Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomoc emerytce przy metamorfozie

Pomoc emerytce przy metamorfozie

elzbietaszer... 17:43, 03 lut 2020

te świerki to jakaś masakra -moje maja 40 lat z drugiej strony wjazdu mam prawie 100 letni okaz -i masz ci babo placek -zachciało się ogrodu -nic tylko wyciąć ale one zdrowe
widzę,że zurawki i trawka daje radę i moze jeszcze hosty .bodziszki ,konwalie i oczywiscie zawilce i będzie bylinowa -jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Gardenarium 17:54, 03 lut 2020

elzbietaszermanowicz napisał(a)
Danusiu -czepiasz się to fakt -ale czy to takie ważne ? czyli co bo ja już nie wiem co mam zrobić z tym rysunkiem rysunek lezał tak jak widac na zdjęciu i zdjęcie było zrobione tez w szerz

Tak, to takie ważne, bo jak chcę wydrukować w tej formie to po prostu jest nieczytelne wszystko. Jak mam pomóc to muszę wiedzieć co i jak,a tak to jestem zniecierpliwiona do bólu, bo już dawno bym pomogła. Zrób aparatem zdjęcie tak, jak cie prosiłam.

Masz skaner? to połóż na skaner i zeskanuj, a jak nie masz skanera to wypełnij całe zdjęcie, żeby stołu nie było widać. Ja wykadrowałam zdjęcie ale i tak się zmniejszyło przez to, że nic nie widać. Jak chcesz to wyślij mi to zdjęcie na maila ale oryginał, duże...wtedy sama je wkleję.
jak widać tyle czasu ci poświęcam, adminowi zleciłąm podpis, ciagle tutaj się denerwuję i chcę pomóc ale niestety, nie pomagasz mi w tym((

adres mailowy gardenarium@gmail.com

oryginał zdjęcia tego podłużnego, sama wykadruję z oryginału .

Instagram Ogrodowiska
elzbietaszer... 18:00, 03 lut 2020

Danusiu dzięki za wszystko właśni syn zabrał rysunek do siebie aby go zeskanowac
Gardenarium 18:02, 03 lut 2020

Tutaj na pewno dom sąsiada nie powinien być "gwiazdą" w twoim ogrodzie.
Posadź wielopniową najlepiej - śliwę wiśniową 'Nigra'

Czy dom świeci? nie, śliwa świeci teraz

Instagram Ogrodowiska
elzbietaszer... 18:05, 03 lut 2020

tak jest ujęta na rysunku a nawet jeszcze 2
Gardenarium 18:06, 03 lut 2020

Tutaj należy posadzić żywopłot z choiny kanadyjskiej (Tsuga canadensis) i ciąc ją nieco, żeby gęstniała.

Czyli najpierw zasłanianie od uciązliwych widoków, a potem dopiero w niższym piętrze - upiększanie.

Instagram Ogrodowiska
elzbietaszer... 18:08, 03 lut 2020

jak za dotknięciem różdżki -jestes Danusiu CZARODZIEJKĄ ogrodowiskową
elzbietaszer... 18:23, 03 lut 2020

Danusiu a te choiny to mozna juz sadzić czy jeszcze trochę poczekać ?
elzbietaszer... 19:49, 03 lut 2020

skan rabaty dł 23,6 m nasadzenia zrobię od nowa i prześlę w nowym rysunku

Zana 21:21, 03 lut 2020

Witam się Elu u Ciebie. Widzę, że masz sporo dorodnych okazów zimozielonych. Chyba się na nie trochę złościsz. No nie każdy może się pochwalić 100-letnim świerkiem. Wiem, świerki to wyjątkowo trudne sąsiedztwo dla innych roślin. Mam jeden spory okaz na działce. Stwierdziłam, że nie będę walczyć z wiatrakami. Pod świerkiem postawiłam ławkę, donice. Posadziłam bluszcz, czekam aż się rozrośnie. Będzie dookoła świerka bluszczowy dywanik z ławeczką i donicami. Może Ci się przyda taki pomysł.
A Twoje piękne okazy wymagają tylko dodania im pięknej oprawy. Dosadziłabym coś liściastego, dodałabym tam gdzie to możliwe hortensje, trawy, hosty, paprocie.
Pozdrawiam