Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

kasia_w 10:58, 12 paź 2015

o jeżu, jakie cudowne drzewowe miejsce Zazdroszę wizyty tam, i choc u mnie już miejsca niet, napewno coś bym przytargała. Co za zakupy poczyniłaś
lindsay80 10:58, 12 paź 2015

bdan napisał(a)
Drzewka rzeczywiście super. Oby jeszcze fajna pogoda się zrobiła, jak będziesz sadzić.
Dzięki, że o tego cynamonowego dopytałaś.

Och, to żaden problem, Pan przemiły z chęcią pokazywał i opowiadał o drzewach - nie dość, że wyjazd owocny to przy okazji spędziłam bardzo przyjemnie ten czas, lubię takie pogawędki o roślinach a szczególnie z ludźmi, którzy zarażają innych swoją fascynacją
lindsay80 11:02, 12 paź 2015

Olili napisał(a)
Cuuuuudne drzewa będziesz mieć

Ekstra normalnie zazdrość mnie bierze
Ale co tam ja do wiosny wytrzymam i też sobie jakieś kupię. Na tę rabatę co jest teraz darń z niej zrywana .Mają tam być szmaragdy ,ale są miejsca gdzie jest szeroko i drzewo zasadzę !

Iza szybko zleci, a te miesiące przeznacz na planowanie

Szmaragdy bardzo polecam, moje sadzone październiku zeszłego roku fajnie się zabrały, wiem, że są trochę kontrowersyjne tu na portalu, ale ja je bardzo lubię - fajne tło robią.

A miałam zapytać, bo to Ty miałaś jabłoń Royalty o ile dobrze pamiętam - czy Twoja ma jeszcze liście?
lindsay80 11:17, 12 paź 2015

kasia_w napisał(a)
o jeżu, jakie cudowne drzewowe miejsce Zazdroszę wizyty tam, i choc u mnie już miejsca niet, napewno coś bym przytargała. Co za zakupy poczyniłaś

Zakupy planowane od początku sezonu, więc trochę zeszlo do realizacji - ale jak mi to przywiozą to już będą prawie wszystkie drzewa jakie chcę.
Marzy mi się jeszcze magnolia Raspberry Fun lub Stellata Jane Platt- ale to już wiosną

nawigatorka 14:02, 12 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Och, to żaden problem, Pan przemiły z chęcią pokazywał i opowiadał o drzewach - nie dość, że wyjazd owocny to przy okazji spędziłam bardzo przyjemnie ten czas, lubię takie pogawędki o roślinach a szczególnie z ludźmi, którzy zarażają innych swoją fascynacją

Gdyby ktos kupil ode mnie tyle drzew tez bardzo labym mila pozdrawiam i czekam na wielkie sadzenie.kiedy beda?
bdan 15:15, 12 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Gdyby ktos kupil ode mnie tyle drzew tez bardzo labym mila pozdrawiam i czekam na wielkie sadzenie.kiedy beda?

Nie zawsze tak jest. Mam koło siebie szkółkę, w której zostawiłam sporo kasy, a co tam pojadę, to mam wrażenie, że co najmniej przeszkadzam.
Teraz jeżdżę tam tylko jak w innych nie ma czego szukam, a tam jest
Filemon24 15:45, 12 paź 2015

jak nie potrafią obsłużyć klienta z szacunkiem to niech sobie wsadzą roślinki w cztery litery masz racje do takich nie warto jeździć
nawigatorka 16:13, 12 paź 2015

bdan napisał(a)

Nie zawsze tak jest. Mam koło siebie szkółkę, w której zostawiłam sporo kasy, a co tam pojadę, to mam wrażenie, że co najmniej przeszkadzam.
Teraz jeżdżę tam tylko jak w innych nie ma czego szukam, a tam jest

Wiadomo to zart byl
inag 18:23, 12 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Ach jeszcze jedno, tam gdzie byłam, to są głównie nastawieni na sprzedaż drzew do innych szkółek, a nie na klienta indywidualnego - może nawet dostarczają drzewa gdzieś w Twoje okolice.

Najpierw zadzwonię do tego mojego szkólkarza. Jestem już u niego stałą klientką i nie dość, że wie jakich roślin zazwyczaj poszukuję to jeszcze ceny ma fajne. Zawsze też da mi jakiś dodatkowy rabat a to też się liczy. Poza tym ja zawsze lubię zobaczyć drzewo zanim kupię bo boję się, że przywieziony egzemplarz mi się nie spodoba i będzie kiepsko. Coś mi się nie chce wierzyć, że specjalnie dla mnie by wybierali najładniejszy egzemplarz. na pewno w takich zamownieniach na odległość chwytają pierwsze lepsze z brzegu i jadą... Ty masz super, że mogłaś sama sobie wybrać to co chciałaś
Olili 19:01, 12 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Iza szybko zleci, a te miesiące przeznacz na planowanie

Szmaragdy bardzo polecam, moje sadzone październiku zeszłego roku fajnie się zabrały, wiem, że są trochę kontrowersyjne tu na portalu, ale ja je bardzo lubię - fajne tło robią.

A miałam zapytać, bo to Ty miałaś jabłoń Royalty o ile dobrze pamiętam - czy Twoja ma jeszcze liście?

Tak ma liście.

Jak uda mi się posadzić szmaragdy to będę bardzo szczęśliwa(nie przeszkadza mi opinia o nich ,bo ja muszę zaakceptować brabanty swoje których się nie pozbędę. Szmaragdy to będzie u mnie luksus