Dziękuję za odzew

Chwilowo piszę z innego konta bo pierwsze zablokowałam - nie wiem jak. Raczej nie zrobiłam nic niezgodnego z regulaminem - chociaż dopiero później doczytałam, że na jeden post powinny przypadać max. 4 zdjęcia, więc to może to.
Mączka bazaltowa jak najbardziej jest w planie

Muszę się przejść po wiosce to może i kogoś z gnojówką znajdę. Niedaleko są konie może tam? Czy taka końska się nie nadaje? Nie znam się kompletnie.
W między czasie dalsze pomysły:
Żeby było nawiązanie do rabatki przy chodniku pomyślałam, że z lewej strony mogłaby być trzmielina szczepiona (1) Hortensje białe(2)- podobają mi się Anabelle ale raczej tutaj będą za wysokie więc jakaś mniejsza odmiana. Przed nimi lawenda (3) 2 stożki albo bukszpan(4) albo świerk conica i dookoła nich jakaś żółta żurawka (5) lub trzmielina.
i przód
skasowałabym te tuje przy płocie jakoś nie pasują mi w tym miejscu.
zamiast tego jakieś drzewko z kulistą koroną może wiśnia umbraculifera (1)
wzdłuż płotu lawendy, stipy i kulki z bukszpanu i tuj mirjam + czosnki i białe tulipany. Przy siatce albo miskanty Memory Gigant albo właśnie Anabelle. Chyba, że od tamtego miejsca ciągnąć szmaragdy i dać je wzdłuż na całych 50mb (ten pomysł do mnie nie przemawia -ale ten widok z tarasu).
Pomyślałam też żeby wyciąć żywotnik i wtedy wzdłuż płotu dać to o czym pisałam a w miejscu żywotnika wiśnię - dać tam trochę lawendy i kulek rozrzuconych niedaleko pnia i podsypać żwirkiem.