Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

daszum 23:08, 06 lip 2021

Alicja, polecam różę Topolina. Ja ją mocno tnę, ponieważ rozrasta się szeroko na boki.

Cudowne zdjęcia pokazujesz, jak zwykle zwracam szczególną uwagę na staw
Jest taki naturalny, nie wyobrażam sobie tam żadnej ingerencji.

Alija 08:15, 07 lip 2021

Roocika napisał(a)
Pięknie jak u Alicji w krainie czarów Biały kotek zamiast królika
Leśne zakątki fajne.

U mnie te biało obrzeżone hosty są zmasakrowane przez ślmory

Macham

Asiu! Oj, jak fajnie to porównałaś, biały kot zamiast białego królika. Podoba mi się .
Pozdrawiam.

Alija 08:20, 07 lip 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Alicja

Jaki piękny zakątek naturalistyczny. Mam 3 paprocie w ogrodzie nie wiem skąd się wzięły nie kupowałam ich. Nie rosną tam gdzie trzeba chętnie bym je przeniosła do mojego lasku, ale boje się je ruszyć

Ogród o tej porze piękny z fot widać. Ja nie mam takiego oka aby detale wyszukiwać.
A co to za roślina niska przy samym murku chyba na żółto kwitnie. Paproć powyzej

Elu! Dzięki, lubię paprocie i takie zakątki naśladujące naturę.
Roślina, o którą pytasz to tojeść rozesłana, u mnie żyje swoim życiem, pojawia się w różnych miejscach. Pojawiła się też na rabatce z różami i na trochę ją tam zostawiłam. Czasem ją usuwam, a czasem zostawiam, jeśli mi tam pasuje.

Alija 08:24, 07 lip 2021

anabuko1 napisał(a)

Piękny masz ten murek
Róże ślicznie kwitną

Aniu! Dziękuję! Murek znajduje się pod słupem. Powstał, żeby chociaż trochę zasłonić słup. Róże rosną dookoła i przynajmniej nie rzuca się tak w oczy.

Alija 08:28, 07 lip 2021

anabuko1 napisał(a)

I to jak pięknie zaczynają kwitnąć.
Piękny czas mamy

Aniu! Tak, mamy teraz piękny czas, wszystko kwitnie. Anabelki w tym roku u mnie dość kiepsko wyglądają. Na dodatek ślimaki je bardzo lubią. Mam nadzieję, że bukietowe to nadrobią.

Alija 08:33, 07 lip 2021

Magleska napisał(a)
Alicja zaczarowane to Twoje zacisze
staw -to już pisałam ,że cudny ,klimatyczny i super
urzekła mnie ta róża limonkowa od koleżanki -cudny kolorek i fotka w kropelkach wody boska
paprociowisko też mi się podoba bardzo -jęsli doczekam się więcej cienia na działce ,to też sobie zrobię

Magda! Bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogrodzie.
Muszę wyguglować tą różę, może znajdę jej nazwę. W Twoim ogrodzie i bez cienia i paproci jest pięknie, kolorowo i bujnie, ale ogród ciągle się zmienia, więc wszystko przed Tobą.

Alija 08:37, 07 lip 2021

daszum napisał(a)
Alicja, polecam różę Topolina. Ja ją mocno tnę, ponieważ rozrasta się szeroko na boki.

Cudowne zdjęcia pokazujesz, jak zwykle zwracam szczególną uwagę na staw
Jest taki naturalny, nie wyobrażam sobie tam żadnej ingerencji.

Danusiu! Róża zachwycająca, pasowałaby u mnie. Może kiedyś się skuszę.
Dzięki, staw i cień w tym upale to fajna sprawa, szkoda tylko, że nie da się w nim pływać, bo zamulony i zarośnięty.

Judith 09:36, 07 lip 2021

Alija napisał(a)

Świetne ujęcie! Kicia na przechadzce . I ta paprotka, super!
Łatwo zrobić zdjęcie Twojemu kotu? Ciekawi mnie to, ponieważ mojemu psu zrobić dobre zdjęcie graniczy z cudem!

EDIT: jak sie nazywają kwiaty w stawie na zdjęciu powyżej? Ja każdy nazywam lilią wodną
Alija 14:56, 07 lip 2021

Judith napisał(a)

Świetne ujęcie! Kicia na przechadzce . I ta paprotka, super!
Łatwo zrobić zdjęcie Twojemu kotu? Ciekawi mnie to, ponieważ mojemu psu zrobić dobre zdjęcie graniczy z cudem!

EDIT: jak sie nazywają kwiaty w stawie na zdjęciu powyżej? Ja każdy nazywam lilią wodną

Judith! Ninka dużo czasu spędza w ogrodzie, niby poluje na ptaki, ale na szczęście jej to nie wychodzi, za to skutecznie awanturuje się z kotką mojego taty. A z robieniem zdjęć to różnie bywa, ale łatwiej fotografować moje koty niż psa.
Lilie wodne, zwane też nenufarami to grzybienie białe. Natomiast żółte kwiaty na wodzie to grążel żółty.

kasiek 15:27, 07 lip 2021

Matko co za widoki, muszę kiedyś zrobic taki staw... Jest przepięknie i bardzo w moim klimacie