Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:15, 30 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Anno - cudny ten Momo Botan
Miejsko & sielsko 10:36, 29 sie 2015

Do góry
Bleebla, to ciekawe czy to hormony czy może odpowiedzialność jest na innym, wyższym poziomie

Malkul, Gosia też masz serce wielkie i wyjątkowe
Ana_, to może my jakieś nadwrażliwe baby jesteśmy
Efffa, jestem i muszę pobiegać po waszych ogrodach, mam takie zaległości … ech
Karabelcia, śliczna! Całuski w słodkie stópki
Olcia, jesteś niemożliwa. Widziałam Twoje poczynania, szok
Lindsay, będę się starać
Nawigatorka, też się cieszę
Siakowa, widze, że humor dopisuje.
Kasiu, ślicznie wyglądasz
Myszko, jestem
Ewcia, tak – ogrodowisko to wiele wspaniałych osób
Iwka, Jazzy, Grembosia, Waldek - uściski dla Was
Polinko, Sebuś to taki wyjątkowy, dobry człowiek
Madzenka, to zdjęcie to Chorwacja, Omis.
Dla równowagi w tygodniu mam ciężko
Sebek, taaa… Chorwacja

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:48, 28 sie 2015

Do góry
Witam się chyba po raz pierwszy.
Przywędrowałam od malkul gdzie pytałas o szarą farbę.
Z moich obserwacji i doświadczeń wynika, że żadna farba nie jest w stanie poradzić sobie z plamami po tłustych dzieciowych łapkach
Mogę Ci polecić fajną szarość jaką mam u siebie flugger nr 5373 (jedna z nielicznych szarości która nie wpada w fiolet)
Jeśli chcesz mogę wstawić foto. A na tłuste łapki polecam beton na nim nic nie widać. Choć nie każdy go lubi i nie do każdego wnętrza oczywiście pasuje.
A teraz idę dalej zachwycać się Twoim cudnym ogrodem. 2000 str nie nadrobię ale to co widziałam zauroczyło mnie totalnie.
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:49, 28 sie 2015

Do góry
Już niebawem wracam☺
Miejsko & sielsko 19:48, 28 sie 2015

Do góry
Sebcio masz chłopie gest. Jak tu cię nie kochać. Ewa serce me przy tobie
Mała Eleczka 14:49, 28 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
to bardzo sie cieszę

Malkul, ona rośnie w oczach, teraz jest chyba dwa razy większa niż na tych zdjęciach.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 07:43, 28 sie 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)

Malkul pisała u Mirelli, że jej FC kwitnie i ma takie czarne pręciki, moje póki co tego nie mają, no chyba że znowu coś pokręciłam. Jak się poczuje lepiej to zmierzę ile mają moje długości
Dziękuję i pozdrawiam

FC kwitnie owszem, ale tego praktycznie w ogóle nie widać,ja dopiero zauważyłam jak je parę dni temu " wyczesywalam " wtedy wychodziły właśnie takie przekwitnięte sznureczki

Ps. Nabiera bardzo szybko masy, ja swoje 2 ścielam praktycznie przy samej ziemi, na całe szczęście jedna rozrasta się i jest już duża, z drugą trochę gorzej,ale czekam nie wyrzucam.
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 22:08, 27 sie 2015

Do góry
Widziałam to zdjęcie FC u Malkul i te kwitnące pręciki. U mnie też nie kwitnie, ale ładnie się rozrasta. CZy FC szybko nabiera masy?
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 19:02, 27 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

U mnie po dogłębnej analizie doszliśmy do wniosku, że FC jest mniejszy. Wg różnych źródeł osiąga ok 30cm, a mój jest wyższy. Ale Ostatnio dziewczyny pokazywały swoje FC i miały włosy zdecydowanie dłuższe niż 40 cm. I bądź tu człowieku mądry
A więc jednak mam FC. Dobrze wiedzieć

Zdrówka kochana życzę, bo doczytalam o gorączce...

Malkul pisała u Mirelli, że jej FC kwitnie i ma takie czarne pręciki, moje póki co tego nie mają, no chyba że znowu coś pokręciłam. Jak się poczuje lepiej to zmierzę ile mają moje długości
Dziękuję i pozdrawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:19, 27 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
dobre i to a z filcu będę szyć tak jak teściowa Malkul
super maszynę mam i ja tylko ostatnio igły połamałam jak młodemu jeansy skracałam
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:15, 27 sie 2015

Do góry
dobre i to a z filcu będę szyć tak jak teściowa Malkul
Zielonym do góry... :) 22:12, 26 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)

czy ja wiem
może jednak 5x polar bear- to lepszy wybór

Popieram!
Jak zechcesz to wkleję Ci zdjęcie stanu sprzed kilku dni Polar bear u mnie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:08, 26 sie 2015

Do góry
Kasia, jednego ja mam ☺, a poza tym to nie spotkałam nigdzie dużego. Mogę Ci sprezentować takiego w donicy. O drugi egzemplarz zapytaj Malkul. Ona chciała się pozbyć jednego ode mnie.
Pokażę nasz ogród 20:32, 23 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
warzywnik i trawska cudne masz

Donia72 napisał(a)
Asia, pieknie jest u Ciebie, a trawy masz obłędne

Bogda napisał(a)
Asiu, bardzo mi się podobaszczególnie warzywnikpokazuj go ciągle

Trawska są piękne, choć trochę mnie przerażają. Z roku na rok są nie tylko coraz szersze, ale i coraz wyższe. W tym roku sięgają aż po winogron na pergoli.
A warzywniak, cóż mówić, inspiracja Danusi się sprawdziła, nie dość, że niemal bez kosztów (prócz niewielkiej ilości nasion trawy) to zdecydowanie mało obsługowy. W tym roku urozmaiceniem są kolorowe liście kapusty czerwonej stożkowej. Co prawda główki w tym roku słabo się zawiązują, ale za to ładnie wygląda.
No i cóż mówić, po świeże warzywa po zielonych ścieżkach mogę chodzić boso
Szałwie czy lawendy? 17:34, 23 sie 2015

Do góry
Malkul, coś dla Ciebie jako wybitnej specjalistki "zrób to sam". Fajny pomysł. Foto z jarmarku jagiellońskiego w Lublinie.

Pufki ze skrzynek i gra ogrodowa. Ja skorzystałam z pomysłu, kamienne kółko i krzyżyk, pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 12:44, 23 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Jest takie stare ludowe powiedzenie: Chcieć to móc
Gratuluje energii, pomysłów i efektów pracy
To co teraz?

Teraz zainspirował mnie wątek malkul i ścieżki z krawężników. Właśnie czekałem z jakich materiałów i jak wykonać miejsce najbardziej wydeptane na trawniku i przy przeglądaniu forum wpadł mi ten wątek.
Celowo nie robiłem ich wcześniej, aby zobaczyć jak i gdzie "wyrobi się komunikacja"
Były różne pomysły, sle ten przypadł mi najbardziej. Koszt krawężnika nie jest wysoki i niższy niż standardowe płytki, a fajnie to wygląda.
Będzie więc ścieżka w ogrodzie
Lawendowy zawrót głowy 07:55, 23 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
to jest niemozliwe jak szybko stworzyłaś te piękne kąty godne podziwu

DZieki kochana ) Ale jeszcze mam sporo zagwozdek )
Ogród wśród pól i wiatrów 20:22, 22 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, widzę, że zastanawiasz się nad rozmażaniem jeżówek, skuteczny sposób podała kiedyś u Malkul Magnolia, wklejam Ci link do strony, na której była o tym mowa i powodzenia!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999

Edyta, jesteś niesamowita!! Wszystko wiesz
DZIĘKUJĘ!!

Wrzucę sobie "przepis" i na pewno spróbuję.
Mam kilka takich, co mi się bardzo podobają

Urwij/utnij młode gałązki- od kępy na dole, albo rozgałęzienie z pędu. U niektórych też pęd kwiatowy tez się nada , tylko zetnij pączek. I do wody na dwa tygodnie, a potem do doniczki i trzymaj w wilgoci.Jak puszcza nowe listki, zmniejsz podlewanie. Jak da Ci się urwać z piętką z rosliny to od razu do ziemi. Adam często waszdza w ogóle do ziemi od razu, bez trzymania w wodzie. Pełne odmiany wychodzą w 100 %,zielone też. Tylko ziemię daj taką neturalną jak do warzyw- źle znoszą kwaśną. Najlepiej idzie mnożenie wiosną az do teraz,późnym latem i jesienią ciut gorzej

Ogród wśród pól i wiatrów 19:02, 22 sie 2015

Do góry
Jola, widzę, że zastanawiasz się nad rozmażaniem jeżówek, skuteczny sposób podała kiedyś u Malkul Magnolia, wklejam Ci link do strony, na której była o tym mowa i powodzenia!
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=999
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:28, 21 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
lubisz sobie popracować przygarnęłabym Cię bo mnei się nic nie chce

To może Cię zmotywuję na PW
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies