Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 19:14, 02 sie 2023

Judith napisał(a)
Ele zbiory! I jak czerwono od pomidorów w szklarni! Gratulacje dla małżonka .
A pomidorki oczami duszy widzę w postaci sałatki z cebulką, mniammmm

Ja lubię z cebulką, dużo pieprzu i czasami dodaje do tego śmietanę wiem śmietana tłusta, niezdrowa, ale swoje pomidory tylko w sezonie są
Basieksp 19:14, 02 sie 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Przepiękne zbiory!!

Dziękuję
Basieksp 19:16, 02 sie 2023

Wiaan napisał(a)
Ależ zbiory, jaki tam porządeczek Pomidorki to normalnie zdobią Podpięabym się pod takie pyszności, może kiedyś i ja załapię warzywne klimaty, szacun

Tak trochę warto te klimaty podłapać może nie od razu wszystko, ale powoli, powoli
Basieksp 19:18, 02 sie 2023

Kasiapod napisał(a)
Allle wysyp pomidorowy i ogórkowy Trochę pracy , ale co tam zimą jak znalazł

No dokładnie tak pomidory też robię w słoiki, tak poprostu bez skurek, odrobina soli i zimą dodaję je do różnych potraw
Basieksp 19:22, 02 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bogactwo z warzywnika na wagę złota obecnie ceny koszmarne, a czasy niepewne. Lepiej zapasy mieć

Cena też, ale i smak jeszcze będę miała śliwki i buraczki fasolkę i cukinie to pewnie na bieżąco zjemy np. gruszek bardzo mało mamy w tym roku.
Rojodziejowa 20:35, 02 sie 2023

Basieksp napisał(a)

Ja lubię z cebulką, dużo pieprzu i czasami dodaje do tego śmietanę wiem śmietana tłusta, niezdrowa, ale swoje pomidory tylko w sezonie są

Identycznie jem! Uwielbiam w tej formie!
antracyt 20:49, 02 sie 2023

Ja się zajadam pomidorami z dużą ilością bazyli(najlepiej cytrynowej) z oliwą, fetą i koperkiem. Do tego grzanka i nic mi więcej na śniadanie nie potrzeba. Mogę codziennie tak zaczynać dzień, ale tylko z pomidorami z ogrodu
Basiu, rewelacyjne zbiory, zazdroszczę ręki do ogórków. Mi co roku starcza głównie do kanapek
Gruszka_na_w... 20:52, 02 sie 2023

W szklarni równie kolorowo, co na rabatach! Piękne zbiory.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basieksp 22:07, 02 sie 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Identycznie jem! Uwielbiam w tej formie!

No i tak mega mocno przyprawione
Basieksp 22:13, 02 sie 2023

antracyt napisał(a)
Ja się zajadam pomidorami z dużą ilością bazyli(najlepiej cytrynowej) z oliwą, fetą i koperkiem. Do tego grzanka i nic mi więcej na śniadanie nie potrzeba. Mogę codziennie tak zaczynać dzień, ale tylko z pomidorami z ogrodu
Basiu, rewelacyjne zbiory, zazdroszczę ręki do ogórków. Mi co roku starcza głównie do kanapek

Z bazylią i z fetą jadłam, do tego oliwki i jakaś sałatę albo szpinak ale z koperkiem nie, muszę Twoją wersję wypróbować, całkiem smacznie się zrobiło a ogórki, ciekawa jestem jak będą mi się trzymały, kiszone, bo głównie te u nas zajadamy w zeszłym roku psuły mi się mocno, ale pojawił się też mączniak w ogrodzie, myślałam, że to od tego, teraz narazie jest ok, no zobaczymy jak będzie