Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

L00zak 06:44, 23 sie 2015

iwka napisał(a)

Ja pierdziu ile pracy wykonane i jak czyściutko wszędzie, nie mogę wyjść z podziwu dla Ciebie i młodego człowieka

Dziękuję bardzo
L00zak 06:45, 23 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
U ciebie to chyba stado ludzi pracuje albo masz jakieś małe krasnoludki co wszystko po nocy robią, bo jeden człowiek to tego nie ogarnie. Chyba że nie jesteś człowiekiem teraz to nigdy nic nie wiadomo

No jeden nie, dwa krasnale
Iwcia 08:03, 23 sie 2015

Że tak po młodzieżowemu rzeknę: Ja pierdziu no szacun
Flower1 10:24, 23 sie 2015

No no przylecialam popatrzec ,tempo niezle ! Piekna dzialeczka bede zagladac! pozdrawiam!
jazzy 10:45, 23 sie 2015

Jest takie stare ludowe powiedzenie: Chcieć to móc
Gratuluje energii, pomysłów i efektów pracy
To co teraz?
deszczowymaj 11:22, 23 sie 2015

jazzy napisał(a)
To co teraz?

Też jestem ciekawa
L00zak 12:44, 23 sie 2015

jazzy napisał(a)
To co teraz?

Teraz zainspirował mnie wątek malkul i ścieżki z krawężników. Właśnie czekałem z jakich materiałów i jak wykonać miejsce najbardziej wydeptane na trawniku i przy przeglądaniu forum wpadł mi ten wątek.
Celowo nie robiłem ich wcześniej, aby zobaczyć jak i gdzie "wyrobi się komunikacja"
Były różne pomysły, sle ten przypadł mi najbardziej. Koszt krawężnika nie jest wysoki i niższy niż standardowe płytki, a fajnie to wygląda.
Będzie więc ścieżka w ogrodzie
jazzy 13:00, 23 sie 2015

Tak, to bardzo popularne i praktyczne rozwiązanie Czekamy zatem. Pewnie jutro już nam ją pokażesz
chagall 13:12, 23 sie 2015

L00zak napisał(a)
Jeszcze raz witam wszystkich bardzo serdecznie. Po dużej dawce inspiracji przeglądając to forum oraz przeczytaniu wielu wątków, szczególnie Pani Danusi podjąłem wyzwanie wyczarowania ogrodu wokół domku drewnianego.
Czuję się jeleniem czytając forum, ale jedno jest pewne, jest to wielka skarbnica wiedzy i inspiracji. Postanowiłem, że spróbuję i jak przystało na prawdziwego faceta i postaram zrealizować swój minimalistyczny ogród. Działka jest dość spora bo 28 arów. Teren ze spadkami terenu więc prace ziemne są nieodzowne.
Pierwszy krokiem po powstaniu budynku było ogrodzenie terenu i częściowe jego obsadzenie dla utworzenia ściany żywopłotu i tła dla powstających rabat. Wybrałem Thuja Zebrina, obsadziłem do połowy długości działki.
Prace podzieliłem sobie na dwie niezależne części, pierwsza przed domem od strony wjazdu i druga za domem z planowanymi półkami, skarpami dla wyrównania terenu i pergolą.
Tak wygląda mój plan - mapka, co o tym myślicie? Mam nadzieję, że będziecie mi kibicować i uda się facetowi wyczarować ogród.

Michał, Ty na tym planie pomyliłeś wschód z zachodem, czy u Ciebie jest na odwrót?
AnnaCh 13:19, 23 sie 2015

jazzy napisał(a)
Tak, to bardzo popularne i praktyczne rozwiązanie Czekamy zatem. Pewnie jutro już nam ją pokażesz

Z jego tempem, zapałem i energią to pewnie tak. A jak wrócę z pracy, to znowu nie ogarnę wątku, bo tyle zrobi