Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

basia3012 18:37, 30 wrz 2026

Basiu, przychodzę od Grażynki/emerytki? Jak robi się błotko pod krwawnice?
Gratuluję wygranej. Oczywiście w pełni zasłużona.
GorAna 19:27, 30 wrz 2026

Basiu, jesienny ogród pełen koloru, a i zakupy zacne☺️
Co to był konkurs który wygrałaś?
daszum 21:05, 30 wrz 2026

Ja dawno temu w radiowym konkursie wygrałam żywą świąteczną jodłę, mieliśmy ładną choinkę

Miałam kiedyś dużo odmian żurawek, teraz zostały mi tylko bordowe.
Widzę, że kupujesz żurawki, nie boisz się opuchlaków ?
Basieksp 22:24, 30 wrz 2026

basia3012 napisał(a)
Basiu, przychodzę od Grażynki/emerytki? Jak robi się błotko pod krwawnice?
Gratuluję wygranej. Oczywiście w pełni zasłużona.

Witaj Miło, że do mnie zajrzałaś Krwawnicy nie mam u siebie. Ale myślę, że w takim błotku też by sobie rosła, nie wiem tylko jak w zimie. Ja to moje błotko zrobiłam tak po swojemu, nie wiem jak to się sprawdzi. Wykopałam dziurę, wyprofilowałam brzegi i jedną półkę, na to położyłam jakiś materiał, stary ręcznik (by folia się nie poprzecierała) na to folia, takie resztki miałam z oczka wodnego. Poukładałam tam kamienie, jakiś korzeń, pomiędzy kamienie dałam kompost z ziemią i trochę kory. Posadziłam tam paprotki. Woda się utrzymuje, raz tylko trochę dolewałam. Zobaczę czy to się sprawdzi, bo tak po swojemu to zrobiłam
Basieksp 22:29, 30 wrz 2026

GorAna napisał(a)
Basiu, jesienny ogród pełen koloru, a i zakupy zacne☺️
Co to był konkurs który wygrałaś?

Jesień się rozkręca A konkurs, był taki radiowy, " za co kochamy jesień", lubię jesień,nawet bardziej niż lato. No jeszcze wiosnę też lubię, może trochę bardziej niż jesień, chociaż jedna i druga mają swoje uroki
Basieksp 22:34, 30 wrz 2026

daszum napisał(a)
Ja dawno temu w radiowym konkursie wygrałam żywą świąteczną jodłę, mieliśmy ładną choinkę

Miałam kiedyś dużo odmian żurawek, teraz zostały mi tylko bordowe.
Widzę, że kupujesz żurawki, nie boisz się opuchlaków ?

No właśnie to był podobny konkurs W okresie świątecznym też są u nas choinki do wygrania Tu zakupy w szkółce mnie skusiły, by spróbować zadzwonić i się nagrać
O opuchlakach nie pomyślałam, narazie nie mam z nimi problemu. Em robi gnojówke z wrotyczu i czasami też coś mi podleje, tak asekuracyjnie, może dlatego ich nie widzę.
basia3012 23:41, 30 wrz 2026

Basieksp napisał(a)

Witaj Miło, że do mnie zajrzałaś Krwawnicy nie mam u siebie. Ale myślę, że w takim błotku też by sobie rosła, nie wiem tylko jak w zimie. Ja to moje błotko zrobiłam tak po swojemu, nie wiem jak to się sprawdzi. Wykopałam dziurę, wyprofilowałam brzegi i jedną półkę, na to położyłam jakiś materiał, stary ręcznik (by folia się nie poprzecierała) na to folia, takie resztki miałam z oczka wodnego. Poukładałam tam kamienie, jakiś korzeń, pomiędzy kamienie dałam kompost z ziemią i trochę kory. Posadziłam tam paprotki. Woda się utrzymuje, raz tylko trochę dolewałam. Zobaczę czy to się sprawdzi, bo tak po swojemu to zrobiłam

Dzięki Basiu, już u Grażynki napisałam, że jak będzie suchy sezon to krwawnicom będę mogła takie coś zrobić.
Dzięki jeszcze raz.