Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 18:48, 01 lut 2021

Milunia! Dzięki! Mam nadzieję, że w tym roku też zakwitną. Pozdrawiam!
hankaandrus_44 20:38, 01 lut 2021

Podziwiam Twoje krokusiki. Też mam , ale odmianowych mało, przeważnie botaniczne, i na nie czekam, niczym góral na hali.

Pozdrawiam
Alija 11:49, 02 lut 2021

Hanusiu! Bardzo dziękuję. Też czekam na krokusy, ale u nas jeszcze dużo śniegu, więc długo poczekam. Cieplutko pozdrawiam!

ElzbietaFranka 12:49, 02 lut 2021

Zima wszędzie piękna sama pagórków narobi.
Taka niech trwa nawet do połowy marca.

Piękne krokusy u ciebie. Każdej jesieni się przymierzam aby ich nasadzić dużo, zawsze coś tam wyjdzie i po czasie już nie ma cebul w sprzedaży.
W tym roku rzucę się na nie tylko krokusy. Nie będę sadziła innych cebulowych. Jeszcze zobaczę co mi w tym roku wiosna pokaże.

U nas pada dosyć gęsty śnieg, ale na plusie 1,5 stopnia od ziemi zmrożone.

Pozdrawiam
beamilusia 17:41, 02 lut 2021

Alija napisał(a)

Witaj Alicjo, ależ piękne łany krokusów. Trzeba jeszcze poczekać na takie widoki, ale miło nacieszyć u Ciebie oczy kolorami, kiedy za oknem biało.
Alija 21:16, 02 lut 2021

Elu! Beatko! Dzięki dziewczyny! Lubię krokusy, bo po pierwsze zapowiadają wiosnę, a po drugie są bezobsługowe, trzeba tylko posadzić.
U nas też cieplej, ale na niedzielę znowu zapowiadają mrozik.
Pozdrawiam cieplutko!
Dorota123 11:41, 03 lut 2021

Dobrze, że się u mnie wpisałaś, żal by było przegapić tak cudowny ogród. Masz w nim wszystko o czym może pomarzyć ogrodnik. Piękne zakątki do odpoczynku, duży staw - tam leciałabym z kubkiem porannej kawy, a wieczorem przy ognisku na pewno słychać śpiew ptaków i rechot żab. Ogród wygląda jak z zaczarowanej krainy, ale przecież nie może być inaczej, bo mieszka w nim Alicja. Masz ogromne bogactwo roślin i to szczęście, że nie musisz ich ciągle podlewać. Kolbuszowskie tereny to dość podmokłe miejsce, czasem po deszczach jeszcze przed Kolbuszową widziałam rozlane wody po całych polach. Ja mieszkam na górce i mam piach, a nie ziemię. Muszę ciągle podlewać i walczyć o uratowanie ogrodu.
U Ciebie od samego wejścia są zachęcające ścieżki prowadzące w co raz to nowe, bardzo ciekawe zakątki. Już sam przed ogródek mówi, że tu będzie na czym oko zawiesić. Stworzyliście wspaniały ogród, wielkie uznanie dla Ciebie i męża.
Będę stałym bywalcem, zapisuję wątek
Alija 19:42, 03 lut 2021

Dorotko! Bardzo dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa na temat ogrodu. Cieszę się, że ogród Ci się podoba. Podbudował mnie Twój komentarz!
Rzeczywiście uwielbiam pić kawkę, czy herbatkę nad stawem. Tam czuję się, jak na wakacjach.
Jestem bardzo ciekawa, skąd znasz nasze tereny?
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
AgataM 20:04, 03 lut 2021

Alija napisał(a)
Dorotko! Bardzo dziękuję za odwiedziny i za miłe słowa na temat ogrodu. Cieszę się, że ogród Ci się podoba. Podbudował mnie Twój komentarz!
Rzeczywiście uwielbiam pić kawkę, czy herbatkę nad stawem. Tam czuję się, jak na wakacjach.
Jestem bardzo ciekawa, skąd znasz nasze tereny?
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam serdecznie!

Alicjo, Ty jesteś z Kolbuszowej? Jak to możliwe, że nie doczytałam. Ale Twój watek tak pędzi, więc skupiłam się na fotkach.
Alija 21:22, 03 lut 2021

Agatko! Dzięki za odwiedziny. Byłam też u Ciebie, masz przepiękny ogród, taki kolorowy i wypieszczony!
Czy byłaś może w Kolbuszowej? Pozdrawiam serdecznie!