Basiu! Czosnku parę lat temu miałam jedną kępkę, a potem jakoś mi się rozlazł po ogrodzie. Teraz jest w różnych miejscach. Oczywiście, jeśli chce się od razu mieć efekt, to trzeba zasadzić więcej.
Danusiu! Miło mi, że staw Ci się podoba
Calsapy myślę, że się nam udały.
Tulipanowiec jest duży, rośnie akurat od strony sąsiada, więc porównując z jego domem - jednopiętrowym, zaczyna go przerastać. W ubiegłym roku pierwszy raz zakwitł, na dodatek na samej górze. Wszyscy się ze mnie śmiali, że muszę sobie kupić lornetkę, żeby podziwiać kwiaty.
Na tym zdjęciu wygląda na jeszcze wyższy, bo zdjęcie robione od dołu.
Aprilku! Dzięki! Czosnek i marzanka nie są wymagającymi roślinami, u mnie rosną pod brzozami, więc mają dość sucho, ziemia nie jest najlepsza, ale przepuszczalna. W innych miejscach ogrodu, tam gdzie jest więcej wilgoci też marzanka rośnie dobrze, trzeba ją ograniczać, bo zadusiłaby pozostałe rośliny. A czosnek pojawia się tu i tam, już niezależnie ode mnie. Oczywiście żeby efekt był szybszy trzeba posadzić więcej od razu.
Z zaproszenia skorzystałam. podziwiałam białe irysy. To jakaś specjalna odmiana?
Kiedyś w pracy, byłyu mnie biale irysy, takie bez górnych hełmów, podobne do Twoich., Czy mogłabyś z jednego bardziej przybliżyć? Dziękuję za haust leśnego powietrza.
Biała rabata z czosnkiem i mrzanka mnie zauroczyła. Witaj Dużo masz pięknych roślin widać ze żyjesz ogrodem Posiedziałam nad stawem odpoczęłam i lecę dalej ha ha Pozdrawiam i bede wracać .
Hanusiu! Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin. To irysy syberyjskie, takie zwykłe, one lubią podmokłe miejsca, u mnie rosną na brzegu stawu, ale w suchych też rosną, u mnie pod modrzewiami. Bardziej popularne i częściej spotykane są fioletowe.
Pozdrawiam.