Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mój ogródek 14:25, 03 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
To jest choina kanadyjska tylko krzaczek rosnie w cieniu, nie lubi zbytnio slonca.

Dziękuję bardzo
Z ogródka na wsi 14:23, 03 maj 2017

Do góry
Radziu wieczorem na pewno dam znac.
Kwitnące skarpy 14:21, 03 maj 2017

Do góry
Pawel w nawale tych wszystkich prac nie mam czasu zagladac, ale odpisuje.
U nas znowu wczoraj lalo wieczorem, teraz pochmurno, ale cieplo wiec zaraz znowu wkraczam do akcji. Bede sadzila nowa lawende, ktora nie okryta zmarzla ta wypasiona. Posadze jeszcze santoline i mam jeszcze sporo przesadzania, wiec do wieczora sie zejdzie.

Tulipany masz obledne i tak duzo.
Mój ogródek 14:16, 03 maj 2017

Do góry
To jest choina kanadyjska tylko krzaczek rosnie w cieniu, nie lubi zbytnio slonca.
Ptasi gaj 14:15, 03 maj 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu znalazłaś może nazwę tej trawy o której wczoraj u mnie pisałaś?

Radziu wszystko sprawdze jak tylko bede miala troche czasu moze wieczorem.
Nie pada wiec zaraz ide sadzic.
Ptasi gaj 14:14, 03 maj 2017

Do góry
Kasiu skalnica arendsa "roced red" nie wiem czy dobrze napisalam nazwe tej skalnicy.
To jest nowa z tego roku. Jeszcze mam jedna dzisiaj sadze. Jest to roslina nie wymagajaca. W zeszlym roku kwitla u mnie mniej ale w sierpniu. Bardzo ladnie wyglada. Ta co jest na zdjeciu jakas mieszana ma biale, rozowe i czerwone kwiatuszki. Zreszta nawet jak nie kwitnie wyglada ladnie.

To zolto to wlasnie jest rozchodnik to jest to samo bardzo z tych kwiatow sie rozsiewa. Moze troche przymarzlo i az wpada w braz. Jest to roslina nie do zdarcia zob 5 str tak jak napisalam.

Kasiu ta skalnica tez jest na str 5 mojego watku. Jest lewicja rozowa a po prawej str skalnica na fotach.
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:48, 03 maj 2017

Do góry
Na temat ukorzeniania hortensji to trzeba z Mirka rozmawiac. Mira wszystko sieje, flancuje, sadzi z patykow. Chyba wczoraj widzialam u niej hortensje zakorzenione musze sprawdzic.

Eluwiem ,że Mirka to jest specjalistka ...podglądam ją
Kwitnące skarpy 11:27, 03 maj 2017

Do góry
Paweł witam. Dawno nie byłam. Będę wieczorem aby na dużym ekranie zobaczyć te cudowne kwiaty wiosenne. Kupiłam Santolina.

Na większym ekranie lepiej widać racja Santolina jest super, brawo Ty fajnie wygląda w sezonie:.) Podobna do niej jest kocanka włoska i na dodatek ma oszałamiający zapach Dziękować za odwiedziny
Żywopłotki cisowe. 01:18, 03 maj 2017

Do góry
Witam, jestem pierwszy raz. Jest pozno wiec wiele nie zobaczylam, ale cisy nie samowite bede miala kilka pytan odnosnie cisow. Wiec wpadne ponownie ale przedtem musze jeszcze obejrzec twoj watek.
Ptasi gaj 01:08, 03 maj 2017

Do góry
Kasia ta źolta roslina jest na str. 5 z 10 grodnia wszystko co zolte.

Byla taka kepka i rozsiala sie.
Ptasi gaj 00:42, 03 maj 2017

Do góry
Kasiu jutro odpisze bbo te rozowe to musze sprawdzic bo w tym roku posadzone przyszly w paczuszce z spisem roslin.

To zolte to nie iglak. To tez jakis rozchodnik on kwitnie jest wysoki na 20 cm gdzies go mam kwitnacego nawet w watku przejrze.

Kasia w Powsinie to smagliszka teraz kwitnie przepieknie. Wiszace zolte sciany. Bylam dzisiaj, na spacerze z corka i eme nie bylo specjalnie duzo narodu bo pol Warszawy wymiotlo.
Zrobilam jedno zdjecie debu "Hetman" ktory przy takiej pogodzie nie mysli lisci wypuszczac.

Jak bedziesz kiedys jechala w moje ogrodowe strony to po przeciwnej ulicy za weterynarzem tez rosnie taki duzy dab zabytek przyrody w gminie, jest pod kuratela konserwatora.

Ja odkurzalam w listopadzie liscie sklejone i mokre, ale co mialam zrobic.

U nas tez,lalo to jakas burza teraz jest spokoj.

Z ogródka na wsi 23:18, 02 maj 2017

Do góry
Radziu wszystko ładnie zrobione bardzo pomyslowe. Jedno ale, czy to bajorko to na sloncu czy nie. Bo mech na sloncu znika. Lub robi sie brazowy. Jeszcze z dziecinstwa pamietam, jak w czasie zabawy robilismy chodniki z takiego mchu na drugi dzien piekny meszek zrobil sie nie ladny.

W pierwszym momencie myslalam ze jest to trawka nie znam jej nazwy mam ja tez na skalniaku jak zagladne do neta to napisze.

Pomysl bardzo ciekawy.

Hmmm no widzisz dobrze ze przyszłaś bo nawet o tym nie pomyślałem A jak bym go często zraszal to co, też nie wytrzyma? Jak cos to pisz jaka to trawka
Z ogródka na wsi 23:12, 02 maj 2017

Do góry
Radziu wszystko ładnie zrobione bardzo pomyslowe. Jedno ale, czy to bajorko to na sloncu czy nie. Bo mech na sloncu znika. Lub robi sie brazowy. Jeszcze z dziecinstwa pamietam, jak w czasie zabawy robilismy chodniki z takiego mchu na drugi dzien piekny meszek zrobil sie nie ladny.

W pierwszym momencie myslalam ze jest to trawka nie znam jej nazwy mam ja tez na skalniaku jak zagladne do neta to napisze.

Pomysl bardzo ciekawy.
Ptasi gaj 22:57, 02 maj 2017

Do góry
Adelo czy ty widzisz nad moim skalniakiem te brzozy? Kazda jesien nawet i wiosna odkurzam ten zwir odkurzaczem do lisci bez tego ani rusz.
Jak widzisz mam duzo tego zwiru wiec odkurzacz jest niezbedny.
Gdzie sa liscie tam sa smieci. Tam gdzie mam azalie sa znowu sosny smieca iglami wiec posadzilam barwinek i aby igly wpadaly w te liscie barwinka.

Co bys nie posadzila jakie podloze bys nie dala to zawsze cos nawieje na dzielke. Mam łąki dokola dzialki wiec jak zaczna mlecze przekwitac to wszedzie pelno.
Jak nie moje liscie to liscie sasiada. Na to nie ma rady narobic sie trzeba.
Ptasi gaj 22:48, 02 maj 2017

Do góry
Cd skalniaka wczorajsze zdjecia

Te patyki na tle zwirku to azalie pachnace.

Ptasi gaj 22:38, 02 maj 2017

Do góry
To wszystko rosnie na kamieniach gdzie jest cieplej. Kamienie sie nagrzewaja i oddaja cieplo

Ubiegloroczne szyszki na swierku węźu.
Moja ostoja 22:24, 02 maj 2017

Do góry
Wydaje mi sie, ze amanogawa nie zawsze ma taki rozowy kolor kwiatow. Widze na osiedlu, ze w tym roku kwitnie na bialo prawdopodobnke jest to powod braku slonca.
Ja co prawda nie przepadam za nia uwazam ze sa ladniejsze drzewa. Tak jak magnolie przekwita i koniec westchniec

Pewnie, że są ładniejsze. Ale jak już jest? Ja akurat o magnolii nigdy nie marzyłam.
Kiedyś myślałam o tym, czy gdybym teraz zaczęła zakładać ogród, to czy byłby on zupełnie inny? Zupełnie - nie. Ale podobny. Po lekturze na tym forum, i nie tylko na forum, z pewnością inny by był układ rabat. Ale ciągoty na różnorodność roślin pozostały.
Ptasi gaj 22:21, 02 maj 2017

Do góry
Adela bo czlowiek jest powolniejszy, bardziej dokladny nie robi nic na "jakis to bedzie" jednym slowem nie odwala roboty tylko sie przyklada i tak ciagle brakuje czasu. Ja to mam duzo takiej dlubaniny w domu, ktorej nikt nie zauwaza.
Porzadek, sprzatanie sie samo robi, zakupy same przychodza, itd.
Ja tez jeszcze pracuje na zlecenie.
Adela mam duzo na glowie, nie zamienilabys sie. Jakos narazie daje rade.
Gożdzikowa - wiejski ogród 22:10, 02 maj 2017

Do góry
Bylam "Mirkowy ogrod" na str chyba 452. Ona ma bardzo ladne juz ukorzenione z zeszlego roku.
Miramjest specjalistka od tego rodzaju rozsad, zreszta nie tylko.
Gożdzikowa - wiejski ogród 22:03, 02 maj 2017

Do góry
Na temat ukorzeniania hortensji to trzeba z Mirka rozmawiac. Mira wszystko sieje, flancuje, sadzi z patykow. Chyba wczoraj widzialam u niej hortensje zakorzenione musze sprawdzic.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies