Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Eve 12:40, 06 maj 2013

Bogdziu, jestem na bieżąco

Alexandrina cudowna, wielka i ma mnóstwo kwiatów!
Bogdzia 14:25, 06 maj 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale masz piekna magnolie Cudo bardzo obficie kwitnie No i za chwile zacznie się u ciebie spektakl Pozdrawiam no i u nas jak musze do pracy to i piekny dzien sie zapowiada .

Dzień jest faktycznie piękny i szkoda go na siedzenie w pracy ale co zrobic jak nie masz innego wyjścia. Najlepszy zawód pod tym względem wybrała Danusia , ona nie traci pięknych dni na siedzenie w budynku.Emerytem też dobrze byc , ale ja jakoś nie wyrabiam sie mimo że nie pracuje. najwyraźniej starośc człowieka dopadła na dobre. Mimo wszystko miłgo popołudnia życze.
Bogdzia 14:29, 06 maj 2013

tengel27 napisał(a)
Przepiękna magnolia. Wygląda naprawdę wspaniale. Ja się doczekałem u siebie aż 1 kwiatka

Chętnie bym się z Tobą podzieliła bo mnie ich nie brakuje. I w koncu wiem dlaczego ja sie denerwuję jak kwitna małe kwiatki . Ciągle mi się wydaje że ich prawie nie ma bo się przyzwyczaiłam że u mnie tylko wielkie bukiety magnolie , forsycje, rododendrony i azalie , kolkwicja,.....liliowce , bzy , jaśminy, te małe prawie sie nie licza, nie sa widoczne ale dobrze że są.
Bogdzia 14:35, 06 maj 2013

hanka_andrus napisał(a)
Mam 3 a.japońskie.2 zgubiły trochę liści ale żyją.Natomiast trzecia przymarzła. Ma brązowe listki i kwiaty zawiązane w ubiegłym roku brązowe.Na dolnej gałązce może zakwitnie. n Czyli jest szansa ,że się zregenerują latem te pozostałe gałązki? I czy czekać aż listki zmrożone opadną same, czy jej pomóc?
Twoje Rh i azalki poradziły świetnie. Kolejny dowód na to, że nie należy spieszyć się z wywaleniem.

Pozdrawiam, magnolią zachwycam się, jak wszyscy. Buziam!

Haniu napiszę Ci może dośc brutalnie. Szansa na zregenerowanie oczywiście jest. Najlepiej je opryskac nawozem dolistnym , mozna przyciąc a szczególnie wtedy gdy końce wyraźnie podmarzły ale...jeśli one zmarzły w taką łagodna zimę jak ta która była to pewnie będą marzły w każdą i czy warto je ratowac? Ostatnią deską ratunku jest przesadzenie ich we wrześniu w bardziej zaciszne miejsce i mało wystawione na południe , może wtedy nie bedą marzły.Liści nie musisz obrywac , same zgubią ( dotyczy to azalii japońskich bo rh lepiej zmrożone oberwac).Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 14:37, 06 maj 2013

ana_art napisał(a)
TAK podpisuje się pod słowami Ani obiema rękoma i nogami

Magnolie to wogóle piękne drzewa a jak juz mają jakiś wzrost i w związku z tym więcej kwiatów to można sie pozachwycac. Szkoda tylko że nie kwitną dłuzej.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 14:37, 06 maj 2013

Anita1978 napisał(a)
Jak zwykle- same pozytywne odczucia

Dzięki . Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 14:40, 06 maj 2013

asc napisał(a)
Nie przeszkadzam... pamiętam... zaglądam

Aniu chyba Twoje tempo życia i mnie zaraziło. biegam całymi dniami i nic roboty mi nie ubywa a nawet chyba przybywa. Nie wiem kiedy zacznę życ w swoim dawnym wcale nie wolnym tempie bo od tego szaleństwa serce mi wysiada i nie tylko serce.
Bogdzia 14:41, 06 maj 2013

justa35 napisał(a)
Jejciu rd cudne. Aż przypomina mi się Dania.
Magnolia powaliła mnie na kolana - prześlicznie kwitnie
I coś mi się wydaje, że często będę tu zaglądać - pozdrawiam

Mnie sie Dania raczej źle kojarzy ale niech tam, nie bedę narzekac. Zapraszam więc częściej i pozdrawiam.
Bogdzia 14:43, 06 maj 2013

anna_g napisał(a)
Alexandrina cudownie przepiękna... Przepięknie cudowna... Po prostu fantastyczna...
Pozdrawiam poniedziałkowo i dobrego tygodnia życzę

Te zdjęcia wcale nie oddają jej uroku , jest cudna. Nic w tym roku jej nie podniszczyło ani deszcz ani mróz , jest urzekająca.Co chwile na nią zerkam i nie mogę sie nazachwycac.
Bogdzia 14:45, 06 maj 2013

Eve napisał(a)
Bogdziu, jestem na bieżąco

Alexandrina cudowna, wielka i ma mnóstwo kwiatów!

Tak jest już duża i gdybym jej na jesieni nie podcięła to byłaby jeszcze szersza. Teraz mi żal tych obcietych gałązek ale właziła mi na azalię pontyjską to obcięłam, troche szkoda.Pozdrawiam Ewo.