Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:20, 22 kwi 2013

Do góry
Pomponella posadzona

I bodziszki, których prawie jeszcze nie widać, ale co tam

Nowy wawrzynek, biały

Czosnki szaleją na całego:

Magnolia zaraz zakwitnie, jeszcze w doniczce, bo nie wiem gdzie ją wcisnąć (a przesadzania nie znosi):

Bergenie niedługo zakwitną:

Ciemiernikami Was zanudzę, ale co tam

Babciny kwiatek:

Pełne narcyze się otwierają powoli:

Eksmitowane z trawnika przed wertykulacją, krokusiki kwitną w doniczce

Tawułki łapią kolor:

I pełne tulipany pokazują pąki powoli:

miłego dnia!
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:19, 22 kwi 2013

Do góry
A jak tam Twoja żółta magnolia? U mnie nie pęka jeszcze...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 21 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
A tak wogle to poszłam sfotografować pliszkę jak sobie bawiła się nad kałużą... i łowiła nartniki znad wody

Bierz Jaskółeczko często w "łapska" aparat bo zdjęcia śliczne magnolia już kwitnie a u mnie wyjątkowo jeszcze nie, zawsze Messelka pierwsza zaczynała a teraz cisza
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:56, 21 kwi 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Śliczna magnolia.
U nas na sąsiedniej ulicy pojawiły się dopiero małe pączki.

Za chwilę wszystkie zakwitną i wiśnie też
W sobotę mam imprezę domową, mam nadzieję że drzewka mnie nie zawiodą
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:56, 21 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
piękna magnolia i wielkie zaskoczenie...że już !
moje mają całkiem pozamykane pąki

Marzenko ta jest najwcześniejsza
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:27, 21 kwi 2013

Do góry
piękna magnolia i wielkie zaskoczenie...że już !
moje mają całkiem pozamykane pąki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:24, 21 kwi 2013

Do góry
Śliczna magnolia.
U nas na sąsiedniej ulicy pojawiły się dopiero małe pączki.
Liliowo i kolorowo:) 22:05, 21 kwi 2013

Do góry
Widzę, że cięcie solidne było, kolorowo się w ogródku robi, magnolia też mnie zauroczyła, dobrze że masz pomoc, mam nadzieję że już coraz lepiej się czujesz, pozdrawiam serdecznie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:47, 21 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dzisiejsza magnolia gwieździsta. Pierwszy kwiatek

ależ piękna.Subtelna taka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:29, 21 kwi 2013

Do góry
Dzisiejsza magnolia gwieździsta. Pierwszy kwiatek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:34, 21 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale wiosennie, romantycznie, nastrojowo i tajemniczo ale kwitnie ci wszystko szybciej niz u nas, u mnie dzis dwa botaniczne tulipanki sie rozbily no i rozbija mi sie magnolia pozdrawiam serdecznie

Danusia widziałam piękne zdjęcie Twojej magnoli Ja na jesień sadzilam dużo cebulowych i nie zawiodly mnie,jest kolorowo i radośnie i serce rośnie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:02, 21 kwi 2013

Do góry
Szafirki pięknie kwitną:

i Magnolia się budzi:

Na czas poszerzania rabat wsadziłam trawki i hebe do donic, ale nawet fajnie to wygląda.
Planuję większość donic obsadzić trawkami

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:46, 21 kwi 2013

Do góry
Tawułki.....

Magnolia gwiażdzista.. pierwsze kwiatki

Piwonia koperkowa ma już pączki... a wysoka na 5 cm.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:19, 20 kwi 2013

Do góry
Modrzewiowe pączki

Magnolia gwiaździsta-rok temu kwitła pod koniec marca, a teraz...

Przycięte thuje Kórnik

Piwonie

Sasanki wystartowały

I nieznana mi z gatunku wierzba

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:39, 20 kwi 2013

Do góry
Magnolia gwieździsta już za chwileczkę... już za momencik... przy białym tarasie bedzie się wdzieczyć

A soulangina ciut później ale z godziny na godzinę coraz więcej pąków pękało

Jakoś dziwnie w tym roku... zakwitła forsycja a za dwa dni będą magnolie a tulipany już szału dostają
ASC miała rację wszystko będzie razem kwitło
Postawić trawkę nad i... 15:10, 20 kwi 2013

Do góry
...codzienna kontrola stanu przesadzonych drzewek...chyba można powiedziec że żyją i mają się nieźle ..ale na odtrąbienie pełnego sukcesu jeszcze poczekam...

brzoza

tulipanowiec

śliwa wiśniowa

i "pękata" Magnolia
Liliowo i kolorowo:) 12:22, 20 kwi 2013

Do góry
Danusiu, ale piękne zdjęcie pąka magnolii !!!!! Piękne !!!! Moja magnolia jeszcze w lesie. Zresztą teraz od dwóch dni zimno jak w psiarni. Mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej?
Ja się nasadziłam lilii, przecież sporo ich było, a już widzę, że jedną brukarze załatwili. To widzę, a ile załatwili co nie widzę?

Pozdrawiam bardzo mocno
Wersja mini mini 22:03, 19 kwi 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Justyno świetne są te plany. Wg mnie najlepszy pierwszy rysunek. Donice, a między nimikostki bukszpana- trzymają kształt donic, ale struktura juz zupełnie inna- świetne. Do tego układ kostek burzy symetrie ogrodu - dla mnie to cenne
Wszystko spójne. Żywopłot grabowy w takim układzie bardzo mi się podoba- ta inna ściana spowoduje że unikniemy takiej 'ramki' wokół brzegów
W trzeciej wersji grab jako kostka- to jest drzewo, system korzeniowy ma drzewa- konkurencja z sąsiedztwem bardzo mocna, lepiej postaw na bukszpan.
Z drugiej wersji za to podoba mi się ten kwadrat przy schodach- jeśli nie musisz mieć trawnika dużo, to byłoby fajne.
Nie jestem tylko pewna czy tych Umbrac nie za dużo- tych bliżej domu- one zwężą troszke ogródek bo są na tej samej wysokości
Zmykam- dziś mnie nie ma.

Magnolio Wielkie dzięki

Chyba wybiorę wariant pośredni - na razie 4 umbry sadzone w L, kostki bukszpanowe. Kwadrat przy schodach będzie, bo muszę przesadzic RH a dla nich dać ramkę, tylko chciałam ten kwadrat z dwóch stron obsadzić cisem a od przodu dać bukszpana. Może tak być?

Z prawej dolnej umbry rezygnuję, bo będzie konkurować z grabem i ani jendego ani drugiego nie będzie za dobrze widać. Cały czas się tez kokoszę z tą lewą, jednak wydaje mi się że siedząc na schodach pod takim drzewkiem może być znacznie przytulniej niż bez niej
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:21, 19 kwi 2013

Do góry
Ania Monte, na takie lekkie przymrozki też trzeba wracać do kopczyków? Przecież często i w maju trafi się -2 i co wtedy? Moze jednak róże sobie poradzą w tym stadium rozwoju. U mnie co prawda nie widać tych przymrozków, ale północ podobno ma zahaczyć.

Ula, Józia, Anita, pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Zapraszam częściej

Karolina, niezła jest ta trawka, naprawdę. Dobrze, że Magnolia ją poleciła i dobrze, że się zdecydowałam. Na zdjęciach w necie nie prezenowała się aż tak dobrze. WNiosek - Magnolia pisze "sadź", to nie ma co się zastanawiać, można brać w ciemno. Podziel ją sobie na 4 części i łatwo rozmnożysz.

Magda, w ub. sezonie miałam trochę pomocników na początku przy tej największej rewolucji i glebogryzarka była... Teraz już więcej sama grzebię.

Aga z Grabiami, wydaje mi się, że i u Ciebie już nieźle z wiosną. Oglądałam Twoje tulipany i czosnek, moje takie same. Może nie masz tych roślin, które wcześnie startują i dlatego Ci się tak wydaje.
Kaczeńce - oczywiście będą. To jeden z ładniejszych akcentów na mojej działce.

Renata, to kostrzewa owcza (festuca ovinia) - ulubiona trawka Magnolii. Polecam. Myślę, że u mnie dopiero teraz się rozbuja, bo jeszcze różne te kępki są, ale jak się zrównają będzie cud malina
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:14, 19 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Anius,moja magnolia dla Ciebie,zdrowiej nam tu koffana

Kaik .. dzięki za magnolię.. zaraz coś dal Ciebie też znajdę..
Ciemiernik.........

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies