Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:09, 12 paź 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
jak nie potrafią obsłużyć klienta z szacunkiem to niech sobie wsadzą roślinki w cztery litery masz racje do takich nie warto jeździć

Aż tak to mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło, ale drażnią mnie miejsca ze słabą obsługą, albo jak sprzedawca jest zbyt natrętny.
Tu ma być ogród :) 23:07, 12 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Nie zawsze tak jest. Mam koło siebie szkółkę, w której zostawiłam sporo kasy, a co tam pojadę, to mam wrażenie, że co najmniej przeszkadzam.
Teraz jeżdżę tam tylko jak w innych nie ma czego szukam, a tam jest

Też mam taką jedną, do której zaglądam już w ostateczności - raz się uprzedziłam i nie chce mi przejść
Tu ma być ogród :) 23:06, 12 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Gdyby ktos kupil ode mnie tyle drzew tez bardzo labym mila pozdrawiam i czekam na wielkie sadzenie. kiedy beda?

Sadzenie, za jakieś dwa tygodnie - musi się ocieplić, w taką pogodę jak dziś to nikt mnie nie zmusi do spędzenia dniówki w ogródku brrrr
Tu ma być ogród :) 19:01, 12 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Iza szybko zleci, a te miesiące przeznacz na planowanie

Szmaragdy bardzo polecam, moje sadzone październiku zeszłego roku fajnie się zabrały, wiem, że są trochę kontrowersyjne tu na portalu, ale ja je bardzo lubię - fajne tło robią.

A miałam zapytać, bo to Ty miałaś jabłoń Royalty o ile dobrze pamiętam - czy Twoja ma jeszcze liście?

Tak ma liście.

Jak uda mi się posadzić szmaragdy to będę bardzo szczęśliwa(nie przeszkadza mi opinia o nich ,bo ja muszę zaakceptować brabanty swoje których się nie pozbędę. Szmaragdy to będzie u mnie luksus

Tu ma być ogród :) 18:23, 12 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ach jeszcze jedno, tam gdzie byłam, to są głównie nastawieni na sprzedaż drzew do innych szkółek, a nie na klienta indywidualnego - może nawet dostarczają drzewa gdzieś w Twoje okolice.

Najpierw zadzwonię do tego mojego szkólkarza. Jestem już u niego stałą klientką i nie dość, że wie jakich roślin zazwyczaj poszukuję to jeszcze ceny ma fajne. Zawsze też da mi jakiś dodatkowy rabat a to też się liczy. Poza tym ja zawsze lubię zobaczyć drzewo zanim kupię bo boję się, że przywieziony egzemplarz mi się nie spodoba i będzie kiepsko. Coś mi się nie chce wierzyć, że specjalnie dla mnie by wybierali najładniejszy egzemplarz. na pewno w takich zamownieniach na odległość chwytają pierwsze lepsze z brzegu i jadą... Ty masz super, że mogłaś sama sobie wybrać to co chciałaś
Ogród wyrozumiały 14:14, 12 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Iza, strasznie dużo w ten rok się zmieniło w Twoim ogrodzie, nowa rabata od razu świetnie wygląda, rośliny duże to i efekt jest - naprawdę pięknie Ci to wyszło!
Dajesz radę, oby tych przeciwności losu było jak najmniej i do przodu

Dzięki
Tu ma być ogród :) 14:02, 12 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Och, to żaden problem, Pan przemiły z chęcią pokazywał i opowiadał o drzewach - nie dość, że wyjazd owocny to przy okazji spędziłam bardzo przyjemnie ten czas, lubię takie pogawędki o roślinach a szczególnie z ludźmi, którzy zarażają innych swoją fascynacją

Gdyby ktos kupil ode mnie tyle drzew tez bardzo labym mila pozdrawiam i czekam na wielkie sadzenie.kiedy beda?
Ogrodowy song 12:47, 12 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
u mnie też sypie, ale na szczęście od razu się rozpuszcza - ja tam wierzę, że jeszcze będzie trochę ładnej jesieni - byle tylko przetrwać te kilka koszmarnych dni.
Będę śledzić postępy w realizacji nowej rabaty - ciekawa jestem na jakie drzewo szczepione się zdecydujesz - Marikeny są śliczne.

Mariken...nawet nie wiedziałam,że taka odmiana karłowa występuje..;zastanawiam się nad nim(i) i cenowo muszę się zapoznać.Masz u siebie??...zresztą zaglądnę za godzinkę;

dzisiaj mąż ma kłaść kostkę..ciekawe,czy pogoda pozwoli wyjść z domu
a ja już bym chciała mieć gotowe..niespokojna ja.
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:17, 12 paź 2015

Do góry
Oj całe szczęście, że zdążyłaś się z nami jeszcze ostatnio podzielić tą piękną jesienią z Twojego ogrodu.
A dzisiejsze widoki aż zaskakują, u mnie co prawda też śnieg sypał, ale od razu się rozpuszczał. Uważaj na siebie!
Ogród wyrozumiały 12:13, 12 paź 2015

Do góry
Iza, strasznie dużo w ten rok się zmieniło w Twoim ogrodzie, nowa rabata od razu świetnie wygląda, rośliny duże to i efekt jest - naprawdę pięknie Ci to wyszło!
Dajesz radę, oby tych przeciwności losu było jak najmniej i do przodu
Moja działka na Dębowym Lesie 11:55, 12 paź 2015

Do góry
Przybywam z rewizytą - ostatnie zdjęcia pooglądałam, a na przejrzenie wątku troszkę więcaj czasu będzie potrzebne - za to wizytówkę prześledziłam - cóż to za piękna jabłoń ozdobna się tam pojawia, czyżby Royalty?
Czy Twoja ma jeszcze liście? Mam dwie, długo stały w donicach zanim zostały wsadzone i jedna z nich straciła liście już z miesiąc temu, druga ma nadal kilka... troszkę się boję, że tą jedną uśmierciłam...
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:48, 12 paź 2015

Do góry
o czyli jednak wiśnie
Pamiętam jak podpytywałaś u mnie jak sadziłam kilka miesięcy temu....
Muszę się troszkę wrócić do przodu, żeby poczytać co tam przy nich zaplanowałaś.

Te białe widoczki to zniką tak szybko jak się pojawiły, musimy to jakoś przetrzymać.
Lawendowy zawrót głowy 11:43, 12 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edka z leksza farba mi splywa ()

No to jest problem... trzymam kciuki, żeby praca nie poszła na marne!
Lawendowy zawrót głowy 11:38, 12 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
No u Was wszystkim wyglada to tak samo ..srodek zimy ))))) bedzie jeszcze lepiej i wtedy wsadzimy cebule. Przynajmniej ja

I ja, nie ma się co stresować to tylko jakiś zimowy falstart, jeszcze wróci wszystko na właściwe tory
Tu ma być ogród :) 11:17, 12 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
o jeżu, jakie cudowne drzewowe miejsce Zazdroszę wizyty tam, i choc u mnie już miejsca niet, napewno coś bym przytargała. Co za zakupy poczyniłaś

Zakupy planowane od początku sezonu, więc trochę zeszlo do realizacji - ale jak mi to przywiozą to już będą prawie wszystkie drzewa jakie chcę.
Marzy mi się jeszcze magnolia Raspberry Fun lub Stellata Jane Platt- ale to już wiosną

Tu ma być ogród :) 11:02, 12 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Cuuuuudne drzewa będziesz mieć

Ekstra normalnie zazdrość mnie bierze
Ale co tam ja do wiosny wytrzymam i też sobie jakieś kupię. Na tę rabatę co jest teraz darń z niej zrywana .Mają tam być szmaragdy ,ale są miejsca gdzie jest szeroko i drzewo zasadzę !

Iza szybko zleci, a te miesiące przeznacz na planowanie

Szmaragdy bardzo polecam, moje sadzone październiku zeszłego roku fajnie się zabrały, wiem, że są trochę kontrowersyjne tu na portalu, ale ja je bardzo lubię - fajne tło robią.

A miałam zapytać, bo to Ty miałaś jabłoń Royalty o ile dobrze pamiętam - czy Twoja ma jeszcze liście?
Tu ma być ogród :) 10:58, 12 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Drzewka rzeczywiście super. Oby jeszcze fajna pogoda się zrobiła, jak będziesz sadzić.
Dzięki, że o tego cynamonowego dopytałaś.

Och, to żaden problem, Pan przemiły z chęcią pokazywał i opowiadał o drzewach - nie dość, że wyjazd owocny to przy okazji spędziłam bardzo przyjemnie ten czas, lubię takie pogawędki o roślinach a szczególnie z ludźmi, którzy zarażają innych swoją fascynacją
Tu ma być ogród :) 10:56, 12 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..

Ach jeszcze jedno, tam gdzie byłam, to są głównie nastawieni na sprzedaż drzew do innych szkółek, a nie na klienta indywidualnego - może nawet dostarczają drzewa gdzieś w Twoje okolice.
Tu ma być ogród :) 10:53, 12 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

200 sztuk? - Pewnie pół dnia bym wybierała Postaram się u "swojego Pana" zamówić na wiosnę (na wiosnę mam pozwolenie) On wie że ja marudzę przy roślinach i zawsze się dla mnie stara. Mam nadzieję, że uda się mu dla mnie przywieźć bo inaczej poziom wkurzenia wzrośnie... Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..
Udanej lektury! (Co czytasz?)

Książki, żadne nowości, na półce stały i czekały na swoją kolej: do poduszki "Niewierna" (Reyes Monforte), a ponieważ ostatnio dużo czasu czekam w jakichś urzędach to do torebki coś konpaktowego "Steve Jobs gdzie pada jabłko" (Jay Elliot)

Zawsze jak jest duży wybór to znacznie trudniej, a wszystkie te drzewa takie podobne do siebie - ale powiem szczerze, że mi poszło bardzo szybko - nie miałam wyjścia, raz, że była sobota i nie chciałam przeciągać, a dwa, że na właściciela szkółki czekało już dwóch kolejnych klientów.
Ogrodowy song 10:45, 12 paź 2015

Do góry
u mnie też sypie, ale na szczęście od razu się rozpuszcza - ja tam wierzę, że jeszcze będzie trochę ładnej jesieni - byle tylko przetrwać te kilka koszmarnych dni.
Będę śledzić postępy w realizacji nowej rabaty - ciekawa jestem na jakie drzewo szczepione się zdecydujesz - Marikeny są śliczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies