Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Radziu2013 22:35, 06 maj 2017

Monia81 napisał(a)

Radziu jak trzeba, to trzeba, trawniczek soczyście zielony dużo zrobi, mam nadzieję, że będzie rósł jak na drożdżach

Edzia się śmiała że w tym deszczu muszą być chyba drożdże bo tak u niej wszystko rośnie więc u ciebie na pewno też szybko podskoczy
zoja 22:36, 06 maj 2017

Monia81 napisał(a)

Właśnie widziałm u Ciebie tą rzekę na jezdni.... u mnie na razie nie pada, ale jak długo nie wiem... Ogrom prac Zoju zrobiłaś. Pozdrawiam

co do rzeki, to przepływa i stoi u kogo innego pod furtką tyle mego szczęścia... w miarę ładnie się wchłonie mam nadzieję... tylko, że nadal leje
Chyba w ten piękny dzień wiele osób sobie w ogrodzie tyrało
Pozdrawiam!
Monia81 22:37, 06 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Edzia się śmiała że w tym deszczu muszą być chyba drożdże bo tak u niej wszystko rośnie więc u ciebie na pewno też szybko podskoczy

Mokro jest, to by mogło w końcu przestać padać, bo nie nadążymy z plewieniem....
Monia81 22:38, 06 maj 2017

zoja napisał(a)

co do rzeki, to przepływa i stoi u kogo innego pod furtką tyle mego szczęścia... w miarę ładnie się wchłonie mam nadzieję... tylko, że nadal leje
Chyba w ten piękny dzień wiele osób sobie w ogrodzie tyrało
Pozdrawiam!

No każdy z nas już tylko patrzy, żeby w tym ogrodzie działać, a tu nam ta aura daje popalić....
Radziu2013 22:41, 06 maj 2017

Monia81 napisał(a)

Mokro jest, to by mogło w końcu przestać padać, bo nie nadążymy z plewieniem....

No ja ostatnio skończyłem pielić jedną rabatę ( a u mnie wszystko się i tak odwleka w czasie ) a tu już następna pełna w siewkach chwastów
ElzbietaFranka 23:01, 06 maj 2017

Monia dobrze dzialaj. Mrzawka to male piwo. U nas to opady na zawolanie. Niech to cholera wezmie. Na szczescie chwasty u mnie nie rosna oprocz mlecza wiec nie musze na gwalt pielic.
Za to pompy chodza na wysokich obrotach. Trawa do koszenia a wjechac nie mozna.
Na zdrenowanym terenie woda stoi gleba tak nasiaknieta. Przed zrobieniem murawy przed domem teren zdrenowalismy na gl. 30 cm.

Znowu dzisiaj wieczorem lalo.
Monia81 23:17, 06 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Monia dobrze dzialaj. Mrzawka to male piwo. U nas to opady na zawolanie. Niech to cholera wezmie. Na szczescie chwasty u mnie nie rosna oprocz mlecza wiec nie musze na gwalt pielic.
Za to pompy chodza na wysokich obrotach. Trawa do koszenia a wjechac nie mozna.
Na zdrenowanym terenie woda stoi gleba tak nasiaknieta. Przed zrobieniem murawy przed domem teren zdrenowalismy na gl. 30 cm.

Znowu dzisiaj wieczorem lalo.

Oby się Wam Elu uspokoiło, teraz by się przydało trochę ciepełka, tylko też nie od razu 30 stopni..... U nas jakoś tako się stabilizuje, choć rowami woda targa...
ElzbietaFranka 23:48, 06 maj 2017

Monia u nas jest cieplo. Teraz 15 na plusie. Najgorszy ten codzienny kilkugodzinny deszcz.
Praktycznie od jesieni leje, ziemia nasiaknieta, potem mroz ze sniegiem, jeszcze woda dobrze po jesieni i zimie nie odeszla to znowu leje tu jest przyczyna, ze woda stoi bo nie ma gdzie wsiakac.

U nas rowami, rzekami targa.
Monia81 23:51, 06 maj 2017

No niestety albo susza, albo nas zalewa, jakoś nie może się ustabilizować ta pogoda, żeby po równo było...
Radziu2013 23:54, 06 maj 2017

Monia81 napisał(a)
No niestety albo susza, albo nas zalewa, jakoś nie może się ustabilizować ta pogoda, żeby po równo było...

Ja to bym chyba jednak wolał suszę- wtedy przynajmniej można podlewać, a jak pada... no cóż deszczu nie zatrzymamy