Jak to mnie kiedyś określiła Mira z Ogrodowego spektaklu, który trwa: "bylinowa to ty nie będziesz". I miała rację. Brakuje mi tej nutki subtelności, która wydaje mi się niezbędna u rasowego "byliniarza".
Część piwonii kupowałam w internetowych sklepach kierując się zamieszczonymi tam zdjęciami. Ogród jest tak zaplanowany, że nawet jeśli coś przez moment zgrzyta, to ten zgrzyt jakoś się gubi w całości.
Kasiu, Musiałabym siedzieć z tymi przepisami non stop przed ekranem. Nie te oczy, i nie ta werwa co kiedyś. Żeby aż tak być za alfę i omegę, to nie mam ochoty. Jak kto pyta, odpowiadam, i tyle w tym temacie.
Byłam u Jana na herbatce w klonowym gaju! Herbatka po japońsku bardzo była w klimacie, a ja czułam się jakbym była w raju! Dziękuję Janie!
Generalnie rośnie u mnie na rabacie cienistej, słońce dociera tam późnym popołudniem. Dzięki temu jest ładnie limonkowy. Ale przyrasta dosyć wolno, właściwie mam wrażenie, że wcale nie przyrasta.
Gosia Malgol (Mój ogród pod lasem) ma go z tego samego źródła (a źródło napisałam Ci dzisiaj na priv, tam właśnie kupiłam) i jej jakoś szybciej rośnie.
Haniu niektorzy nie maja ogrodka albo maja w ogrodku trawnik i kilka krzakow bezobslugowo czyli wiec jak jakas roslina juz nie za ladnie wyglada wyrzucaja, duzo juz skarbw przytachalam z tego kompostownika.
Karolina to moje pierwsze, wiec zobaczymy
troche popracowalam w ogrodzie ale jak tu pracowac
Witam,
Załączam zdjęcie mojego derenia. Jest maj a on się jyz przebarwia na czerwono. Czy to normalne. Do tej pory był piękny zielony i ładnie kwitł białymi kwiatami. Pozdrawiam
Gaura różowa piękna,ale biała piękniejsza. Też myślałam kiedyś odwrotnie.
Biala jest dużo większa wyzsza. Moja dopiero z ziemi wychodzi zresztą wiele bylin tak u mnie ma. Wiosna u nas chłodna widzę w tv że na południu piękna pogoda u nas zimny wiatr i pochmurno.
Piękne zadbane rabatki. Tamaryszki o tej porze przepiękne i pachnące. Mam francuskiego kwitnie pozniej.
Poprzycinal te derenie szkoda aby rosły wysoko niech gęstnieją.