Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

SlonecznyOgrod 13:22, 06 lut 2021

Masz dużo pięknych krokusów. Pomimo początku lutego i zimowej aury w ostatnim czasie to ewidentnie krokusy u Ciebie już się pchają
Alija 15:08, 06 lut 2021

malgorzatakarpacz napisał(a)
Oooo..Alicjo--dziękuję za wizytę,jakieś przyciąganie zadziałało--ja wczoraj przeczytałam Twój cały wątek ale wpis zostawiłam na dzisiaj.Widzę że też lubisz bluszcz oplatający pnie drzew.
Masz w pobliżu ogród Ani Mala-Mi--lubię do niej zaglądać fajna i chumorystyczna kobitka z niej.Pozdrawiam z bardzo mrożnych Mazur.

Małgorzato! Rzeczywiście to ciekawe, jakaś telepatia??? Lubię bluszcz, dlatego sadziłam na początku dużo, a teraz muszę podcinać, bo wszystko zarasta.
Ogród Małej Mi jest niedaleko, ale znam go tylko z ogrodowiska, często go odwiedzałam.
Pozdrawiam serdecznie z Podkarpacia.
Alija 15:47, 06 lut 2021

Kasiek napisał(a)
I u Ciebie wiosenka delikatnie zapukala

Kasiu! Zapukała, ale bardzo cichutko, dziś w nocy zapowiadają -9 i od jutra opady śniegu. Powrót zimy?! Pozdrawiam!
Alija 15:50, 06 lut 2021

Milka napisał(a)
Też widzę wiosnę u ciebie, jednak idzie mimo prognoz. U mnie idą mrozy i to fest, ciekawe na jak długo zagoszczą.

Milka! U nas też takie takie prognozy na weekend i cały najbliższy tydzień.
Pozdrawiam!
Alija 15:54, 06 lut 2021

beamilusia napisał(a)
Witaj Alu. U Ciebie wiosna, a u mnie śnieg i mróz. Aż nie chce się wierzyć, że u Ciebie bez śniegu. Ale nie powinnam się dziwić, dwa dni temu pokazywali, że w górach chlapa i prawie brak śniegu, a u mnie mroziło i śniegu napadało już sporo wówczas. Ale ja na drugim krańcu kraju mieszkam. Miłej soboty

Beato! Długo się tym ociepleniem nie nacieszymy. Dziś już zapowiadają -9 w nocy, a jutro mróz i opady śniegu.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli!
Alija 15:58, 06 lut 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Masz dużo pięknych krokusów. Pomimo początku lutego i zimowej aury w ostatnim czasie to ewidentnie krokusy u Ciebie już się pchają

Darcia! Krokusy ostrożnie wychylają się z ziemi, dobrze, że są zdjęcia z kwitnącymi z ubiegłego roku. Łatwiej czekać na nowe tegoroczne.
Pozdrawiam!
Alija 16:02, 06 lut 2021

Tak kwitły krokusy w ubiegłym roku w marcu.

Alija 16:15, 06 lut 2021

A dziś ogród wygląda tak. Staw zamarznięty i trochę śniegu.
Basieksp 16:36, 06 lut 2021

Wiosna się już wita, lada moment będą pierwsze kwiaty u nas jeszcze zima na całego, dużo śniegu i mróz dziś rano -10 , ale słonecznie
Agania 17:49, 06 lut 2021

Piękna pogoda, staw czaruje tym lodem na tafli
W moich mokradłach, buzyje woda, musi rybki mamy
W mojej ścieżce krokusowej, krety narozrabiały, może bez szkody dla krokusów