W wielu miejscowościach jest to popularne rozwiązanie. Meble są przeważnie żeliwne, by mocne wiatry ich nie przewracały.
Siedzenie wieczorami z drinkiem i patrzenie w gwiazdy.
W tej ciasnej zabudowie wykorzystuje się płaskie dachy na tarasy. Ustawia sie mebelki i rośliny w donicach lub co jest pod ręką. Zwracam uwagę na odległości pomiędzy trasami na poszczególnych domkach. O intymności nie ma tu mowy, ale kubańczykom to nie przeszkadza. W wielu domach nie ma szyb, rozmawiają ze sobą stojąc na odległych tarasach czy balkonach.
Będzie tu ogrodzenie?
Straszne, dlaczego po budowlańcach zawsze takie pobojowisko musi zostać
Czasami wydaje mi się że budowlańcy to jakiś inny rodzaj ludzki
Drzewka dają nadzieję na piękną wiosnę
W miastach budynki przylegają ściśle do siebie, nie ma miejsca na zieleń czy ogródki. W Trynidadzie można by się bez problemu poruszać nie schodząc na ziemie.
Wzdłuż ulic nie ma zieleni, drzew, nie ma przedogródków. Ale jest kolorowo
no to masz swojego blizej, ja mam dalej za to on jest wyzej i jest bardzo wscibski. Okres bezlistny mnie kila, bo zaslaniam zaslony i mam wyrabane a na listny robie teraz zamianke jarzabow z brzozami, rosna też chojny i beda tuje. Sie zaslonie. Brzozy rosna szybciorem akurat beda zaslanialy taras. Wiesz, ze ja teraz na moim tarasie od ich strony musze zaslaniac zaslonki, bo mi licza ile dziennie browarow albo wina wypijamy??? I to wcale nie jest zabawne. A to nie jedyna z atrakcji, ktore nam "funduja". Na teksty o tym, ze ja znowu cos robie w ogrodzie to nawet nie reaguje.
I nie może zabraknąć palm królewskich - "drzewa narodowego" Kuby.
Górują nad innymi roślinami.
Sadzone wzdłuż ulic. Tu przy El Capitolio Nacional-budynek wzorowany na Kapitolu w Waszyngtonie.
Nie wszystkie są takie proste i strzeliste
Raz ciepło raz zimno...jak to na przedwiośniu! Ale nas już ciągnie do ogrodu,więc czekamy na słoneczko
Choć małymi krokami i mi udało się coś podziałać, ale muszę ostrożnie po grypie
Dziś tylko +4st.nie wychodzę,objadam się mamusinymi pączkami
Wyglądam przez okno..., jeszcze jedna hortensja w bukietach
Byliśmy pod koniec pory suchej. Część drzew była bez liści, ale zachwycała niesamowitymi kwiatami.
Nie wiem co to za drzewo - kwiaty z bliska podobne do kuflika, ale to chyba cos innego.