Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kwiaty we włosach 23:12, 06 maj 2017

Do góry
Piekna soczysta zielen. Tulipany ekstra. Zadziwia mnie ta obwodka dokola trawnika, czy jest na podkladzie czy rzucona na wyrownanej ziemi.
Nie przerasta trawa, albo tak pielisz.
U was to nie pada? Nie narzekacie.
Wymarzony sielankowy ogród..... 23:01, 06 maj 2017

Do góry
Monia dobrze dzialaj. Mrzawka to male piwo. U nas to opady na zawolanie. Niech to cholera wezmie. Na szczescie chwasty u mnie nie rosna oprocz mlecza wiec nie musze na gwalt pielic.
Za to pompy chodza na wysokich obrotach. Trawa do koszenia a wjechac nie mozna.
Na zdrenowanym terenie woda stoi gleba tak nasiaknieta. Przed zrobieniem murawy przed domem teren zdrenowalismy na gl. 30 cm.

Znowu dzisiaj wieczorem lalo.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:55, 06 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Monia chcesz wody?

Elu nie skorzystam, wody ci u mnie dostatek, tyle tylko, że mam przepuszczalną glebę, chociaż już widać, że za dużo.... u nas dzisiaj do 15 mżyło, nic się nie dało robić, ale później robota poszła
Wymarzony sielankowy ogród..... 16:15, 06 maj 2017

Do góry
Monia chcesz wody?
Ogrodowe kreacje 16:13, 06 maj 2017

Do góry
Aurelia nic nie sadze pompuje. Bo jak nie odbarcze tego suchego to woda stoi w rurach z calego pola. Jest za duzo wody, jeszcze po zimie wody duzo bylo a tu takie ulewy wiec woda stoi tam gdzie jej nie powinno byc.
Ptasi gaj 13:28, 06 maj 2017

Do góry
Kasiu moge sie podzielic woda. Wszystko pozalewane wiec pompujemy. Melioracja nie jest w stanke tego zebrac. Woda pod deklem.

Tutaj nie bylo nigdy tyle wody w suchym strumieniu woda stoi od 4 lat.

Trawa wysoka nie mozna skosic bo woda stoi.
Ptasi gaj 08:43, 06 maj 2017

Do góry
Kasiu wiem. W zeszlym roku kolendrska para krolewska objela patronat nad klombami ale w tym roku jest pelny rozkwit tych klombow orzy pomaranczarni.

Tam sa trawy, roze, lawenda, tulipany, lilie i wiele innych.

Wlasnie wczoraj bylo ladnie dziciaj pochmurno ale cieplo.
Ptasi gaj 21:58, 05 maj 2017

Do góry
Aurelia sa miejsca, np. Wzdluz calego stawu miedzy teatrem na wodzie i palacykiem na trawie sa tulipany ktore gdzies za tydzien beda rozwiniete o ile w pogodzie sie nic nie zmieni.

Przy POmaranczarni te fioletowe tulipany to jeszcze 3-4 dni i beda przekwitac.

Najlepiej to w tygodniu bo swieta to pelno narodu.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:52, 05 maj 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Jakie zdjęcia nie pokażesz, to na każdym promyki słońca się przebijają. Cudnie, kolorowo....
Pomyślałam nad Twoimi kolorami i do swojego ogrodu dołożyłam bordowy Buziak
Mirkowy ogród (początki) 21:31, 05 maj 2017

Do góry
Mnie sie wydaje Mirka, ze za dobra ziemie maja i za mokro.
Widzialam w szkolce, wlasnie jak trawy rosna w piasku wymieszanym z humusem.
Ptasi gaj 21:26, 05 maj 2017

Do góry
Foty nie oddaja tego piekna co w realu.

Jak znikna kwiaty wiosenne widac juz trawy i roze. Jak ktos sie dokladnie przyjrzy to zobaczy.

Ptasi gaj 21:16, 05 maj 2017

Do góry
Hit Łazienek, wiele fotografujacych. Klab ok. 10x10 m.

Ptasi gaj 21:09, 05 maj 2017

Do góry
C.d. wszechobecne stokrotki.

Po lewij stronie biale niezapominajki z tulipanami nie rozwinietymi.

Ptasi gaj 20:53, 05 maj 2017

Do góry
Korzystajac z ladnej pogody, bylysmy na spacerze w Łazienkach, kwitna kwiaty wiosenne zrobilam kilka fot piekne zestawienia.

Rododendrony nie wszystkie ale juz kwitna.

Ogród do odnowy 16:47, 05 maj 2017

Do góry
Kasiu co ty opowiadasz z tojescią kropkowana? A ja do kupuje bo się nie rozrasta u mnie rośnie w błoto.
Ptasi gaj 12:31, 05 maj 2017

Do góry
Kasiu o azaliach napisze musze znalezc etykiety na dzialce sa.
Z tym, ze te azalie pozniej kwitna.

Dzięki za info o choinach, będę pamiętać, jak będzie następny raz.

Później? Nie w maju? Dobra, czekam na nazwy.
Ogród z łezką II 12:19, 05 maj 2017

Do góry
Nawiazujac do postu Kasji. Moj tez tak mysli, ale zawsze mu mowie a co w zamian.
Ze musi sie otaczac takimi babskimi dziwakami bo w pracy tez jest poruszany temat ogrodu.

Mowie mu zawsze prosze owczasy w Egipcie lub w inne miejsce świata gdzie bede miala tyle zadowolenia ze swojej pracy. To mozemy nic nie uprawiac.
Sprzedamy to co mamy i bedziemy jezdzic.

Wtedy mam na chwile spokoju do nastepnych jego wynurzen ogrodowych.

Jednym slowem zaden facet nie lubi zakupow i prac ogrodowych. Moze nie zaden bo sa jakies rodzynki.

Ja wtedy mówię, że zaorzemy i ciekawe na co będzie patrzył z huśtawki

Ja myślę, że mój lubi prace ogrodowe, tylko nie za dużo na raz. Ja bym chciała wszystko w jeden dzień
Chodzi oglądać co wylazło, jak rośnie, a to dobry objaw
Na zakupy ogrodowe też chętny, może dlatego, że już nie mam miejsca na kupowanie dziesiątkami
Ptasi gaj 12:14, 05 maj 2017

Do góry
Kasiu o azaliach napisze musze znalezc etykiety na dzialce sa.
Z tym, ze te azalie pozniej kwitna.
Ogród z łezką II 12:13, 05 maj 2017

Do góry
Kasiu odnosnie tej choiny ona telko do cienia, najlepiej rosnie. Piszesz, ze na skarpe musisz zapewnic stala wilgotnosc nie lubi suchego gruntu opadaja igiełki.

Tez mam wlasnie ten polksiezyc kupilam w tym roku. Mam sporo tego wycinania.
Ktos mniee nabral i zrobil bo chcial sie pozbyc kostke granitowa i to taka kazdy inny wyniar. Poniewaz mam trawe dosyc gesta wiec wszedzie ta trawa wchodzi miedzy kostke i poza. W zeszlym roku nie wycinalam tej trawy to w tym ruku musialam randapem zrobic bo tyle naroslo. Tylko, ze ja nie pryskam smaruje pedzlem sdzbla.

Ja tez wszystkiego sama nie robie to eM zajmuje sie trawnikiem to jest jego dzialks, wertykulacja, nawozenie, koszenie no i obróbka tego wszystkiego.
Ja zajmuje sje tylko krzakami, pieleniem i opryskami.

Duzo mi pomaga sama nie dalsbym rady. Tak pisze mojnogrod a wlasciwie to razem wszystko robimy.

Jezeli chodzi o magnolie zolta moja wzrostem taka sama, ale byla przesadzana dwa razy. Przeba przyznac, ze ma piekne duze liscie. U mnie to wydmuchowisko zawsze wszystko pozniej rozkwita.
Tam jest zawsze cieplej a w parku magnolie kwitly?
No to tyle. Pozdrawiam

To by tam pasowała jak ulał, mam nawadnianie...teraz za późno, ale jak wypadnie mi jakaś roślina tam, to będę już teraz pamiętała Dziękuję

Dobrze, że macie podział pracy w ogrodzie, samej to trudno, tym bardziej, że część prac jest ciężkich.
Ja, oprócz plewienia, kwiatami się zajmuję przede wszystkim, a że mam ich sporo...na nudę nie narzekam

Wygwizdów...miałam wybór : albo się szczelnie odgrodzić z każdej strony (ale to można zawsze przecież zrobić), albo przestrzeń, której mi tak brakuje w mieście.

Wstyd się przyznać, ale nie byłam teraz w parku...tylko kościół koło parku odwiedziliśmy w niedzielę, tam takie piękne Kiku kwitną teraz...albo padało, albo dało się coś w ogrodzie zrobić, czasu nie było i pogody. Na rododendrony pojadę, bardzo dużo tam rośnie. I wielkie są, warto je zobaczyć.
Ogród z łezką II 12:09, 05 maj 2017

Do góry
Nawiazujac do postu Kasji. Moj tez tak mysli, ale zawsze mu mowie a co w zamian.
Ze musi sie otaczac takimi babskimi dziwakami bo w pracy tez jest poruszany temat ogrodu.

Mowie mu zawsze prosze owczasy w Egipcie lub w inne miejsce świata gdzie bede miala tyle zadowolenia ze swojej pracy. To mozemy nic nie uprawiac.
Sprzedamy to co mamy i bedziemy jezdzic.

Wtedy mam na chwile spokoju do nastepnych jego wynurzen ogrodowych.

Jednym slowem zaden facet nie lubi zakupow i prac ogrodowych. Moze nie zaden bo sa jakies rodzynki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies