cisy u mnie kupię
Pan ma mieć maluchy też coś za 3 zł ale nie wiem jeszcze jaka wielkość ….jak strasznie małe ,to zrezygnuję ….
a tak normalnie te większe ,to są od 12 do 16 zł -więc myślę ,że jakieś znajdę-ja chcę na niskie i raczej wąskie żywopłotki
na początek potrzebuję posadzić tu na tej rabacie ,przy placyku....
bałagan jeszcze mam ,aż wstyd takie fotki wstawiać
Basiu ....jakie drzewa chcesz sadzić jeszcze ?
zawilce bardzo lubię -nawet widziałm dziś ,przy sprzątaniu rabaty przydomkowej ,że ruszają już
bardzo dużo roślinek rusza -tylko ciepła nie widać …
Asiu -nie zrobiłam im fotki
kupiłam po 3 szt białe ,czerwone ,pomarańczowe -a teraz zastanawiam się ,gdzie je posadzić hihi ….żałuję ,że różowych nie wzięłam ….
może jeszcze będą -wiesz ,one w bardzo dobrej cenie ,ale bezimienne
ciemiernika kupiłam takiego -aż 1 szt ...nie mam pomysłu ,gdzie go posadzić
buziaki
Mimo deszczu i błota naszła mnie ochota, a że transport był darmowy, rozpoczęłam rajd ogrodowy. Rajd między kałużami, między błotem i krecimi kopcami, ale mimo niewygód, obyło się bez złych przygód. W szklarni podlałam tulipany, obejrzałam ranników przekwitające "łany", zerknęłam, gdzie coś z ziemi wyrasta, no i z powrotem do miasta. Tu kilka fotek, na otarcie łez, w deszczu i chłodzie nie chce siedzieć nawet pies.
Próbuję zacząć swoją przygodę z paulownią wysiadłam nasiona bardzo ładnie wzeszły ale po jakim czasie zginęły. Co żle robię to już nie pierwsza próba wysiania, nasiona zebrałam z paulownijuż długo rosnącej
Wczoraj znalazłem z tyłu ogrodu wśród dzikich śliwek klona zwyczajnego posplątanego ze śliwkami.
Klon miał około 6m w górę ale był tylko jeden patyk. To dziś była akcja wykopania go i przesadzenia w wyeksponowane miejsce. Jak się przyjmie (oby) to będzie rósł na tle świerków może być fajny efekt jesienią.