Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 12:13, 05 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu odnosnie tej choiny ona telko do cienia, najlepiej rosnie. Piszesz, ze na skarpe musisz zapewnic stala wilgotnosc nie lubi suchego gruntu opadaja igiełki.

Tez mam wlasnie ten polksiezyc kupilam w tym roku. Mam sporo tego wycinania.
Ktos mniee nabral i zrobil bo chcial sie pozbyc kostke granitowa i to taka kazdy inny wyniar. Poniewaz mam trawe dosyc gesta wiec wszedzie ta trawa wchodzi miedzy kostke i poza. W zeszlym roku nie wycinalam tej trawy to w tym ruku musialam randapem zrobic bo tyle naroslo. Tylko, ze ja nie pryskam smaruje pedzlem sdzbla.

Ja tez wszystkiego sama nie robie to eM zajmuje sie trawnikiem to jest jego dzialks, wertykulacja, nawozenie, koszenie no i obróbka tego wszystkiego.
Ja zajmuje sje tylko krzakami, pieleniem i opryskami.

Duzo mi pomaga sama nie dalsbym rady. Tak pisze mojnogrod a wlasciwie to razem wszystko robimy.

Jezeli chodzi o magnolie zolta moja wzrostem taka sama, ale byla przesadzana dwa razy. Przeba przyznac, ze ma piekne duze liscie. U mnie to wydmuchowisko zawsze wszystko pozniej rozkwita.
Tam jest zawsze cieplej a w parku magnolie kwitly?
No to tyle. Pozdrawiam

To by tam pasowała jak ulał, mam nawadnianie...teraz za późno, ale jak wypadnie mi jakaś roślina tam, to będę już teraz pamiętała Dziękuję

Dobrze, że macie podział pracy w ogrodzie, samej to trudno, tym bardziej, że część prac jest ciężkich.
Ja, oprócz plewienia, kwiatami się zajmuję przede wszystkim, a że mam ich sporo...na nudę nie narzekam

Wygwizdów...miałam wybór : albo się szczelnie odgrodzić z każdej strony (ale to można zawsze przecież zrobić), albo przestrzeń, której mi tak brakuje w mieście.

Wstyd się przyznać, ale nie byłam teraz w parku...tylko kościół koło parku odwiedziliśmy w niedzielę, tam takie piękne Kiku kwitną teraz...albo padało, albo dało się coś w ogrodzie zrobić, czasu nie było i pogody. Na rododendrony pojadę, bardzo dużo tam rośnie. I wielkie są, warto je zobaczyć.
Kindzia 12:14, 05 maj 2017

malkul napisał(a)

spoko dla mojego też tak długo było

Dobrze, że się przyzwyczajają
Kindzia 12:19, 05 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Nawiazujac do postu Kasji. Moj tez tak mysli, ale zawsze mu mowie a co w zamian.
Ze musi sie otaczac takimi babskimi dziwakami bo w pracy tez jest poruszany temat ogrodu.

Mowie mu zawsze prosze owczasy w Egipcie lub w inne miejsce świata gdzie bede miala tyle zadowolenia ze swojej pracy. To mozemy nic nie uprawiac.
Sprzedamy to co mamy i bedziemy jezdzic.

Wtedy mam na chwile spokoju do nastepnych jego wynurzen ogrodowych.

Jednym slowem zaden facet nie lubi zakupow i prac ogrodowych. Moze nie zaden bo sa jakies rodzynki.

Ja wtedy mówię, że zaorzemy i ciekawe na co będzie patrzył z huśtawki

Ja myślę, że mój lubi prace ogrodowe, tylko nie za dużo na raz. Ja bym chciała wszystko w jeden dzień
Chodzi oglądać co wylazło, jak rośnie, a to dobry objaw
Na zakupy ogrodowe też chętny, może dlatego, że już nie mam miejsca na kupowanie dziesiątkami
Kindzia 12:20, 05 maj 2017

W Zabrzu słońce świeci, zaraz się szykuję do wyjazdu do Pszczyny Znając eMa dzisiaj koszenie będzie, może na skarpę da się wejść i ją skończyć, bo od jutro znowu ma padać...trzeba wykorzystać

Miłego weekendu, nie deszczowego...
Milka 15:11, 05 maj 2017

O matulu, krzaczory nie dalie, moje w kwietniu posadziłam, tak koło 25.
Żółtek Twój przepiękny, a ogród dopieszczony na maksa, u mnie nie bardzo, ale zieloniutko i kwitnąco jest
05:30, 06 maj 2017
tutaj masz podzielone jeżówki ...moich znowu nie podziele bo dla odmiany dnia wczorajszego ....pada.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7075-ogrod-w-remoncie?page=248#post_7
Kindzia 07:09, 06 maj 2017

Milka napisał(a)
O matulu, krzaczory nie dalie, moje w kwietniu posadziłam, tak koło 25.
Żółtek Twój przepiękny, a ogród dopieszczony na maksa, u mnie nie bardzo, ale zieloniutko i kwitnąco jest

Urosły jak wściekłe...
Wcale mam nie dopieszczony ogród, nie mam jak plewić Irenko Wczoraj zaczęłam salonową, to mnie burza wygoniła, na skarpie takie błocko, że się nie da wejść...jak już wreszcie kiedyś obeschnie, to mam ją od nowa do roboty, chyba mnie potarga!!! Plusem tej pogody jest to, że trawa soczyście zielona. Wczoraj, po koszeniu, nawet jej zdjęcia robiłam, tak mi się jej kolor podoba.
Kindzia 07:11, 06 maj 2017

eee_taam napisał(a)
tutaj masz podzielone jeżówki ...moich znowu nie podziele bo dla odmiany dnia wczorajszego ....pada.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7075-ogrod-w-remoncie?page=248#post_7

Ja dzisiaj też, jak nienormalna, po 5 się obudziłam...

Mam serdecznie dość mokrego!!! U nas jak u Was...

Już oglądam, dziękuję
Basilikum 07:57, 06 maj 2017

do niedawna nie wiedzialam, ze sa pachnace Magnolie

Na szczescie mam meza, ktory pomaga w ogrodzie i jezdzi ze mna na zakupyy a jak nie wiem czy wybrac ten czy ten lrzaczek to mowi "wez dwa"

Milego dnia i pogody ogrodowej zycze. Ja dzis wyjatkowo do pracy musze
Urszulla 09:01, 06 maj 2017

Kasia, zrób z bliska zdjęcie twojej magnolii River. Chodzi o kwiat dla porównania z moją. Pozdrowienia