Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 13:39, 11 paź 2015

ren133 napisał(a)

A u mnie przymrozek już któryś dzień z rzędu

U nas spadło do 0 C tej nocy, na razie wszystko żyje, tylko sucho przeraźliwie.
Ale jutro ma coś popadać.
Luki 14:24, 11 paź 2015

Cudne te graby, że też te wszystkie fajne szkółki są tak daleko, dla mnie nie problem jechać gdy coś małego trzeba przywieźć, z drzewami to już większy problem na dach nawet za duże
lindsay80 15:19, 11 paź 2015

Luki napisał(a)
Cudne te graby, że też te wszystkie fajne szkółki są tak daleko, dla mnie nie problem jechać gdy coś małego trzeba przywieźć, z drzewami to już większy problem na dach nawet za duże

No trzeba transport zamówić, ja też innej opcji nie mam, chociaż tyle, że jest blisko i koszt będzie do przełknięcia.
Madzenka 21:37, 11 paź 2015

Moje graby bardzo nierówno rosną, ten sam wiek a rozmiary rózne.
lindsay80 22:53, 11 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Moje graby bardzo nierówno rosną, ten sam wiek a rozmiary rózne.

Ależ stylowa blondyna do mnie zawitała - zazdroszcze tego dzisiejszego spotkania, widzialam, że tym razem trochę babskich tematów przemycilyscie pomiędzy te ogrodowe.

Nie da się żeby wszystko było od linijki i nie ma co się tym przejmować, nie na wszystko mamy wpływ.
inag 00:13, 12 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Wiem, wiem co szykujesz przy "ulubionej altanie" w towarzystwie Artemisek i powiem szczerze, że ten pomysł bardzo mi się podoba.
No miałabyś w czym wybierać, bo grabów pan miał tam 200 szt.
Staram się regularnie podglądać, choć czasu mniej na wpisywanie się.
Jesień proszę Pani, jesień - na szafeczce nocnej pojawiły się książki i skutecznie konkurują z O.

200 sztuk? - Pewnie pół dnia bym wybierała Postaram się u "swojego Pana" zamówić na wiosnę (na wiosnę mam pozwolenie) On wie że ja marudzę przy roślinach i zawsze się dla mnie stara. Mam nadzieję, że uda się mu dla mnie przywieźć bo inaczej poziom wkurzenia wzrośnie... Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..
Udanej lektury! (Co czytasz?)
bdan 07:00, 12 paź 2015

Drzewka rzeczywiście super. Oby jeszcze fajna pogoda się zrobiła, jak będziesz sadzić.
Dzięki, że o tego cynamonowego dopytałaś.
Olili 10:38, 12 paź 2015

Cuuuuudne drzewa będziesz mieć

Ekstra normalnie zazdrość mnie bierze
Ale co tam ja do wiosny wytrzymam i też sobie jakieś kupię. Na tę rabatę co jest teraz darń z niej zrywana .Mają tam być szmaragdy ,ale są miejsca gdzie jest szeroko i drzewo zasadzę !
lindsay80 10:53, 12 paź 2015

inag napisał(a)

200 sztuk? - Pewnie pół dnia bym wybierała Postaram się u "swojego Pana" zamówić na wiosnę (na wiosnę mam pozwolenie) On wie że ja marudzę przy roślinach i zawsze się dla mnie stara. Mam nadzieję, że uda się mu dla mnie przywieźć bo inaczej poziom wkurzenia wzrośnie... Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..
Udanej lektury! (Co czytasz?)

Książki, żadne nowości, na półce stały i czekały na swoją kolej: do poduszki "Niewierna" (Reyes Monforte), a ponieważ ostatnio dużo czasu czekam w jakichś urzędach to do torebki coś konpaktowego "Steve Jobs gdzie pada jabłko" (Jay Elliot)

Zawsze jak jest duży wybór to znacznie trudniej, a wszystkie te drzewa takie podobne do siebie - ale powiem szczerze, że mi poszło bardzo szybko - nie miałam wyjścia, raz, że była sobota i nie chciałam przeciągać, a dwa, że na właściciela szkółki czekało już dwóch kolejnych klientów.
lindsay80 10:56, 12 paź 2015

inag napisał(a)

Szkoda, że do tej Twojej szkółki mam tak daleko..

Ach jeszcze jedno, tam gdzie byłam, to są głównie nastawieni na sprzedaż drzew do innych szkółek, a nie na klienta indywidualnego - może nawet dostarczają drzewa gdzieś w Twoje okolice.