Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 10:25, 12 mar 2020

Do góry
U mnie za oknem apokalipsa - wichura, śnieg z deszczem taki, że świata nie widać.

A wczoraj w ogrodzie

Bawarka 09:38, 12 mar 2020

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dzisiejsza wiosna...

I rubens

no na tego tu czeka wielu wielu

Ściskam!
W samym słońcu 07:14, 12 mar 2020

Do góry
Udało mi się księżyc dzisiaj złapać
Mój 4 arowy azyl... 00:03, 12 mar 2020

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 00:00, 12 mar 2020

Do góry
Żółte przekwitają

Botaniczne jeszcze zamknięte

Mój 4 arowy azyl... 23:54, 11 mar 2020

Do góry
Asiu, hej!
Miło mi Cię znowu widzieć.

Jakbyś przewidziała, słońce pokazało się i krokusy rozkwitły. Ale nie wszystkie, te botaniczne dalej zamknięte. To kwestia najwyżej dnia, bo jutro ma być słonecznie i bardzo ciepło.

Zszywkowy ogród marzeń :) 23:30, 11 mar 2020

Do góry
Kolejne krokusy się pojawiają, jak ja się z nich cieszę w końcu pierwsze kwiaty sadzone jesienią jeszcze grzecznie czekają, ale pozostałe już zaczynaja cieszyć

Dębowe zakątki 23:14, 11 mar 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Hej Aniu ale piękny staw i super rdzewiaczek Przycięłaś róże ? Bo ja już tak, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam ... myślę że wielkich mrozów już nie będzie, a listki wysoko na pędzie już zaczęły się rozwijać ...

Aniu staw taki swojski, naturalny i tak zostanie. Trochę w tym roku roślin chce tam dosadzić i chyba tyle.
Rdzewiaczek z rok za mną chodził.Spodobal mi się u Ani-anpi jak go zobaczyłam. I w końcu mam go. Beatka mi go kupiła na moją prośbę i na to nasze spotkanie mi przywiozła.
I już stoi na Dębowym

Tak ja róże też już przycięłam.
Ponoć jakieś przymrozki i nocami maja być. Ale jak nie za duże to rośliny to zniosą.
Jutro musze się przyjrzeć moim różom, podsypać im nawozu. A jedną przesadzić.

Jeszcze takie porównawcze
Pusto przed trasem i mała rabata.

a potem dwie i następne powstały.

Dębowe zakątki 22:52, 11 mar 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj w nowym wątku, bardzo lubię zdjęcia porównawcze, świetnie wtedy widać, jak ogród się zmienił.
Zazdroszczę [pozytywnie] prac ogrodowych, moje jeszcze przede mną.
Super spotkanie, byłam z Wami myślami

Witaj Grażynko.
O tak , ja też takie po równia lubię. Wówczas widać jak ogród się zmienił i jak roślinki podrosły i ile ich przybyło .
Ja jeszcze trochę w ogrodzie podziałałam. Ale jeszcze sporo przede mną.
Wiem, wiem ty teraz u mamy i nie masz jak w swoim ogrodzie podziałać.
Ale będzie ciepło i jeszcze trochę i nadrobisz wszystko .
O tak takie spotkania z forumowiczami sa bardzo udane, wesołe, energetyczne

To jeszcze takowe porównanie dam
Te pniaczki i miejsce na ognisko jeszcze na środku stoją.
Ale w tym roku mam gdzie je przenieść .I może jeszcze w marcu przeniosę krąg ogniskowy. A tam,, cóż nowa rabata w kole postanie
A tak było i jest

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:42, 11 mar 2020

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
Dziewczyny a na ile cm tniecie carexy? Bo to będzie moje pierwsze cięcie carexów

U mnie tak
Jakieś 5-7

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:22, 11 mar 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć Asiu,
Jak mi się podoba ten porządek u Ciebie! U siebie nijak nie mogę takiego osiągnąć

Cieszę się, że dojrzałaś do powiększenia buksowej - pamiętam, że była o tym rozmowa w zeszłym roku

A skoro mowa o powiększaniu... Wiesz, że byłabym chora jakbym nic nie namieszała...

Teraz, swoim zwyczajem, i tak pewnie zrobisz po swojemu

Ale jak już dojrzejesz do powiększenia tej rabaty, to bym proponowała coś takiego

Kocham Cię Asia! A Ty mnie dobrze znasz

Próbowaliśmy też tej szerszej opcji, ale z perspektywy wąskiego pasa za domem nie leży nam to kompletnie.

A rośliny wiadomo
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:21, 11 mar 2020

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:20, 11 mar 2020

Do góry
Kilka dni do kalendarzowej wiosny a u mnie już sporo kwitnących
Uchwycine dziś

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:59, 11 mar 2020

Do góry
GorAna napisał(a)
Piękna kalina
Buziaki

Aniu twoja też już kwitnie
Buziolki

Jeżówkowe-Love 21:56, 11 mar 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Megi zobacz tu jest przycięta nisko
A tu starszy okazy ..przycięty wyżej (zdjęcie zrobione trochę bokiem

wszystkie cienkie gałązki wycinam całkiem

Pochwale z wielka przyjemnoscia Bardzo profesjonalnie to zrobilas, dziekuje ze sie z nami dzielisz
Ja swoje anabelki tne 5 cm nad ziemia, inne wlasnie w taki przez Ciebie pokazany sposob...Ale nie tak ladnie jak Twoje Musze sie poprawic
Ogród Karoliny 21:55, 11 mar 2020

Do góry

Niebieskie-kolumnowe drzewa.
? Dalej bazgrolę w telefonie. Pozdrawiam.
Bawarka 21:51, 11 mar 2020

Do góry
Dzisiejsza wiosna...
Niektore piwonie juz takie, a niektore w malych kielkach...

Magnolie

Tulipany

I rubens
Bawarka 21:48, 11 mar 2020

Do góry

Sposob podlewania dla miedzy innymi, roz.

1. Po posadzeniu, raz na tydzien, dwa- w zaleznosci od pogody.
2. Po okolo 2 miesiacach zwiekszyc przerwe, podlewajac co 2, 3 tygodnie

Mysle ze dalszego tekstu nie trzeba tlumaczyc, chodzi o wielkosc rosliny i zalecana ilosc w litrach

Szczerze powiem, ze te informacje widze po raz pierwszy...Nie bede sie w to wglebiac, chociaz, napewno ja zapamietam i z wieksza uwaga bede moje pozostale roze podlewac.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:26, 11 mar 2020

Do góry
mira napisał(a)
Lubie taki brak umiaru zwłaszcza u innych, no jeśli chodzi o bratki to jest to wręcz wiosenny obowiązek a jak jeszcze powrót z kontroli to szalej jak tylko można - jak to cieszy zwlaszcza wiosną
U mnie na prawdę brak umiaru jeśli chodzi o rośliny, mam na przykład ponad 300 lilii, 80 róż, sporo ozdobnych traw, które teraz mnie wykańczają bo trzeba je ciąć, poza tym mam wszystkiego dużo. Moja koleżanka zawsze powtarza mi, że nie można mieć wszystkiego, a ja od lat udowadniam jej, że można. Na szczęście od 3 lat wyniki są stabilne, ale leczenie niszczy mnie od środka. Bratki kupowałam wracając od lekarza, bo tam można podjechać samochodem i nie trzeba dźwigać doniczek.

Za drzwiami do ogrodu... 21:13, 11 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Krokusy posadziłam tam, gdzie będę ich najwięcej widziała z okien domu Nawet jak jest pochmurno i za zimno by iść do ogrodu lub wyjść nie mam czasu, zawsze miło choć zerknąć na te słoneczne choć stulone łebki krokusów Mam zamiar mieć ich coraz więcej w ogrodzie!
A dziś piękna słoneczna pogoda. Rozsypałam podłoże popieczarkowe na kolejne rabaty. Zaczęłam wyciągać pomału dekoracje ogrodowe!

Ważne jest, żeby z okien był ładny widok na ogród. Też czasem gapię się przez okno na jakąś roślinkę, albo dumam co by tam jeszcze wcisnąć. Ja jeszcze nie skończyłam cięcia traw, co dzień staram się coś zrobić. Dziś posadziłam część bratków do donic, jutro posadzę resztę. Przesadzam też rozrzucone byle gdzie przebiśniegi na brzeg rabaty, dziś jeszcze znalazłam kilka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies