnie gdzie..znasz moze jakies inspirki z grabami czy innymi kolumnowymi w skarpetach?
Mam wielkiego orzecha i czekam chwili,gdy go wytniemy..choć częściowo...;przed tarasem to sadź raczej coś ozdobnego...a nie gubiącego masę liści jesienią
znowu sie czegos dowiedzialam, mam argumenty dla tescia który namawia nas do posadzenia orzecza przed tarasem zeby sie prze slońcem wyslonic i że niby komary odstrasza?
Monika jesteś cudna! wrzuć te linki u mnie plisss...widziałyście te kompozycje z brzozami u Barnetta??jezu..chyba jedna i przed tarasem i w przedogrodku zrobie te brzózki a teściowej maskę kupie!
a słuchaj jest taka niska roslinka co listki mi mieciutkie jak uszy krolika, nie znam nazwy ale widziałam dzisiaj w mai w ogrodzie. ma fajna fakture i kolor
1. brzozowo - mysle o 5-6 szt (rozrzuconych, nie w rzędzie) i w nózkach ogrodowiskowy klasyk rozplenice lub stipy, rozchodniki lub jezówki oraz porozrzucane kulki daniki, które tam rosna ale byłyby przesadzone
2. grabowo - danicy do wyrzucenia. fastignaty w równej lini np. 3szt w skarpetkach z bukszpanu, tylko tutaj niewiem za bardzo co dalej, gracki jako tło?
3. brzozowo z kosodrzewina w nogach i kostrzewą siną