Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 21:52, 02 kwi 2023

Judith napisał(a)
Ale piękne kępy żonkilowe! . Moje się nie rozrastają nic a nic.

Judith! Dzięki, bardzo je lubię, to takie biedronkowe sprzed kilku lat, kwitną bardzo wcześnie
i są niziutkie w porównaniu z innymi żonkilami.
Agatorek 08:42, 03 kwi 2023

Krokusów nie ma, ale za to masz dużo innych ślicznych teraz kwitnących
Na jesieni muszę trochę powsadzać cebulowych
Monika83 10:56, 03 kwi 2023

Alija napisał(a)
Widzę że mamy na tym samym etapie wiosnę poza hiacyntami bo umnie jeszcze nie kwitną a u ciebie już pokazały kwiaty, są cudne
Alija 17:42, 03 kwi 2023

Urszulla napisał(a)
Każdy kwiatek cieszy przy tej zimnej i deszczowej wiośnie narcyze mają chyba różne terminy kwitnienia. Ja tych żółtych nie mam, na swoje trzeba poczekać.

Urszula! Tak, o tej porze każdy najmniejszy kwiatuszek sprawia radość.
U mnie najwcześniej zakwitają te właśnie niziutkie biedronkowe żonkile kupione parę lat temu.
Alija 17:45, 03 kwi 2023

Rumianka napisał(a)
Widzę, że Twoja wiosna jest zdecydowanie bardziej zaawansowana niż moja. U Ciebie już tak fajnie kolorowo jest na czym oko zawiesić...Pozdrawiam.

Elisko! No właśnie, a zawsze wydawało mi się, że u Was wcześniej przychodzi.
Najwcześniejsza wiosna na ogrodowisku co roku była u Irenki w "Miłkowie"( pod Wrocławiem).
Alija 17:46, 03 kwi 2023

Kasiapod napisał(a)
OMG jakie ciemierniki cudne u ciebie to już bardzo wiosenne.

Kasiu! Dziękuję, nie mam ich za wiele, więc w tym roku dokupiłam jeszcze cztery.
Alija 17:50, 03 kwi 2023

Ewa777 napisał(a)
To prawda. Twoja wiosna bardziej zaawansowana niz nasza z Pomorza. Widziałaś w jaki stadium sa moje hiacynty.
Bardzo ciekawe masz odmiany ciemierników. Podoba mi sie ten kramowy z bordowym środkiem i ten bordowy ze spiczastymi listkami. Cudne są

Ewo! Myślałam, że u nas wiosna przychodzi dość późno, ale okazuje się, że się myliłam.
Dziękuję, bardzo je lubię i zawsze podziwiam u Ciebie, niestety nie znam nazwy moich ciemierników.
Alija 17:52, 03 kwi 2023

Basieksp napisał(a)
Śliczne te bordowe ciemierniki piękna wiosnę już masz u siebie u nas jeszcze trochę musimy poczekać na taką kolorową wiosnę

Basiu! Dziękuję, bardzo lubię ciemierniki. Dziś dla odmiany, żeby nie było nam zbyt dobrze, rano powitała nas biała zima, pochmurno i zimno.
Alija 17:54, 03 kwi 2023

Muszelka napisał(a)
Jeeeeej! Prześliczny! Pamiętasz, jaka to odmiana?

Muszelko! Dzięki. Niestety nie znam nazwy, wszystkie były kupowane, jako ciemierniki, po prostu.
anpi 18:22, 03 kwi 2023

Kwiaty nic sobie nie robią z tej zimnicy jaką mamy i rozkwitają kolejno. Fajne masz te bujne kępki żonkili, lubię te słoneczka wiosną! Sporo też niebieskości! Pomału jakoś rozkręca się ta wiosna! Tylko nam chce się już tego ciepła, albo chociaż więcej przebłysków słońca. A za oknem dziś ponuro, przynajmniej u mnie.